mieć klasę
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Moze jeszcze inaczej powiem, moga byc dwie identyczne osoby, tak samo sie wypowiadajace, takie same czyny czyniace, takie same ubrania nosace, a mimo tego, nie oznacza to, ze obie maja klase. Bo mimo, ze jedna osoba moze zachwycac taktem i calym swoim zachowaniem i wygladem itd. to wcale nie robi na nas szczegolnego wrazenia, a ta druga, majace "to cos" zwala nas z nog mimo ze robi dokladnie to samo, co ta pierwsza. Klasa to jest cos czego nie widac i tyle, tylko czuc te energie od niej emanujaca.
[ Dodano: 2006-12-23, 16:13 ]
Klase albo sie ma, chocby nawet w worku po kartoflach, albo jej sie nie ma wcale, chocby znalo sie caly savoir vivre i nosilo zlote ciuchy z diamentami.
[ Dodano: 2006-12-23, 16:13 ]
Klase albo sie ma, chocby nawet w worku po kartoflach, albo jej sie nie ma wcale, chocby znalo sie caly savoir vivre i nosilo zlote ciuchy z diamentami.
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
TFA pisze:Klasa to jest cos czego nie widac i tyle, tylko czuc te energie od niej emanujaca.
Zgadzam się
TFA pisze:Klase albo sie ma, chocby nawet w worku po kartoflach
No właśnie, że człowieka z klasą poznać też po ubiorze i tu jest ta zagwodzdka, bo gdzie ten schemat? Na przykład - kobieta z klasą zawsze nosi pończochy, a co z tą, której na to nie stać? Czy ma klasę, skoro nie ma odpowiedniej ilości pieniędzy na te pończochy=złe wykształcenie? Tu jest dylemat.
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"
Joe Cocker
Joe Cocker
TFA pisze:Ale nie wzorem do nasladowania, bo klase moze miec tylko oryginal. Jesli ktos bedzie sie wzorowal na niej, to nie bedzie mial klasy, tylko bedzie marna kopia. Klasa to indywidualizm kazdego czlowieka i to jak ten jego indywidualizm wyglada. Jak juz mowilem, nie ma schematow. Tyszkiewicz ma klase, bo jest soba, ale nie jest zadnym wzorem dla innych.
Ale nie mowa tu o kopiowaniu, tylko o autorytecie, które powinniśmy w życiu posiadać i kierowac się lepszym niż złym. A życie i tak swoje pokaże. :-)
Z resztą Moon się najlepiej wyraziła, pod co moge się podpisać:
moon pisze:dla mnieta osoba jest po prostu definicja kobiety z klasa. Tym jak ja widze klase.
Ja powiem tak, zdejmijmy z ludzi ubrania i zacznijmy rozmawiac o klasie ludzi na golasa, bo widze ze niektorzy zaczynaja bladzic.
Nie rozumiem Cię TFA, skąd to oburzenie. Jesli mówiłam o B. Tyszkiewicz, to miałam na myśli całą ją, ale przede wszystkim jej sposób bycia. A ubiór jest tylko dodatkiem. Jesli jest dodatkiem idealnie dopasowanym, to po co go ściągać? :-)
"Można być w kropli wody światów odkrywcą. Mozna wędrując dookoła świata przeoczyć wszystko."
Mona pisze:Na przykład - kobieta z klasą zawsze nosi pończochy, a co z tą, której na to nie stać? Czy ma klasę, skoro nie ma odpowiedniej ilości pieniędzy na te pończochy=złe wykształcenie? Tu jest dylemat.
Ale to jest prostolinijne myslenie, bo nie kazda kobieta ktora ma pieniadze lubi ponczochy, a takze ponczochy nie swiadcza o kobiecie z klasa, a nawet jak swiadcza to dlaczego ?
TFA pisze:a takze ponczochy nie swiadcza o kobiecie z klasa,
Właśnie o to chodzi, że świadczą
TFA pisze:a nawet jak swiadcza to dlaczego ?
Bo to jest właśnie schemat ;DD
Idąc dalej - dlaczego do garnituru mężczyzna musi ubrać koszulę? Jest prostolinijny?
Joe Cocker
Joe Cocker
A ja się muszę zgodzić z TFA.
Zgadzam się jak najbardziej Beata Tyszkiewicz jest kobietą z klasą, tak samo jak Aleksandra Kwaśniewka czy Anna Dymna. Ale z nich każda mimo wszystko jest inna, ma inny styl, inny sposób bycia. Nie ma jednej definicji "klasy". Więc nie wciskajmy nikogo w te schematy.
Jakie według Was kobiety świata polityki/aktorki/artystki młodszego pokolenia można określić jako kobiety z klasą? Czy może kobieta z klasą musi być w odpowiednim wieku?
Zgadzam się jak najbardziej Beata Tyszkiewicz jest kobietą z klasą, tak samo jak Aleksandra Kwaśniewka czy Anna Dymna. Ale z nich każda mimo wszystko jest inna, ma inny styl, inny sposób bycia. Nie ma jednej definicji "klasy". Więc nie wciskajmy nikogo w te schematy.
Jakie według Was kobiety świata polityki/aktorki/artystki młodszego pokolenia można określić jako kobiety z klasą? Czy może kobieta z klasą musi być w odpowiednim wieku?
- jamaicanflower
- Maniak

