Gwałt co wy na to dziewczyny ??

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 23 maja 2007, 16:59

Andrew pisze:a kto powiedzial , ze facet ma co miesiac wypłate przynosic i oddawac ja kobiecie

no właśnie nie mam pojęcia :] Po co oddawać kobiecie, nie lepiej przelewać na wspólne konto, razem z jej wypłatą :>?

Żenująca ta dysputa się robi. Kobiece nie znaczy nie - i szlus. Kobiece nie w tych sytuacjach musi być respektowane. To "nie" może paść zarówno podczas próby podrywu jak i zaawansowanych pieszczot. Nie wiem, czemu niektórych tak to dziwi :|
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
FANTOMAS
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: FANTOMAS » 23 maja 2007, 18:31

Andrew pisze:To i moze jak wchodzi do domu to sie witac nie musi ? <hahaha>

Albo inaczej czy Pan młody musi byc trzezwy i do nocy poslubnej nie dotrwac ? wszak to jego slub wiec moze wolno mu sie upic do nieprzytomnosci <foch> <aniole

[ Dodano: 2007-05-23, 18:32 ]
Andrew pisze:To i moze jak wchodzi do domu to sie witac nie musi ? <hahaha>

Albo inaczej czy Pan młody musi byc trzezwy i do nocy poslubnej nie dotrwac ? wszak to jego slub wiec moze wolno mu sie upic do nieprzytomnosci <foch> <aniolek>

Acha i nie podam ci artykułu , ale wiem , ze jest akt , ze jezeli malzenstwo nie zostalo skonsumowane do jakiegos czasu - chyba 6 miesiecy , to bez problemu rozwód dostaniesz , jak panstwowy - tak koscielny ! i co kopara opadla <diabel>

Ale Ty ciężko kapujesz! Mi chodzi o to, że kobieta nie musi sie pieprzyc w noc poslubna!!! Nigdy nie musi !!!! Nie chodzi mi o rozwod, ale o gwałt. Nie ma przepisu, który nakazuje kobiecie walić się w noc poslubna , a tak ktos tu twierdził!
P.S. Tradycja nie jest źródłem prawa w naszym kraju.
Jak może istnieć ustrój, w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma dwa głosy, a profesor uniwersytetu ma jeden głos? Trzeba być idiotą, żeby chcieć w takim ustroju żyć.
Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 23 maja 2007, 20:11

Fantomas pisze:P.S. Tradycja nie jest źródłem prawa w naszym kraju.

Polemizowałabym. Wykład jednak byłby 2 godzinny zatem sobie oszczędzę.

TedBundy pisze:Kobiece nie znaczy nie - i szlus. Kobiece nie w tych sytuacjach musi być respektowane. To "nie" może paść zarówno podczas próby podrywu jak i zaawansowanych pieszczot. Nie wiem, czemu niektórych tak to dziwi

Łał, Ted :)
Wiem słowo jak krem
krem na zmarszczki w mojej głowie.
Awatar użytkownika
FANTOMAS
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: FANTOMAS » 23 maja 2007, 21:16

Koko pisze:
Fantomas pisze:P.S. Tradycja nie jest źródłem prawa w naszym kraju.

Polemizowałabym. Wykład jednak byłby 2 godzinny zatem sobie oszczędzę.

Polemizowałabyś ? 2 godziny??? To musiałabyś polemizować z Konstytucją:
Rozdział III
ŹRÓDŁA PRAWA

Art. 87.
Źródłami powszechnie obowiązującego prawa Rzeczypospolitej Polskiej są: Konstytucja, ustawy, ratyfikowane umowy międzynarodowe oraz rozporządzenia.

Źródłami powszechnie obowiązującego prawa Rzeczypospolitej Polskiej są na obszarze działania organów, które je ustanowiły, akty prawa miejscowego.

Jeszcze jakieś uwagi?
Ostatnio zmieniony 23 maja 2007, 21:18 przez FANTOMAS, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak może istnieć ustrój, w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma dwa głosy, a profesor uniwersytetu ma jeden głos? Trzeba być idiotą, żeby chcieć w takim ustroju żyć.
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 23 maja 2007, 21:22

FANTOMAS pisze:Polemizowałabyś ?

