Mona pisze:Nie, Ty piszesz cały czas o tym, że 15tolatek ma takie same prawa, jak starszy nastolatek i w tym sęk.
Pisze ze kazdy wiek ma swoje prawa i to zalezy od konkretnej osoby. Sa 15latki ktore mozna wypuscic sa takie ktorych stanowczo sie nie powinno i trzeba im prawa racjonalnie dawkowac.
Mona pisze:No to życzę Tobie, aby w przyszłości Twoje 15toletnie dziecko wyszło z domu nic o tym nie mówiąc i wróciło nad ranem
Watpie w to szczerze. Bo nie bede go do 18stki trzymac w domu. Rozumiem ze rodzic ma obiekcje jesli chodzi np o dyskoteki itd itd ale wyjasnij mi co w przykladzie z nocowaniem u kolezanki np na nocny maraton filmowy jest takie nie bezpieczne?
Mona pisze:Mylisz zaufanie z zaufaniem, bo i 11tolatce można zaufać, co nie znaczy, że można wypuścić ją z domu na noc.
Bo mozna ufac w pewnych kwestiach, w pewnych nie. 15latka moze np u tej kolezanki nocowac ale wiadomo ze np domu y jej sie na glowie na miesiac nei zostawilo i mlodszego rodzenstwa do opieki. Ale mi sie wydaje ze jesli dziecko jest ok zaradne odpowiedzialne to powinno sie je stopniowo nagradzac pewnymi przywilejami w granicach rozsadku.
/pytalska/ pisze:doprowadziło do jakiejś chorej kłótni pomiędzy moderatorem a moon
Ni my tylko dyskutujemy i to Mona mi pisze pogrubionymi kolosami i to jest niemile.
/pytalska/ pisze:więc nie jestem jakimś infantylnym dzieciakiem
Ale my nei konkretnie o Tobie tylko tak w ogole. Nie bierz tego do siebie
/pytalska/ pisze:żeby dowiedzieć się czy mam szanse na dostanie tych tabletek i zeby jakos psychicznie przygotować się dow izyty
Masz szanse a wizyty sie nie boj

Po prostu idz do jakiegos dobrego lekaza niech Ci zrobi badania wywiedz sie wszystkiego o t ej metodzie i wszystkich innych o swoim zdrowiu i podejmij wraz z lekarzem decyzje