Pytanie

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Kermit
Weteran
Weteran
Pytanie

Postautor: Kermit » 19 wrz 2006, 23:10

Witam!
pytanie: Czy pracodawca ma prawo nakazac pokazania zawartosci plecakow, toreb itp w celu stwierdzenia kradziezy??
pytanie 2: czy w 8 godzinnym dniu pracy sa przewidziane ustawowo przerwy

Z gory serdecznie dziekuje
Kermit
So understand;
Don't waste your time always searching for those wasted years,
Face up...make your stand,
And realise you're living in the golden years.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 19 wrz 2006, 23:14

Kermit pisze:pytanie 2: czy w 8 godzinnym dniu pracy sa przewidziane ustawowo przerwy
Ustwowo masz pol h przerwy. Mozesz miec wyznaczone godziny sam se robic mozesz se robic np 3 po 10 minut czy jak chcesz. MAsz prawo do toalety na fajka zjesc obiad czy sie napic czegos.
Kermit pisze:Czy pracodawca ma prawo nakazac pokazania zawartosci plecakow, toreb itp w celu stwierdzenia kradziezy??
Tak ale z tego co wiem musi przy tym byc mundurowy.
Awatar użytkownika
Kermit
Weteran
Weteran
Postautor: Kermit » 19 wrz 2006, 23:25

moon dzi9eki za szybka odpowiedz, moj poprzedni zaklad pracy ze tak powiem heheh splajtowal i mam prace ktora szczytem moich marzen nie jest - magazynier :/ ale zadna praca nei hanbi narazie bedzie. Ale od 2 tygodni nei mialem ani jednej przewy zasowam jak szalony, leje sie ze mnie kierowniczka wymysla coraz to nowe zadania a ja nawet nei mam czasu sie po .... poskrobac :P masakra. Jestem w szoku tak ogolnie,pozatym zasowam CALY tydzien bez dnia wolnego. Jutro mam pierwszy dzien wolny od 2 tygodni, ktory zreszta wykorzystam na prace ale u siebie i za dobre pieniadze (400 zl za dzien ;] )
prosze jak ktos zna odpowiedni paragraf dot. tych 2 problemow o przedstawienie go tutaj.
Mysle ze problemy, ktore mnei trapia dotyczka wiekszej ilosci ludzi tak wiec bylo by to uzyteczne
Dzieki
wykonczony Kermit
So understand;

Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 19 wrz 2006, 23:30

Ja mialam 15 minut przerwy a robilam wlasnie 8 godzin.
Kermit pisze:Jutro mam pierwszy dzien wolny od 2 tygodni, ktory zreszta wykorzystam na prace ale u siebie i za dobre pieniadze (400 zl za dzien ;] )

Ile :| ?
Awatar użytkownika
Kermit
Weteran
Weteran
Postautor: Kermit » 19 wrz 2006, 23:42

moja babcia ma sad peeeelen jablek przemyslowych, skocze do niej na wies, caly dzien bede ooostro zbieral jablka ktore sa po 25-32 gr za kg i spokojnie 400 zl uzbieram. Babcia ma duuuzy sad mozna by zbierac z tydzien.Ale bede pracowal tyle na ile mi czas pozwoli, w 3 dni uzbieram swoja pensje miesieczna heeheheh
kocham swoja babcie
So understand;

Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 20 wrz 2006, 07:27

Kermit pisze:pozatym zasowam CALY tydzien bez dnia wolnego.
Tu juz zalezy. Ale pracujac zwyczajnie na etet to 5 dniw tygodniu po 8 h. A jak nie jak dluzej musisz zostawac czy pracujesz w te pozostale 2 dni to za nadgodziny Ci powinni zaplacic. Ale watpie. Na 8 h mozesz sobie przez pol siedziec i grzebac w nosie :]

Wróć do „Wszystkie inne tematy”