Prawda czy fałsz??

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Prawda czy fałsz??

Postautor: mariusz » 13 paź 2004, 16:57

damian24 pisze:Panowie! Co się porobiło na tym świecie?

Mam nieodparte wrażenie, że dzisiaj tylko my, faceci, pragniemy stabilności, normalnej, kochającej partnerki. A kobietki czerpią dziś z życia ile mogą, a najważniejszymi wartościami są niezależność i indywidualizm!

To zdanie mnie urzekło...
Co sądzicie o tym?? Wg mnie cześć prawdy w tym jest.
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 13 paź 2004, 17:01

ehhh..faktycznie to zauwazyłam, coraz więcej mam koleżanek, które z radoscia na twarzy mówią: zdradziłam, przespałam sie z żonatym 30-latkiem,z dzieciatym etc.Ja uznaje inne wartości i przy tym pragne zostać :)
Awatar użytkownika
damian24
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: damian24 » 13 paź 2004, 17:11

natasza pisze:ehhh..faktycznie to zauwazyłam, coraz więcej mam koleżanek, które z radoscia na twarzy mówią: zdradziłam, przespałam sie z żonatym 30-latkiem,z dzieciatym etc.Ja uznaje inne wartości i przy tym pragne zostać :)

Gdzie jesteś? Gdzie??? :524:

A tak na poważnie, to oprócz wspomnianego powyżej czystego puszczalstwa, na myśli miałem pęd do sukcesu - a pęd kobiet w tym zakresie jest wręcz skrajny, napędzany często chorymi ambicjami, a droga nierzadko wiedzie po trupach. Facet w domu ma być ostoją/współlokatorem/wspólnikiem finansowym/posiadaczem penisa (niepotrzebne skreślić).

Zaraz oberwę za radykalizm ;)
Ostatnio zmieniony 13 paź 2004, 17:24 przez damian24, łącznie zmieniany 1 raz.
Zło w dłuższej perspektywie nie ma w ogóle mocy. Zło, które przeżywasz, ma wyłącznie za zadanie zwrócić Twoją uwagę na to, czego się jeszcze musisz nauczyć, aby móc widzieć i czcić dobro wokół siebie.
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 13 paź 2004, 17:17

damian24 pisze:A tak na poważnie, to oprócz wspomnianego powyżej czystego puszczalstwa, na myśli miałem pęd do sukcesu - a pęd kobiet w tym zakresie jest wręcz skrajny, napędzany często chorymi ambicjami, a droga często wiedzie po trupach. Facet w domu ma być ostoją/współlokatorem/wspólnikiem finansowym/posiadaczem penisa (niepotrzebne skreślić).

nie jestem puszczalska, nie pedze do sukcesu po trupach a facet dla mnie ma byc ostoją, posiadaczem penia i kogos kogo kocham i szanuje i uwielbiam, z wzajemnoscia oczywiscie :)

Mam nieodparte wrażenie, że dzisiaj tylko my, faceci, pragniemy stabilności, normalnej, kochającej partnerki. A kobietki czerpią dziś z życia ile mogą, a najważniejszymi wartościami są niezależność i indywidualizm!

Zgodze się z wami, że takich kobiet jest coraz wiecej. niestety..
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you

20lat

Postautor: 20lat » 13 paź 2004, 17:44

niestety musze sie z tym zgodzic zauwazylem to po swoich kolezankach i co jest najgorsze po sobie(patrz moj post) moja dziewczyna wacha sie pomiedzy mna doroslym facetem pragnacym stabilnosci i pielegnowania szczedzi pomiedzy lataniem z przyjaciolmi i balanga.smutne ale prawdziwe zauwazylem tez ze wiekszosc kobiet(niby najczulsze i najbardziej odczuwajace milosc)coraz czesciej sie wypalaja z milosci w zwiazkach.
smutne ale prawdziwe

dziwne ale jakos ostatnio nieslysze o facetach swiniach ktorzy rzucaja kobiety tylko prawie zawsze "no dziewczyna mnie rzucila"
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 13 paź 2004, 18:58

Zero prawdy.
20lat

Postautor: 20lat » 13 paź 2004, 19:38

mav to jest moje zdanie na podstawie moich doswiadczen i obserwacji tak twierdze i jakos pare osob w tym poscie mysli podobnie jak ja
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 13 paź 2004, 19:56

Co sądzicie o tym??

