autoportrety - pomoc

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
FlyingDuck
Pasjonat
Pasjonat
autoportrety - pomoc

Postautor: FlyingDuck » 07 paź 2006, 09:46

Koleżanka ma dziś wernisaż wystawy "Autoportrety". Planuję zadawać wiele trudnych pytań, ale kompletnie nie znam się na rzeczy*. Ktoś z Was wie może o co pytać, lub co przeczytać by wiedzieć o co pytać? <diabel> Nie mam zbyt wiele czasu na przygotowanie, to chyba mało realne ;P

Cykl autoportrety, to próba zmierzenia się z własnym wizerunkiem, widzianym przeze mnie od środka. Bardzo istotny jest dla mnie kolor, gest, ekspresja - to one budują nastrój. Twarze zatapiają się w przestrzeni, tworząc z nią całość. Są to portrety w pewnym sensie symboliczne, tak samo jak ich otocznie . "

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
*Google też zdaje się nie znać :/

[ Dodano: 2006-10-07, 09:53 ]
Za adresy forów gdzie ludzie bardziej znają się na rzeczy też będę wdzięczny :)
ObrazekJedyna stała w życiu to zmiana
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 07 paź 2006, 13:19

FlyingDuck pisze:Planuję zadawać wiele trudnych pytań, ale kompletnie nie znam się na rzeczy*
najlepsza okazja zrobienia z siebie idioty <diabel> a może:"przetłumacz to na polski" <diabel> Pewnie wyjdę na idiotę ale ja bym zapytał:"jakie uczucia towarzyszyły tworzeniu cyklu autoportretów","Ludzie to indywidualności, czy stapianie się z otoczeniem nie jest przesadną mimikrą?","czy możliwe jest obiektywne stworzenie własnego wizerunku?"czy stosowanie symboliki nie powoduje zbytniego uwypuklenia różnic między tłem a szczegółem?" Ale ja się nie znam, jestem głupi, więc nie cytuj mnie. Najlepiej powiedz coś od siebie:"gdzie jest góra na tym bohomazie?" <diabel> <hahaha>
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/

Wróć do „Wszystkie inne tematy”