.To dla mnie bardzo ważne....a czasu coraz mniej.Piszcie!!!Z góry 100krotne dziękiCo robić!?!
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
-
Kasiek
Co robić!?!
Mam prośbe do wszystkich którzy studiują na UJ żeby napisali mi czy naprawde tak trudno się tam dostac nawet na te mnie oblegane kierunki.Chciałabym tam złożyć podanie ale nie wiem czy mam jakies szanse-wyniki mam przeciętne
.To dla mnie bardzo ważne....a czasu coraz mniej.Piszcie!!!Z góry 100krotne dzięki
.To dla mnie bardzo ważne....a czasu coraz mniej.Piszcie!!!Z góry 100krotne dziękiKasiek pisze:Mam prośbe do wszystkich którzy studiują na UJ żeby napisali mi czy naprawde tak trudno się tam dostac nawet na te mnie oblegane kierunki
oczywiście, zreszta jak na wszystkie państwowe uczelnie (nie wliczając Politechnik, bo tam zawsze jest więcej miejsc niż chętnych).
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
- Sir Charles
- Weteran

Rozumiem, że to pytanie skierowane jest wyłacznie do tych, co się rok temu dostali...
Wydaje mi się, że jeżeli bardziej Ci chodzi o uczelnię, niż o kierunek (czego swoją drogą zupełnie nie rozumiem), to nie może byc jakoś supertrudno dostać się na uczelnię, na której studiuje obecnie 42 tys. ludzi
Wydaje mi się, że jeżeli bardziej Ci chodzi o uczelnię, niż o kierunek (czego swoją drogą zupełnie nie rozumiem), to nie może byc jakoś supertrudno dostać się na uczelnię, na której studiuje obecnie 42 tys. ludzi

Ostatnio zmieniony 13 lip 2006, 14:50 przez Sir Charles, łącznie zmieniany 1 raz.
soul of a woman was created below
Kasiek pisze:Mam prośbe do wszystkich którzy studiują na UJ żeby napisali mi czy naprawde tak trudno się tam dostac nawet na te mnie oblegane kierunki.Chciałabym tam złożyć podanie ale nie wiem czy mam jakies szanse-wyniki mam przeciętne
A nie jest już za późno? Z tego co wiem na wydziale filozoficznym to już raczej za póżno.
Napisz tylko czy wolisz coś humanistycznego czy matmematycznego?
Nawet z kiepskimi wynikami wezmą Cię na fizykę - bo jest zawsze mało chętnych - jakieś 0,8 osoby na miejsce - ale utrzymanie się na tych studiach dla kogoś kogo to nie pasjonuje nie jest łatwe.
Kasiek, jak dla dziewczyny to polecam mało oblegany chyba w tym roku jakieś dwie osoby na miejsce - za to dość przyjemny kierunek - bo mam koleżanke która go studiuje - kulturoznawstwo - porównawcze studia cywilizacji - mają bardzo przyjemne przemioty. Spróbuj może tam się zarejstrować.
Albo coś mało obleganego na wydz. zarządzania i komuniajacji społecznej - tam też zdarzają się kierunki na których chętnych jest malo.
Napisz co Cię interesuje to może cos doradzę fajnego. A koniecznie musi być Ujot? Przecież to nie uczelnia czy miasto w którym się studiuje jest ważne - ale to co bedziesz po tych studiach robić?

Kazdy problem ma rozwiazanie.
A jesli nie ma rozwiazania to nie ma problemu
- krackowiaczek
- Pasjonat

krackowiaczek, bo to jest tak naprawdę ważne na jakiej uczelni sie jest.
Ja rozumiem chęc bycia na ujocie i rozumiem zdesperowanie osoby, która szuka takiej porady. Mogłaby jednak spercyzować swoje zainteresowania.
Na przyklad polecam rozwiązać test predyspocyzji.
http://www.univ.gda.pl/pl/info_dla_kand ... datne/test
Tam Ci powiedzą jak uczciwie rozwiążesz na jakie studia się nadajesz.
Ja rozumiem chęc bycia na ujocie i rozumiem zdesperowanie osoby, która szuka takiej porady. Mogłaby jednak spercyzować swoje zainteresowania.
Na przyklad polecam rozwiązać test predyspocyzji.
http://www.univ.gda.pl/pl/info_dla_kand ... datne/test
betusia pisze:Na przyklad polecam rozwiązać test predyspocyzji.
http://www.univ.gda.pl/pl...=przydatne/test
Wybacz Betusia ale śmiech na sali
Z ciekawości rozwiązałam ten test i wyszło mi tak:
"Najlepszym dla Ciebie kierunkiem studiów jest geografia na Wydziale Biologii, Geografii i Oceanologii"
Dodam,że na maturze zdawałam historię i WOS i bardziej interesują mnie kierunki typu:politologia,socjologia,administracja czy wschodoznawstwo
Ja tam nie zamierzam się kierować głupimi testami bo za każdym razem wychodzi mi co innego

jagunia pisze:Ja tam nie zamierzam się kierować głupimi testami bo za każdym razem wychodzi mi co innego
Jak to z testami bywa - dla jednych są głupie dla innych nie.
W moim przypadku test się sprawdził i wyszedł na końcu mój kierunek.
A i nie śmiej się ze mnie - bo nie ja ten test układałam - a to, że Tobie wydaje się głupi nie znaczy, że komuś nie pomoże w wyborze kierunku. W końcu w takim celu został zrobiony.
A gdzie zaocznie, najlepiej studiować resocjalizację?? Został mi jeszcze jedena możliwość i nie mam pomysłu gdzie go złoże papierek... o zgrozo.... ja chyba przez to wszystko nie przebrne... ( zaznacze, ze jestem z małopolski)
Kasiek, nie patrząc jeszcze na autora tematu wiedziałam, że to Ty go założyłaś...
Kasiek, nie patrząc jeszcze na autora tematu wiedziałam, że to Ty go założyłaś...
... każda dziewczyna powinna nosić głowę wysoko, z tego powodu, że jest kobietą, że była dla Stwórcy doskonale skończoną poprawką do spartaczonego Adama.
Wróć do „Wszystkie inne tematy”