No niestety TAK JEST!
Otwórz jakąkolwiek "babską" gazet, a już będziesz wiedział...
W TV na okrągło była p. Jaruga-Nowacka (pełnomocnik rządu ds. równego statusu Kobiet) Hahahahahaaaaa....
Jezuuuu... no i hasła:"Kobiety naprzód!" też robią wrażenie ...
Dawniej było "... na traktory", ale był deficyt chłopa po wojnie.
A dziś? .... emancypacja, która przeradza się w feminizm.
Często do celu dążą i po trupach i po penisach.
SEXMISJA
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 13 paź 2004, 20:02

A mi się wydaje, że kobiety są takie same, jak były, tylko teraz odwagi nabrały i tego nie ukrywają. Kiedyś, ze względu na presję społeczną, ukrywały swoje prawdziwe chęci i marzenia, a teraz, niczym nieograniczane, zrzucają maski. I okazuje się, że tak naprawdę kobieta do stabilizacji i potrzeby miłości dojrzewa dużo później, niż to się wszystkim dotychczas wydawało.
Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę... :)
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 13 paź 2004, 20:34

Moim zdaniem to stwierdzenie jest dużym uproszczeniem - po prostu zmienia się społeczeństwo i facetom ciężko się z tym pogodzić, że również kobietom "wolno" zdradzać, zmieniać partnerów, wymagać itd., kształcić się, robić karierę itd. - zjawisko ostatnimi czasy nabrało na sile, tj. stało się bardziej masowe.
I tu się zgodzę z Mrtą kobiety pewnie po dłuższym, niż to wcześniej bywało czasie mają ochotę się ustatkować.
Jak dla mnie wszystko ok, bo prowadzi to wszystko do większych możliwości stworzenia prawdziwie partnerskiego związku, a o takowym marzę.

ps. heh i znowu wychodzi, że daleko mi do prawdziwego faceta, ale pewnie i nieprawdziwej kobiety szukam ;)
;)...
20lat

Postautor: 20lat » 13 paź 2004, 21:35

troche moze nienatemat ale to jaki wiek jest wedlug was taki ze kobieta mysli juz o stabilizacji??????
wiadomo jedni wczesniej dojzewaja inni potem inni w ogóle ale tak na ogol jak mysliccie???
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 13 paź 2004, 21:51

Co i tak nie zmienia faktu iz swiat zmierza ku katastrofie ,
a Papier .... jest juz tylko dobry do .....dupy ! :547:
Albowiem nikt nie potrafi uszanowac tego co warte uszanowania , a coraz wiecej ludzi dba tylko o swoje potrzeby ! i coraz wiecej egoistów , bo to stało sie wrecz modne ! w dzisiejszym swiecie zycie dla kogos stało sie utopią ...dlaczego ?? dlatego iz jak komus podasz dłon to Ci ją urwie , podasz drugą ..... odgryzie !! i gdy juz nie masz ich obu ?? nie podasz juz nikomu zadnej z nich !! :567:
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 13 paź 2004, 21:59

Nie wiem 20-latku - moim zdaniem, gdy doświadczy porzucenia, nieudanego związku, samotności - to chyba najpewniejsze.
Zawsze jest jednak szansa, że po prostu spotkasz na swej drodze dobrego człowieka, który stara się nie dać zwariować wszechobecnemu pędowi zaspokajania wyłącznie własnych potrzeb i - co gorsze chyba - wyznaczania coraz nowych.
Pozdr :564:
;)...
20lat

Postautor: 20lat » 13 paź 2004, 22:01

krzys ale ty jestes zyciowy :).zgadzam sie z toba w 100%
cytrynka
Maniak
Maniak
Re: Prawda czy fałsz??

Postautor: cytrynka » 13 paź 2004, 22:10

mariusz pisze:

cos w tym jest i to duzo prawy niesety
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 14 paź 2004, 08:41

Cos w tym jest ??? ano tylko tyle iż człowiek to zwiarze , a nie osoba stworzona przez istote Wyzszą przez wieki mądrzy tego swiata chcieli zachamowac w nim instynkty pierwotne ! cóz nie udało sie ? i tak suka da temu dupy którego wybierze i bedzie chciała i wali jej to co kto pomysli ! i tak jak w naturze , poradzi sobie z potomstwem sama ! partner nie zabardzo jej potrzebny , natura znowu zwycieza ! moi drodzy ,mysle iz za kilkadziesiat lat , instytucja małzenstwa , bedzie skreslona z listy mozliwych , albowiem kobieta staje sie tak silna iz do przettrwania jej męzczyzna jest jej juz nie potrzebny !
Potrzebuje go tylko do zabawy i prokreacji !! sami sie zastanówcie !! :564:
Awatar użytkownika
Hardcore
Weteran
Weteran
Re: Prawda czy fałsz??