O ile młodszego? Nie mam pojęcia. Może: Cichopek, Ostałowska, Ostaszewska, Torbicka i...Koroniewska 

// Life is...
zatraconyŚwiatNagichSłów,PudłoStarychMyśli,
WysypiskoLudzkichSił
iZałzawionyKrzakPytań
międzyMarzeniami,ASnem
chcęWiedziećPierwszaJakiJestŚwiatBezNocy
jakiŚwiatBezNocy
więcWyjęSzeptemDoWieczornegoMilczenia
...but a dream //
WysypiskoLudzkichSił
iZałzawionyKrzakPytań
międzyMarzeniami,ASnem
jakiŚwiatBezNocy
...but a dream //
Mona pisze:Idąc dalej - dlaczego do garnituru mężczyzna musi ubrać koszulę? Jest prostolinijny?
A to tylko mezczyzna w garniturze ma kalse ? nie dogadamy sie chyba

TFA pisze:A to tylko mezczyzna w garniturze ma kalse ? nie dogadamy sie chybaludzie nie mylcie elegancji z klasą
TFA - tam było "idąc dalej"
TFA pisze:a dwa wychodzi na to ze baby w spodniach nie maja klasy
Baby pod spodnie nie muszą zakładać pończoch
Ale przyznaj, że kobieta w spódniczce wygląda o niebo lepiej, niż w spodniach? 
Joe Cocker
Joe Cocker
- ksiezycowka
- Weteran

- Weteran

Mona pisze:Z klasą? Żadna kobieta z klasą nie będzie miała gołych nóg pod spódniczką, nawet w wielki upał, chyba że biegnie właśnie na łąkę
No właśnie - gołe nogi czy odkryte pięty są conajwyżej nieeleganckie, a przecież niezawsze trzeba wyglądać elegancko, czasem to niestosowne, a wręcz śmieszne.
jamaicanflower pisze:Może: Cichopek, Ostałowska, Ostaszewska, Torbicka i...Koroniewska
Z tych pań to może Ostaszewska... Torbicka to dla mnie jakiś dinozaur starej TVP, reszta - moim zdaniem - dno, a nie klasa.
Mnie przychodzi do głowy ewentualnie Olga Bończyk lub Anna Mucha.
Chyba jesteśmy z TFA w mniejszości

