jabłoń pisze:Jak to było ?
mezo ze swoją naiwną wiarą naprawdę nie jest dobry do cytowania w tym przypadku
Ja dalej serce mam po lewej stronie, Jabłonko. Ale jest jednocześnie coś takiego jak racja stanu, jak potrzeba jedności, przetrwania. Jak honor i patriotyzm. Nie szanujesz naszych zasad - wynoś się z naszego kraju. Uważasz nasz za gorszych - co tu robisz? Wynocha! Nie dążysz do integracji - zostaniesz deportowany. Po prostu, skrzecząca rzeczywistość ![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
runeko pisze:Gazeta Wybiorcza" chetnie Cie przyjmie
prędzej, Gazeta Polska, uczyniłem już pewne kroki w tym kierunku
Tam przynajmniej nie cuchnie politcal correctness runeko pisze:Tym, co Toba kieruja jest prosty rasizm i uprzedzenie, ktore bardzo ladnie probujesz zamaskowac dorzucajac do nich produkty uboczne pani Fallaci.
tu nie chodzi o rase, tu chodzi o agresywną religię. Agresywną i dla chrześcijan i dla ateistów, nowotwór, który
hodujemy na własnym ciele, na własne życzenie. Z własnej naiwności i własnej głupoty, piejąc o zaletach multi-kultinatasza pisze:Może byłeś tam za krótko, by zauważyć, że nie lubią tam Polaków. Nie lubią.
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
nie, nie przepadają. Ale jednocześnie łączy ich to, że są biali. Łączy ich rasa, religia, chęć asymilacji, pracy, podobne wyznanie lub brak wyznania, a nie agresywność, która narasta w "miastach w mieście", jak słusznie pisała Fallaci. Imgranci ? Jasne. Ale z podobnego kręgu kulturowego.
Walczyć można, z terroryzmem, ale nie z islamem, dlatego że z niego się wywodzi.
"w dzisiejszych czasach nie każdy muzułmanin to terrorysta, ale 90 terrorystów to muzułmanie"
nie mój cytat, ale bardzo, bardzo dobry. natasza pisze:Można żyć obok i sobie nie przeszkadzać, ale widać za dużo od siebie wymagamy.
życie "obok siebie" prowadzi właśnie do tworzenia gett, do stopniowej dominacji. Albo uznają zasady i prawo krajów europejskich (żadnego prawnie sankcjonowanego wielożeństwa, czadórw itp średniowiecznych pierdół), albo - droga wolna
Nikt ich tu nie zapraszał.Cynik pisze:Terroryzm stworzyliśmy my sami - nasza cywilizacja. I teraz mamy tego efekty.
Kto stworzył Bin-Ladena? Przecież to był zwykły psychol, któremu CIA sypnęła sprzętem i dolcami.
oczywiście. Dlatego wejście do Iraku było błędem - republika iracka, kraj laicki, tępiący fanatyków i czyszczący z nich swoje ziemie, stał się poligonem dla różnej maści świrów. A czy ja pisałem, że nagle kocham USraj? Nie napisałem i nigdy nie napisze. Ci idioci sami przez wiele lat błędnej polityki przyczyniali się do ogniskowania całej tej chorej sytuacji.