Postautor: Hardcore » 14 paź 2004, 22:41

mariusz pisze:

Chyba nie jest zaskoczeniem, że teraz uważam to zdanie za 100% prawdziwe...
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

Obrazek
Adam

Postautor: Adam » 14 paź 2004, 22:55

Cos w tym jest ??? ano tylko tyle iż człowiek to zwiarze , a nie osoba stworzona przez istote Wyzszą przez wieki mądrzy tego swiata chcieli zachamowac w nim instynkty pierwotne ! cóz nie udało sie ? i tak suka da temu dupy którego wybierze i bedzie chciała i wali jej to co kto pomysli ! i tak jak w naturze , poradzi sobie z potomstwem sama ! partner nie zabardzo jej potrzebny , natura znowu zwycieza ! moi drodzy ,mysle iz za kilkadziesiat lat , instytucja małzenstwa , bedzie skreslona z listy mozliwych , albowiem kobieta staje sie tak silna iz do przettrwania jej męzczyzna jest jej juz nie potrzebny !

Na podstawie tego można by nakręcić niejeden horror czy film katastroficzny. Straszna wizja ... a najgorsze że już sie wypełnia ...
Awatar użytkownika
Hardcore
Weteran
Weteran
Postautor: Hardcore » 14 paź 2004, 22:59

krzys pisze:Cos w tym jest ??? ano tylko tyle iż człowiek to zwiarze , a nie osoba stworzona przez istote Wyzszą przez wieki mądrzy tego swiata chcieli zachamowac w nim instynkty pierwotne ! cóz nie udało sie ? i tak suka da temu dupy którego wybierze i bedzie chciała i wali jej to co kto pomysli ! i tak jak w naturze , poradzi sobie z potomstwem sama ! partner nie zabardzo jej potrzebny , natura znowu zwycieza ! moi drodzy ,mysle iz za kilkadziesiat lat , instytucja małzenstwa , bedzie skreslona z listy mozliwych , albowiem kobieta staje sie tak silna iz do przettrwania jej męzczyzna jest jej juz nie potrzebny !
Potrzebuje go tylko do zabawy i prokreacji !! sami sie zastanówcie !! :564:

no jest w tym jakieś ziarnko prawdy... może... :566:
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

Obrazek
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 15 paź 2004, 07:17

krzys pisze:albowiem kobieta staje sie tak silna iz do przettrwania jej męzczyzna jest jej juz nie potrzebny ! :564:

to co sie stanie z nami facetami:>??
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 15 paź 2004, 07:50

Trzeba się przystosować, albo walczyć ;) - vide seksmisja :564:
;)...
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 15 paź 2004, 07:55

Jak na razie to jeszcze jesteśmy potrzebni... N a szczescie ;)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 15 paź 2004, 08:22

Pomyslcie , w woli tego cytatu (męzczyzna niepotrzebny ) po co kobiecie facet ?? już teraz sa niezalezne i doskonale sobie radza na rynkach pracy , a ze praca fizyczna na rynku takowym zanika , męzczyzni przegrywają stajac w zawody o inne prace ! Dziecko ??? tu facet potrzebny jest jej tylko na chwilę , dla ze tak powiem przyjemnosci ! a i nawet nie, bo jak bedzie chciała to zrobi sobie dziecko metodą inwitro ! wychowanie ?? sama sobie poradzi , jak jej to wyjdzie to juz inna sprawa < zatrudni opiekunke gdy dziecko małe , bo ją stać na to bedzie , gdy bedzie chciała sexu wejdzie do baru usmiechnie sie do tego który jej sie bedzie podobał , albo i dwóch i faceci z nia pujda z ochotą !! W dzisiejszych czasach kobieta juz nie potrzebuje faceta by ja chronił ! to juz nie te czasy potrafi sie sama obronić , bo daje jej ta mozliwosc bron ! ogólnie dostepna !
Gdybym był kobieta ! facet nie był by mi juz dzis potrzebny ! chyba tylko do uciech ! a z tym nie ma problemu u facetów zawsze sie znajdzie chetny ! :564:
I nie musiał bym sie martwic ze mnie z dradzi ,albo odejdzie ! ;)
Awatar użytkownika
damian24
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: damian24 » 15 paź 2004, 08:29

Myślę, że trend który obserwujemy (wezcie do ręki każdego babskie pismo typu Elle, Twój Styl, Pani, itp.) jest troszkę na wyrost. Nasze dziewczynki poczuły wolność i siłę do działania, i fruwają bez wytchnienia jak ptaszki wypuszczone z klatki. Ale w końcu się zmeczą. Zresztą myślę, że można traktować ten trend jako modę, a jak jest z modą to wszyscy wiecie.

A my? Chyba powinniśmy być sobą cały czas.

