Czy kobiety dają "drugą szansę" ?

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
mac79
Entuzjasta
Entuzjasta
Czy kobiety dają "drugą szansę" ?

Postautor: mac79 » 29 kwie 2007, 13:49

WITAM WSZYSTKICH :)

Ostatnio zastanawiałem się nad tym "czy kobiety daja druga szansę ?" -po to aby facet ,który jest w "ich oczach" na przegranej pozycji mógł spróbować jeszcze raz pokazać ,że jest prawdziwym facetem ,że wie czego chce...

Wydaje się ,że kobiety zwłaszca gdy coś nie wyjdzie w poczatkowej faźie relacji czasem dają tą drugą szanse ,na którą często trzeba cierpliwie czekać...

Przegrałeś ,zrobiłeś coś nie tak -nie przejmuj się dostaniesz tą drugą szansę-mam rację ?

POZDRAWIAM :)
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 29 kwie 2007, 13:58

nie moge mówic za wszystkie kobiety ale ja drugiej szansy jeszcze nigdy nie dałam...to raczej moj facet dał mi drugą szansę,... choć jakby na to spojrzec inaczej to tak naprawde oboje dalismy sobie druga szanse :)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 29 kwie 2007, 14:03

mac79 pisze:Przegrałeś ,zrobiłeś coś nie tak -nie przejmuj się dostaniesz tą drugą szansę-mam rację ?
Nie :] W zyciu.
Druga szanse moge dawac mojemu z ktorym jestem 3 lata. Druga szanse moze kobieta dawac swemu mezowi. Na pewno nie jak w poczatkowej fazie zwiazku kiedy nie laczy jeszcze dwoje ludzi zbyt silna relacja.
mac79 pisze:acet ,który jest w "ich oczach" na przegranej pozycji mógł spróbować jeszcze raz pokazać ,że jest prawdziwym facetem ,że wie czego chce...
Pokazac? Albo wie czego chce albo nie. To wynika z osobowosci, z calosci. Tu nie ma co pokazywac. Takie rzeczy po prostu bija [badz nie] od kobiety/mezczyzny.
Awatar użytkownika
Ania82
Bywalec
Bywalec
Postautor: Ania82 » 29 kwie 2007, 14:13

mac79 pisze: Wydaje się ,że kobiety zwłaszca gdy coś nie wyjdzie w poczatkowej faźie relacji czasem dają tą drugą szanse ,na którą często trzeba cierpliwie czekać...

Według mnie, to zależy co nie wyjdzie. Bo są takie błahe rzeczy, po których jestem w stanie dać drugą szansę - wiadomo, początek znajomości, stres, aby zrobić dobre wrażenie, a co za tym idzie, czasem wychodzi wręcz odwrotnie. Ale są pewne szczegóły, które od razu przekreślają szansę na związek.
"Pesymista widzi ciemny tunel, optymista widzi światełko w tunelu, realista widzi pociąg, maszynista widzi 3 debili na torach..."

Obrazek
Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Postautor: Marissa » 29 kwie 2007, 14:20

mac79 pisze:Wydaje się ,że kobiety zwłaszca gdy coś nie wyjdzie w poczatkowej faźie relacji czasem dają tą drugą szanse ,na którą często trzeba cierpliwie czekać...

O tak, bo Ty znasz się na kobiecej logice jak mało kto <hahaha>

Ja dałam drugą szansę facetowi - z perspektywy czasu widze że nadaremno, ale nie żałuję, bo chociaż trochę wycierpiałam nauczyłam się czegoś - nie dawać drugich szans facetom.
Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 29 kwie 2007, 14:33

Marissa pisze:nauczyłam się czegoś - nie dawać drugich szans facetom.

Tak z ciekawości czystej pytam... Gdyby sytuację odwrócić, to także byłabyś taka stanowcza? <aniolek>
Szczecin Floating Garde 2050 Project.
Awatar użytkownika
_normalna_
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: _normalna_ » 29 kwie 2007, 14:46

Ja dałam drugą szanse sobie i swojemu facetowi, kupe czasu temu i teraz jesteśmy małżeństwem ;)

ale nie było to na początku naszej znajomości
Awatar użytkownika
Mychola
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Mychola » 29 kwie 2007, 15:51

Ja nie dałam jeszcze drugiej szansy...
A to czy bym dała zależne jest od uczucia, które by mnie łączyło z partnerem i od tego jakiego rodzaju jest problem.
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 29 kwie 2007, 19:51

Pytanie beznadziejnie sformułowane.. nie napisałeś o jaką sytuacje chodzi.. abstrakcyjnie każdy może powiedzieć że drugiej szansy nie da albo da ale nie będzie miało to znaczenia w zderzeniu z dwoma sytuacjami - A i B w jednym przypadku bedzie druga szansa w innym nie.. ehh no więc w zależności od sytuacja druga szansa moze byc lub nie..
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 29 kwie 2007, 20:34

A czy życie da Ci drugą szansę, jak to schrzanisz? Nie ma odwrotu, każdy ma tylko jedną szansę. Życie to nie lekcja, na której można zgłosić 3 nieprzygotowania w semestrze. Nie nauczyłeś się, nie zdałeś egzaminu- komenda "usuń" i po zawodach!
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
_Marcin_
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: _Marcin_ » 03 maja 2007, 20:06

Osobiście uważam ,że kobieta
mac79 pisze:w poczatkowej faźie relacji
nie da drugiej szansy . Raczej wybaczy/da drugą szansę po dłuższej znajomości , gdy już zna daną osobę i wie ile jest warta .
Awatar użytkownika
anika
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: anika » 04 maja 2007, 10:59

Wszystko zależy od przewinienia oraz tego czy uważam, że warto dać danej znajomości szansę, czy nie.
"Dzisiaj mnie kochasz, jutro nienawidzisz.
Dzisiaj mnie pragniesz, jutro się wstydzisz"
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 04 maja 2007, 22:22

mac79 pisze:"czy kobiety daja druga szansę ?"

A po co?
Pewnie, że można dać 38 szansę, tylko po co? Kumam, że ktoś musi poznać, dostosować się (tylko po co?), kumam że kogoś trzeba "przeciągnąć pod kilem" (tylko po co?)... rzadko 2-gie szansy wychodzą na plus.
KOCHAJ...i rób co chcesz!

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”