witam to moj pierwszy post na tym forum.
mam takie pytanie : jesli pojawiła się krew po pierwszym stosunku to oznacza to ze błona dziewczicza na pewno zostala przerwana?czy moglo byc to skutkiem czegos innego? krew pojawiła się wczoraj i dzis. nie wiem co moze byc tego przyczyną. wprawdzie nie bylo jej wiele, a wlasciwie bardzo malo ale mnie zaniepokoilo, bo nie jestem pewna czy blona zostala przerwana... i czy bol musi byc tak wielki ?
wyczytałam, ze moze byc związany z nierozciągniętymi mięśniami pochwy.
jeśli pojawiła się krew to?...pytania..
Moderator: modTeam
- Wstreciucha
- Weteran

Bol jest wywolany naderwaniem / zerwaniem blony dziewiczej, jak i brakiem rozluznienia miesni pochwy wywolanym stresem . Jesli bedziesz spieta i seks bedziesz uprawiala pod presja , w stresie , to nawet brak blony dziewiczej nie uchroni Cie przed bolem.
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Doświadczeniami się nie podzielę, bo u mnie była rzeźnia, a potem spokój. Ale przypuszczam, że krwawisz długo, bo ciągle coś z tym robisz i podrażniasz - podmywasz się, obcierasz o coś itd. Gdybyś leżała, to pewnie szybko by się zagoiłoMala_mi pisze:mam jeszcze pytanie co do krwawienia- krwawie juz od 2 dni.. czy to normalne po przerwaniu blony? az dwa dni? i nie jest to krew jak podczas okresu- krew tak jakby z rany. nie wystepuje caly czas a momentami. podzielcie sie doswiadczeniami prosze..
- Wstreciucha
- Weteran