Krzyś, pamiętaj, że jest jeszcze natura - ona powoduje, że wiele kobiet potrzebuje ukochanego, jego ciepła, ramion, słuchania i pewności siebie, zdecydowania (dziewczynkom tego brak!). Kobieta nigdy nie znajdzie oparcia u drugiej kobiety! Mamy inne wnętrza i to nasza broń.
Zło w dłuższej perspektywie nie ma w ogóle mocy. Zło, które przeżywasz, ma wyłącznie za zadanie zwrócić Twoją uwagę na to, czego się jeszcze musisz nauczyć, aby móc widzieć i czcić dobro wokół siebie.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 15 paź 2004, 08:37

Tylko Ci sie tak wydaje ! juz predzej to oparcie Tobie potrzebne jak wiekszosci kobiet ! kobieta pjdzie do kobiety facet do faceta nigdy ! :564:
Awatar użytkownika
damian24
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: damian24 » 15 paź 2004, 08:49

krzys pisze:Tylko Ci sie tak wydaje ! juz predzej to oparcie Tobie potrzebne jak wiekszosci kobiet ! kobieta pjdzie do kobiety facet do faceta nigdy ! :564:

Nie zgadzam się :P

Kobiety rywalizują ze sobą, nawet najlepsze przyjaciółki. Przy psiapsiółce kobieta może się otworzyć, ale druga nie bardzo umie słuchać i tylko doradzać będzie. A facet wysłucha, zrozumie i przytuli. A kobieta poczuje się taka mała i bezbronna...nawet najsilniejsza Pani Dyrektor.

Facet do faceta? Pewnie, że tak! A co ty myślisz? Ja w chwilach trudnych łapię za sześciopak i pędze na lotki do kumpli na gadki w stylu "bo to zła kobieta była" ;) I baaaaarrdzo pomaga.
Awatar użytkownika
Baranisu
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Baranisu » 15 paź 2004, 09:10

kobieta robiac kariere osiagajac sukces zyciowy jest w pelni szczescia i w gruncie rzeczy facet jest jej nie potrzebny bo sama potrafi sobie zapewnic stabilizacje zyciowa. slowem nie potrzebuje faceta czy dziecka bo gdy jest sama czuje sie wyzwolona i wazna tylko ona w swoim zyciu, (ma super przyjaciol w pracy z nimi imprezuje, podrywa kogo chce) ale pozniej po kilku latach co jest stwierdzone naukowo przez psychologow zacznie jej brakowac mezczyzny, dziecka i poczuje sie niespelniona ale wtedy malo ktora znajdzie odpowiedniego faceta. i tu zaczyna sie depresja

ale na szczescie jest sporo madrych kobiet umiejacych i chcacych pogodzic prace/kariere z domem i potrafiacych czasem zrezygnowac na jakis czas z pracy.
"Kochaj i szalej nie pytaj co dalej bo potem juz tylko niebo."
Adam

Postautor: Adam » 15 paź 2004, 10:14

Kobiety rywalizują ze sobą, nawet najlepsze przyjaciółki. Przy psiapsiółce kobieta może się otworzyć, ale druga nie bardzo umie słuchać i tylko doradzać będzie. A facet wysłucha, zrozumie i przytuli

Jeśli chodzi o pocieszanie to dla kobiety facet jest niezbędny ... kobiety już takie są, że nie będą starały sie załatwić tego w sposób typowy dla faceta: "żeby jak najmniej bolało i jak najszybciej przestało" ... będą to potęgować, wynikną nowe motywy i może nawet nowe problemy ... żadna to pomoc ...
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 15 paź 2004, 10:27

krzys pisze: W dzisiejszych czasach kobieta juz nie potrzebuje faceta by ja chronił ! to juz nie te czasy potrafi sie sama obronić , bo daje jej ta mozliwosc bron ! ogólnie dostepna !

ABSOLUTNIE SIE NIE ZGADZAM !
potrzebuję faceta nie tylko do zorbienia dziecka ale do ochorony, do poczucia ciepla, do milosci, do stworzenia z nim rodziny.
Mam troche inne wyobrazenie niz wiekszosc pan obecnie, na to wychodzi. kariera nigdy nie bedzie dla mnie wazniejsza. DOM i jeszcze raz DOM sie liczy.
Nie mowie ze zamienie sie w kure domowa ale ponad wszytsko na swiecie cenie sobie rodzine i domowe cieplo. Nie widze inaczej. tylko tam czuje sie dobrze i bezpiecznie.
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
damian24
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: damian24 » 15 paź 2004, 10:30

Coraz bardziej mi się podobasz :)

Tylko, że jesteś kolejnym przykładem ma potwierdzenie teorii Mariusza :D

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”