Kącik finansowy
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
-
Jagienka06
- Weteran

Ostatnio zainwestowalam dosc znaczna kase w fundusze akcyjne.
No i spadaja.
Błazej mowi, ze to moze byc korekta, ale czy aby na pewno??? I ile to potrwa?
Sądzę, ze Spadki to dobra okazja do zakupu akcji. Latwiej jest doradzac cudza kasa niz swoja.
No i spadaja.
Błazej mowi, ze to moze byc korekta, ale czy aby na pewno??? I ile to potrwa?
Sądzę, ze Spadki to dobra okazja do zakupu akcji. Latwiej jest doradzac cudza kasa niz swoja.
-
Jagienka06
- Weteran

Teraz to jest Finanse i Rachunkowość, nazwa się zmieniła. Też tam jestem.
Nie uważam, żeby skońcony kierunek studiów mówił o tym, na czym się człowiek zna. Mamy tu na forum człowieka, który studiuje filologię polską, a na inwestowaniu się zna.
agna 24 pisze:Dzin, podstawowej wiedzy o czym?
Skoro masz podstawową wiedzę, to po co nas pytasz?
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
agna 24 pisze:O funduszach? Czy o akcjach?
no o tym i o tym. Ja jestem płocha, ja sie boje ryzyka.
agna 24 pisze:Przypominam, że kończe Finanse i Bankowość na SGH i że byłam Doradcą Finansowym a Rynek Finansowy to moja pasja.
to Ty, a ja pisalam o sobie.
a skoro byłas doradca to czemu nas sie tu o takie rzeczy pytasz.
Powiedz lepiej w co zainwestowałaś to ktos kto sie zna napisze swoje zdanie
-
Jagienka06
- Weteran

Grace
agna 24 pisze:Sądzę, ze Spadki to dobra okazja do zakupu akcji.
Tylko istnieje ryzyko, że akcje te będą spadać dalej i nawet mogą osiągnąc dno, ale to głównie dotyczy spółek początkujących, a nie takich starych wyg jak :
czyagna 24 pisze:Millenium Akcji
. Giełda teraz staje się bardziej popularna zwłaszcza wśród młodych ludzi, być może dzieje się tak, że od kilku lat jest hossa na na rynku, ale trzeba pamiętać, że kiedyś się skończy. Teraz jakiś był kryzys w Chinach i spowodował spadek wielu akcji. Mój chłopak gra na giełdzie i też sporo stracił. Inwestujesz już dość konkretną sumę, wiadomo im większe pieniądze, tym większy zysk. Tak samo, jak z ryzykiem, im większe, tym większe zyski można zdobyć, jak i ponieść straty. Do odważnych świat należy.agna 24 pisze:ING Subfundusz Budownictwa i Nieruchomości
Hossa na GPW podobny temat, zalożony przez zapomnianego użytkownika 

Gosia... pisze:że akcje te będą spadać dalej i nawet mogą osiągnąc dno
na ludzki tak sie posypia, ze juz w góre nie da rady
bo ja sie tego bopje
a bo ja czaczęłam jakis czas temu w necie grac, ale tak wirtualnie. i oczywiscie tam tez sie boje i ostrozna jestem. ale kilka tysiecy zarobiłam
gracja pisze:podobny temat, zalożony przez zapomnianego użytkownika
to moze połaczyc, niech jakis mod dobry połaczy, bo tam gracja madre rzeczy pisała. I szkoda by to umknęło
- _normalna_
- Uzależniony

nie ma takiej możliwości aby korekta się nie skończyła już są małe wzrosty
wybrałas bardzo dobre fundusze bo tzw średniaki, które na pewno dadzą sobie rade, a jako doradca na pewno wiesz, że fundusze agresywne (akcyjne) przyniosa Ci zysk w okresie długotermionowym...
a i jest różnica pomiedzy zakupem akcji a zakupem jednostek w funduszach inwestycyjnych to sa dwie całkiem różne sprawy a widzę, że te pojęcia mylicie
wybrałas bardzo dobre fundusze bo tzw średniaki, które na pewno dadzą sobie rade, a jako doradca na pewno wiesz, że fundusze agresywne (akcyjne) przyniosa Ci zysk w okresie długotermionowym...
a i jest różnica pomiedzy zakupem akcji a zakupem jednostek w funduszach inwestycyjnych to sa dwie całkiem różne sprawy a widzę, że te pojęcia mylicie
-
Jagienka06
- Weteran

_normalna_ pisze:nie ma takiej możliwości aby korekta się nie skończyła już są małe wzrosty![]()
wiekszosc osob myli te pojecia.
a inwestowanie w fundusze jest o wiele mniej ryzykowne niz bezposrednio na gieldzie.
- _normalna_
- Uzależniony

Jagienka06
- Weteran

- Pasjonat

agna 24 pisze:Przypominam, że kończe Finanse i Bankowość na SGH i że byłam Doradcą Finansowym a Rynek Finansowy to moja pasja.
w domysle; uwazasz sie za osobe kompetetna, a realia inwestowania niesa ci obce?
w takim razie dlaczego poruszasz ten problem na tym niefachowym forum? studentka SGH inwestujac odwouje sie do "mandrosci ludowych"?
wydaje mi sie ze jestes malo odpowiedzialna osoba, a pieniadze ktore zainwestowalas niesa przez ciebie zarobionymi.
ps. to nie ten dzial.
-
r-a-w
- _normalna_
- Uzależniony