- Web 2.0 -

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Jagienka06
Weteran
Weteran
- Web 2.0 -

Postautor: Jagienka06 » 25 sty 2007, 10:47

Zagadnienia do dyskusji:

- Web 2.0 - przełom w marketingu internetowym czy tez jedynie nowa etykieta?
- W jaki sposób "zwykła firma" mająca stronę internetową, a nie będąca serwisem społecznościowym, może wykorzystać elementy Web 2.0 do poprawy swojej konkurencyjności?
- Czy zastosowanie koncepcji Web 2.0 pozwala na zdobycie przewagi konkurencyjnej?
- Jakie są konkurencyjne do web 2.0 koncepcje pozwalające na budowę przewagi konkurencyjnej?

moze ktos e mna podyskutuje na temat e-marketingu??????
Awatar użytkownika
FlyingDuck
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: FlyingDuck » 25 sty 2007, 12:41

Ponieważ bardzo mnie irytuje gdy ktoś próbuje wciskać mi kit, podyskutuję.

Web 2.0 nie rozwija żadnych technologii, prawdę mówiąc jest tylko zlepkiem paru konceptów i kilku nowych rozwiązań technicznych które pod nową nazwą mają się lepiej sprzedać. Rozumiem gdy ktoś zachwala "nową rewolucyjną technologię" swoim klientom, jako że rzeczywiście jest to przełom - z tym że jedynie marketingowy. Gdy jednak ten sam kit ktoś próbuje wepchnąć osobie która się nieco zna na rzeczy, sprawa zaczyna mnie śmieszyć... lub irytować gdy odnosi się to bezpośrednio do mnie. To tak jakby nazywać nową rewolucją w komunikacji wprowadzenie do komórek dzwonków polifonicznych i dyktafonów. Wprawdzie w samej technologii niewiele to zmienia... jednak i tak komórki sprzedawały by się lepiej.

Podyskutowałbym i dłużej, gdyby nie fakt że za pisanie referatu za kogoś zazwyczaj biorę pieniądze :]
ObrazekJedyna stała w życiu to zmiana
Jagienka06
Weteran
Weteran
Postautor: Jagienka06 » 25 sty 2007, 13:24

FlyingDuck pisze:Ponieważ bardzo mnie irytuje gdy ktoś próbuje wciskać mi kit, podyskutuję.

Web 2.0 nie rozwija żadnych technologii, prawdę mówiąc jest tylko zlepkiem paru konceptów i kilku nowych rozwiązań technicznych które pod nową nazwą mają się lepiej sprzedać. Rozumiem gdy ktoś zachwala "nową rewolucyjną technologię" swoim klientom, jako że rzeczywiście jest to przełom - z tym że jedynie marketingowy. Gdy jednak ten sam kit ktoś próbuje wepchnąć osobie która się nieco zna na rzeczy, sprawa zaczyna mnie śmieszyć... lub irytować gdy odnosi się to bezpośrednio do mnie. To tak jakby nazywać nową rewolucją w komunikacji wprowadzenie do komórek dzwonków polifonicznych i dyktafonów. Wprawdzie w samej technologii niewiele to zmienia... jednak i tak komórki sprzedawały by się lepiej.

Podyskutowałbym i dłużej, gdyby nie fakt że za pisanie referatu za kogoś zazwyczaj biorę pieniądze :]

Złapałeś mnie na gorącym uczynku. Fakt, nie specjalnie interesuje mnie ten temat. po prostu musze cos napisać o e-marketingu. I serio sie pytam, ile wezmeisz za udział w forum o e-marketingu?

Wróć do „Wszystkie inne tematy”