<hahaha>
przepraszam, ja wiem, że nic nie wnoszę do tematu, ale aż parsknęłam, że ktoś KOKO proponuje TAKĄ polemikę <lol2>
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Postautor: SaliMali » 23 maja 2007, 21:26

FANTOMAS pisze:Źródłami powszechnie obowiązującego prawa Rzeczypospolitej Polskiej są: Konstytucja, ustawy, ratyfikowane umowy międzynarodowe oraz rozporządzenia.

Źródłami powszechnie obowiązującego prawa Rzeczypospolitej Polskiej są na obszarze działania organów, które je ustanowiły, akty prawa miejscowego.

Jeszcze jakieś uwagi?
ja mam uwage. Fantomasie, uwazasz sie za super madrego, bo potrafisz znalezc w konstutucji czy kodeksach odpowiednie zapisy na jakis temat? a co z interpretacja? Tylko potrafisz je przeczytac, ale z wyciaganiem wnioskow juz gorzej. Otoz, zrodlem prawa jest np konstytucja. a skad ona sie wziela? jakie ona miala zrodla? to samo z reszta tekstu, kltory podales. Po prostu czasem wydaje mi sie, ze myslisz troszke wasko
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Awatar użytkownika
FANTOMAS
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: FANTOMAS » 23 maja 2007, 21:32

Nie mam już cierpliwości żeby dyskutować z laikami. Idź na studia prawnicze, to się dowiesz, co to jest gwałt i czy żona ma prawny obowiązek kochać się z mężem w noc poślubną(było takie twierdzenie powyżej) i co jest źródłem prawa w Polsce - nadmienię tylko, że tradycja nie ma żadnego znaczenia dla oceny czy był gwałt, czy nie! Tradycja (zwyczaj) może jedynie w pewnych wypadkach dopełniać treści przepisów prawnych, ale nie w prawie karnym!!!
P.S. Nie uważam się za supermądrego i nie wiem skąd taka teza.
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Postautor: SaliMali » 23 maja 2007, 21:41

FANTOMAS pisze:Nie mam już cierpliwości żeby dyskutować z laikami
przepraszam. na tym forum sporo laikow w tej kwestii, wiec chyba sobie nie podyskutujesz za duzo.
FANTOMAS pisze:Idź na studia prawnicze
juz wybralam studia zgodnie z moimi zainteresowaniami i jezeli chcialbys wiedziec prawo karne niestety tez bedzie mi bardzo potrzebne i juz zaczynam sie z nim zapoznawac.
FANTOMAS pisze: to się dowiesz, co to jest gwałt
nie trzeba isc na takie studia zeby moc ocenic moralnie co wg mnie gwaltem jest a co nie. Zrestza to jest forum dyskusyjne. Wyrazam tu swoja opinie, a skoro moja opinia o gwalcie jest taka a nie inna to chyba mam do tego prawo? zreszta akurat w tej kwestii zgadzam sie z prawem
FANTOMAS pisze:i co jest źródłem prawa w Polsce - nadmienię tylko, że tradycja nie ma żadnego znaczenia dla oceny czy był gwałt, czy nie
nie chodzi o to czy tradycja ma oceniac czy cos jest gwaltem a inne cos zabojstwem, ale pojawilo sie stwierdzenie, ze tradycja jest zrodlem prawa. a Ty studiujesz prawo? bo jezeli tak to juz kolejny, ktory nie potrafi porzadnie czytac ze zrozumieniem. Moj kuzyn tez tak ma a po prawie <pijak>
FANTOMAS pisze:P.S. Nie uważam się za supermądrego i nie wiem skąd taka teza
bo to w jaki sposob piszesz nasuwa takie mysli. Nie twierdze, ze tak jest, bo Cie nie znam na tyle
"To jest tak, że gdy mam co chcę,

Wtedy więcej chcę.

