FANTOMAS pisze:Nie mam już cierpliwości żeby dyskutować z laikami
przepraszam. na tym forum sporo laikow w tej kwestii, wiec chyba sobie nie podyskutujesz za duzo.
FANTOMAS pisze:Idź na studia prawnicze
juz wybralam studia zgodnie z moimi zainteresowaniami i jezeli chcialbys wiedziec prawo karne niestety tez bedzie mi bardzo potrzebne i juz zaczynam sie z nim zapoznawac.
FANTOMAS pisze: to się dowiesz, co to jest gwałt
nie trzeba isc na takie studia zeby moc ocenic moralnie co wg mnie gwaltem jest a co nie. Zrestza to jest forum dyskusyjne. Wyrazam tu swoja opinie, a skoro moja opinia o gwalcie jest taka a nie inna to chyba mam do tego prawo? zreszta akurat w tej kwestii zgadzam sie z prawem
FANTOMAS pisze:i co jest źródłem prawa w Polsce - nadmienię tylko, że tradycja nie ma żadnego znaczenia dla oceny czy był gwałt, czy nie
nie chodzi o to czy tradycja ma oceniac czy cos jest gwaltem a inne cos zabojstwem, ale pojawilo sie stwierdzenie, ze tradycja jest zrodlem prawa. a Ty studiujesz prawo? bo jezeli tak to juz kolejny, ktory nie potrafi porzadnie czytac ze zrozumieniem. Moj kuzyn tez tak ma a po prawie
FANTOMAS pisze:P.S. Nie uważam się za supermądrego i nie wiem skąd taka teza
bo to w jaki sposob piszesz nasuwa takie mysli. Nie twierdze, ze tak jest, bo Cie nie znam na tyle