- Sir Charles
- Weteran

Nie wiem czy ma, zastanawiam się nad młodym pokoleniam. I ciężko mi przykład jakiś lepszy wymyślić...
. Nikt mi nie pomaga
Ta ostatnia to podobny poziom do Cichopka, zresztą też gra w M jak miłość lol. Ale jak się gdzieś odezwie to po prostu załamka.
. Nikt mi nie pomaga Charlie pisze:Tylko. Chociaż nie wiem kto to ta ostatnia...
Ta ostatnia to podobny poziom do Cichopka, zresztą też gra w M jak miłość lol. Ale jak się gdzieś odezwie to po prostu załamka.
a nie chodziło o Jolantę? bo może i Aleksandra jakieś zadatki ma, ale myślę, że troszke jej jeszcze brakuje... no a po za Beatą Tyszkiewicz i Jolantą Kwaśniewską to chyba jeszcze Jolanta Pieńkowska...megane pisze:tak samo jak Aleksandra Kwaśniewka
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Błagam, nie wyjeżdżajcie z Kwaśniewską jako kobietą z klasą
Klasy się nie da nauczyć u speców od marketingu. Oni jedynie sprzedają patent, jak to zrobić, by być tak postrzeganą.
U Matki Teresy klasy nie widać, choć być może ją miała. Dlaczego? Uważam, że klasa to takie coś, co przejawia się tylko w określonych warunkach, a nie każdych. Czyli kobieta z klasą to nie taka, która potrafi zachować się w każdej sytuacji, co bardziej taka, która nie znajduje się w sytuacjach, w których klasa się nie przejawia. A jeśli już zostaje w takowe wplątana, to klasa przestaje być widoczna, bo to jakby nie ta sama płaszczyna. Nie wiem, czy zrozumiale się wyraziłam. I stąd moje przeświadczenie, że glany nie pasują do kobiety z klasą, podobnie jak gumiaki i wizyta w chlewie, żeby nakarmić prosiaki. Po prostu w takich sytuacjach przejawia się wiele różnych cech, ale nie klasa. Co nie znaczy, że takowa kobieta jej nie może posiadać.
Klasy się nie da nauczyć u speców od marketingu. Oni jedynie sprzedają patent, jak to zrobić, by być tak postrzeganą.
U Matki Teresy klasy nie widać, choć być może ją miała. Dlaczego? Uważam, że klasa to takie coś, co przejawia się tylko w określonych warunkach, a nie każdych. Czyli kobieta z klasą to nie taka, która potrafi zachować się w każdej sytuacji, co bardziej taka, która nie znajduje się w sytuacjach, w których klasa się nie przejawia. A jeśli już zostaje w takowe wplątana, to klasa przestaje być widoczna, bo to jakby nie ta sama płaszczyna. Nie wiem, czy zrozumiale się wyraziłam. I stąd moje przeświadczenie, że glany nie pasują do kobiety z klasą, podobnie jak gumiaki i wizyta w chlewie, żeby nakarmić prosiaki. Po prostu w takich sytuacjach przejawia się wiele różnych cech, ale nie klasa. Co nie znaczy, że takowa kobieta jej nie może posiadać.
dobrze mieć klasę. A najlepiej s-klasę
A poważnie: po czym poznać kobietę z klasą? Po sposobie mówienia, bogactwie słownictwa, śmiechu (tak,tak) i nie stosowania censored jako przecinka w dyskusji. To tak na początek, jako niezły punkt wyjścia do dalszego samorozwoju, IMO
A poważnie: po czym poznać kobietę z klasą? Po sposobie mówienia, bogactwie słownictwa, śmiechu (tak,tak) i nie stosowania censored jako przecinka w dyskusji. To tak na początek, jako niezły punkt wyjścia do dalszego samorozwoju, IMO
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow
Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!
http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!
http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
- jamaicanflower
- Maniak

Megane przygrzmociłaś z Muchą nie gorzej niż ja z Koroniewską <browar> Tonący brzytwy się chwyta - to chyba nasze jedyne usprawiedliwienie. Naprawdę nie wiem... A co powiecie na A.M. Jopek albo Dorotę Miśkiewicz?
// Life is...
WysypiskoLudzkichSił
iZałzawionyKrzakPytań
międzyMarzeniami,ASnem
jakiŚwiatBezNocy
...but a dream //
WysypiskoLudzkichSił
iZałzawionyKrzakPytań