Jeszcze."
Awatar użytkownika
FANTOMAS
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: FANTOMAS » 23 maja 2007, 21:46

Rozumiem. Jeśli chodzi tylko o to, czy tradycja jest źródłem prawa to odpowiadam: NIE JEST.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 23 maja 2007, 21:49

bezpośrednio nie jest, pośrednio - bywa.
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/

http://michalpasterski.pl/

http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 23 maja 2007, 22:42

Prawda jest taka, FANTOMASIE, że sędzia jest też człowiekiem i może (na pewno potrafi) każdy aspekt tradycji, czy zwyczaju, podciągnąć pod prawo :) Zresztą prawo też jest ustalane z uwzględnieniem zwyczajów panujących w danym kraju, bo nasze - polskie - jest inne, niż np. w jakimś kraju muzułmańskim :)
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 23 maja 2007, 23:05

FANTOMAS pisze:Nie mam już cierpliwości żeby dyskutować z laikami. Idź na studia prawnicze, to się dowiesz

Dobrze, proszę Pana. <poklony>

Dla niektórych tradycja to jednak kupno samolotu <pijaki>
Wiem słowo jak krem

Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 23 maja 2007, 23:17

Koko pisze:Dla niektórych tradycja to jednak kupno samolotu

... lub studiowanie prawa :]
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 23 maja 2007, 23:21

A swoją drogą niefortunnie zatytułowany jest ten temat...
¤ Gwałt co wy na to dziewczyny ??

Ja dziękuję, postoję <hyhy>
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 23 maja 2007, 23:23

Zdecydowanie niefortunnie... Nie widze sensu robienia sobie jaj z tak powaznej sprawy.. z mej wiedzy wynika że ten przykry problem dotyczy znacznie większej części społeczności niż się pozornie wydaje.. i to taki prawdziwy gwałt.. a taki temat rozmiękcza problem nie służąc nikomu.. ale cóż..
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 23 maja 2007, 23:28

FANTOMAS pisze:Rozumiem. Jeśli chodzi tylko o to, czy tradycja jest źródłem prawa to odpowiadam: NIE JEST
Zrodlem prawa jest tradysja i obyczaje. Nie zaprzeczysz temu obojetnie co jest napisane w konstytucji. Z szasunkiem, ale chyba przespales kilka wykladow. Prawo to przde wszystkim cos co sie odkrywa a nie stanowi. Tak przynajmniej byc powinno. Prawo to normy uniwersalne. Prawo to takze wlasnie zwyczaje ludzi. Inne prawo bedzie wsrod chrzescijan a inne wsrod ludozercow. Bo prawo wywodzi sie z tradycji, z ludzkich przekonan i niecheci. Prawo nie bierze sie z prozni.
Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 23 maja 2007, 23:36

Maverick pisze:Prawo nie bierze sie z prozni.

Zależy gdzie, kiedy... Ale to wykład na kolejne 2 godziny <hyhy>

Pegaz, nikt sobie jaj nie robi... Ten temat, przepraszam, jest do dupy, bo nikt, powtarzam, nikt nie jest tutaj na tyle kompetentny, aby sytuację oceniać. Nawet ja :D
Zaś domorosłym prawnikom mówimy nie <browar>
Wiem słowo jak krem

Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 24 maja 2007, 00:18

Sytuacje ocenaicm oze kazdy. Z prostej przyczyny, prawo to ludzie i ich zwyczaje, system wartosci itd. PRawo musi byc przez ludzi akceptowalne i popierane. Kazdy czlowiek jest zainteresowany tym by prawo bylo dobre. Ne zmieniamy w tej dyskusji prawa, a jedynie wyrazamy swoje zdanie na jego temat. Wiec potencjalnie kazdy glos jest dopuszczalny.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 24 maja 2007, 08:43

FANTOMAS pisze:Nie mam już cierpliwości żeby dyskutować z laikami. Idź na studia prawnicze, to się dowiesz, co to jest gwałt i czy żona ma prawny obowiązek kochać się z mężem w noc poślubną(było takie twierdzenie powyżej) i co jest źródłem prawa w Polsce - nadmienię tylko, że tradycja nie ma żadnego znaczenia dla oceny czy był gwałt, czy nie! Tradycja (zwyczaj) może jedynie w pewnych wypadkach dopełniać treści przepisów prawnych, ale nie w prawie karnym!!!
P.S. Nie uważam się za supermądrego i nie wiem skąd taka teza.

A ty kim jestes ? tos dopiero laik ze nadgarstki rozpierdala po czytaniu powyzszego tekstu .
nigdzie tu nie pisalo , ze zona ma PRAWNY obowiazek kochac sie w noc poslubną - naginasz fakty , stwierdzenia - ku wlasnym potrzebom !
konia z rzedem temu prawnikowi który wygra ze mną sprawe o gwalt (pomijam brutalny , bo sie znowu czepiac bedziesz ) który bedzie mial miejsce w noc poslubną !! i to jest fakt ! ale Ty nic i tak nie rozumiesz . <browar>

Maverick pisze:Sytuacje oceniac moze kazdy. Z prostej przyczyny, prawo to ludzie i ich zwyczaje, system wartosci itd. PRawo musi byc przez ludzi akceptowalne i popierane. Kazdy czlowiek jest zainteresowany tym by prawo bylo dobre. Ne zmieniamy w tej dyskusji prawa, a jedynie wyrazamy swoje zdanie na jego temat. Wiec potencjalnie kazdy glos jest dopuszczalny.

zatem - mam swiete prawo bzyknac zonę w noc poslubną !!
a jak nie da ... to sam sobie wezmę <lodzik>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 24 maja 2007, 10:56

Andrew pisze:zatem - mam swiete prawo bzyknac zonę w noc poslubną
a jak nie da ... to sam sobie wezmę
W zasadzie tez tak uwazam. Ja za gwalt na zonie w noc poslubna bym nie karal. Inna sprawa ze raczej bym go nie zrobil, po prostu na 2 dzien zlozyl wniosek o rozwod.
Awatar użytkownika
FANTOMAS
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: FANTOMAS » 24 maja 2007, 11:08

Nie jestem domorosłym laikiem jeśli chodzi o prawo - zajmuję się nim od wielu lat. Kończę jednak dyskusję, bo to tak samo jakbym chciał wytłumaczyć laikowi fizykę kwantową. Trwajcie w swoich intuicyjnych przekonaniach.
PS Nie dziwię się. Prawo przeważnie jest czarną magią dla kogoś, kto go nie studiował.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2007, 11:14 przez FANTOMAS, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 24 maja 2007, 11:10

Maverick pisze:Inna sprawa ze raczej bym go nie zrobil, po prostu na 2 dzien zlozyl wniosek o rozwod.

jeśli bierzesz ślub w ciemo i w celu spuszczenia z kija w noc poślubną, to jest to logiczne. w innym wypadku po co Ci ślub, jeśli umoczenie RAZ przesądza całe być albo nie być?
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
FANTOMAS
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: FANTOMAS » 24 maja 2007, 11:24

Maverick pisze:
FANTOMAS pisze:Rozumiem. Jeśli chodzi tylko o to, czy tradycja jest źródłem prawa to odpowiadam: NIE JEST
Zrodlem prawa jest tradysja i obyczaje. Nie zaprzeczysz temu obojetnie co jest napisane w konstytucji. Z szasunkiem, ale chyba przespales kilka wykladow. Prawo to przde wszystkim cos co sie odkrywa a nie stanowi. Tak przynajmniej byc powinno. Prawo to normy uniwersalne. Prawo to takze wlasnie zwyczaje ludzi. Inne prawo bedzie wsrod chrzescijan a inne wsrod ludozercow. Bo prawo wywodzi sie z tradycji, z ludzkich przekonan i niecheci. Prawo nie bierze sie z prozni.

Masz rację. Ale ta tradycja i obyczaj staje się źródłem prawa (w rozumieniu obowiązującej Konstytucji) dopiero gdy zostanie wyrażona w formie przepisu prawnego!!! Dlatego gdy sędzia będzie oceniał gwałt na żonie w noc poślubną musi trzymać się przepisów kodeksu karnego i nie może uniewinnić gościa dlatego, że tradycja-niepisana nakazuje żonie oddać się mężowi w noc poślubną!!! ROZUMIECIE???????
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 24 maja 2007, 11:25

FANTOMAS pisze:Ale ta tradycja i obyczaj staje się źródłem prawa dopiero gdy zostanie wyrażona w formie przepisu prawnego!

A teraz spróbuj wyjść poza prawnicze rozumienie źródła, a przyjmij ogólnojęzykowe, od razu zrozumiesz, o czym ludzie tutaj piszą w kółko :]

O widzisz, po tym, że zedytowałeś tego posta wnioskuję, że doskonale wiesz, o co chodzi :]
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 24 maja 2007, 19:27

lollirot pisze:jeśli bierzesz ślub w ciemo i w celu spuszczenia z kija w noc poślubną, to jest to logiczne. w innym wypadku po co Ci ślub, jeśli umoczenie RAZ przesądza całe być albo nie być?
Jestes kobieta wiec tego nie zrozumiesz. Odmowa seksu w noc poslubna jest szczytem szczytow wsrod kobiecych odmow seksu w zwiazku/malzenstwie. Jak juz nawet w noc poslubna odmawia to wole nie myslec co bedzie potem. Stad rozwod.
FANTOMAS pisze:PS Nie dziwię się. Prawo przeważnie jest czarną magią dla kogoś, kto go nie studiował.
Dla mnie czarna magia nie jest. Tylko dla mnie zbyt nudne jest dyskutowanie o tym jak ono wyglada, wole rozmawiac jak chcialbym aby wygladalo.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 24 maja 2007, 19:38

lollirot pisze:
Maverick pisze:Inna sprawa ze raczej bym go nie zrobil, po prostu na 2 dzien zlozyl wniosek o rozwod.

jeśli bierzesz ślub w ciemo i w celu spuszczenia z kija w noc poślubną, to jest to logiczne. w innym wypadku po co Ci ślub, jeśli umoczenie RAZ przesądza całe być albo nie być?

Loli ! przeciez to tylko taki swoisty przykład.
Dlaczego kobieta by miala odmówić mezowi sexu w taką noc ? pomijam wszystkie ewentualne mozliwosci by sie nie rozpisywac , czyli niemoc , słabosc , jakies bóle itd. Ale też wtedy ów mąż sexu chciec nie bedzie , chyba, ze bedzie czół i był pewny , ze owa zona swiruje taki stan rzeczy by owego sexu nie dac .Takie rzeczy oczywiscie sie nie dzieja tam , gdzie ludzie sie "zenią "z miłosci , tam bowiem wszyscy , a wiec obie strony wrecz czekają na ten moment - tak bynajmniej byc powinno .
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 24 maja 2007, 20:03

FANTOMAS pisze:Dlatego gdy sędzia będzie oceniał gwałt na żonie w noc poślubną musi trzymać się przepisów kodeksu karnego i nie może uniewinnić gościa dlatego, że tradycja-niepisana nakazuje żonie oddać się mężowi w noc poślubną!!! ROZUMIECIE???????

OMG, to przecież logiczne, że gwałt=gwałt, czy to w noc poślubną, czy w parkowych krzakach, czy cholera wie gdzie :|
Andrew pisze:Dlaczego kobieta by miala odmówić mezowi sexu w taką noc ?

Bo np. powiedział jej, że nie będzie oddawał jej wypłaty <hahaha>
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Postautor: Marissa » 24 maja 2007, 20:08

Mona pisze:OMG, to przecież logiczne, że gwałt=gwałt, czy to w noc poślubną, czy w parkowych krzakach, czy cholera wie gdzie :|

Jedynie dla kobiet jak widać.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 24 maja 2007, 21:30

Marissa pisze:
Mona pisze:OMG, to przecież logiczne, że gwałt=gwałt, czy to w noc poślubną, czy w parkowych krzakach, czy cholera wie gdzie :|

Jedynie dla kobiet jak widać.
To wskaz posta gdzie ktos pisze ze zmuszenie kobiety do seksu w noc posluna nie jest gwaltem. Czekam :)
Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 24 maja 2007, 23:17

Maverick pisze:Sytuacje ocenaicm oze kazdy. Z prostej przyczyny, prawo to ludzie i ich zwyczaje, system wartosci itd. PRawo musi byc przez ludzi akceptowalne i popierane. Kazdy czlowiek jest zainteresowany tym by prawo bylo dobre. Ne zmieniamy w tej dyskusji prawa, a jedynie wyrazamy swoje zdanie na jego temat. Wiec potencjalnie kazdy glos jest dopuszczalny.

Czyli rozprawiamy o gwłacie w ogóle.
Ja stwierdziłam, iż historii "gwałtu" opisanej przez zakładającego temat ocenić nie sposób.
M.in. z prostej przyczyny: nie znam faktów.

P.S. Fantomas, A tuo lare íncipe. Aliena vítia in óculis habemus, a tergo nostra sunt.
Wiem słowo jak krem

Wróć do „Wszystkie inne tematy”