oszczednosci

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 19 cze 2007, 09:59

Maverick pisze:Gdyby to bylo takie proste to by o nic sie nie trzeba bylo martwic.

Jestem chodzącym przykładem na to że jest to takie proste..

[ Dodano: 2007-06-19, 10:01 ]
A ziemia zawsze jest "w cenie".
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 19 cze 2007, 14:34

Proste do czasu. A na ziemie nie trzeba 200tys. Mozna ha ziemi za kilkanascie tys kupic.
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 19 cze 2007, 15:33

Maverick pisze:Mozna ha ziemi za kilkanascie tys kupic.

Ale ja nie mówię że nie..
W fundusz można rozpocząć inwestować od 100 zł. Są to dwie różne możliwości.
Awatar użytkownika
Lies
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Lies » 19 cze 2007, 16:00

Chociaz mieszkania poszły ostatnio w górę, ponoc wciąż mają trochę rosnąć (tzn ich cena).
Poza tym można dostać nieco kasy z ich wynajmu!
Obrazek
"To Rockersi. Odziana w skórzane kurtki młodzież na grzmiących, brytyjskich, rzędowych "dwójkach".
Awatar użytkownika
_normalna_
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: _normalna_ » 19 cze 2007, 22:06

Tylko fundusz !! Bo kupno dobrej działki nie jest juz tak prostę a kupować jakieś barachło którego nigdy nie sprzedasz nie ma sensu. Jeśli zdecydujesz się na jakikolwiek fundusz to bardzo dokładnie przeczytaj tabele opłat manipulacyjnych bo musisz liczyć się z tym że pobrana zostanie opłata za nabycie jednostek, za zarządzanie nimi oraz za odkupienie i jak sobie to wszystko przeanalizujesz to w efekcie zysk może być marny. (wiem ze w Millennium maja teraz promocję, że za zakup funduszy przez net i odkupienie i zarządzanie nie pobierana jest opłata warto to sprawdzić).

Ja osobiście wybieram "średniaki" to takie które są na rynku dość długo i mają sprawdzonych zarządzających, utrzymują się dość wysoko w rankingach ale nie najwyżej.
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 19 cze 2007, 22:42

TedBundy pisze:[ Dodano: 2007-06-18, 21:12 ]
Marissa pisze:I kiedyś dzwonie do młodego faceta - około 25 lat. Pytam się go, czy dla niego ważna jest przyszłość, czy przyszłość jego przyszłych dzieci jest ważna, czy chciałby im dać jakieś zabezpieczenie, czy bezpieczeństwo finansowe jest ważne itp

prawidłowo odpowiedział, bo podobnie spławiam wszystkie telefony od tych, co mi chcą oże nić jakieś durnoty drogą telefoniczną :D

z doradztwami wszelakimi to jeszcze wieksze upierdlistwo, dzwonia, nachodza, kontakty do znajmych chca.
A prawda jest taka, ze wystarczy poswiecic troche czasu i samemu mozna wcale niezle zainwestowac szmal
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 19 cze 2007, 23:29

Ja nie uznaje żadnych tego rodzaju pomocy... korzystam z pośrednika gdzie maks za zarządzanie pobiera się 4% plus ewentualnie prowizje od zysku ponad planowany. I mam jasne reguły..
Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Postautor: Marissa » 23 cze 2007, 22:30

Hm, to nie bylo zadne doradztwo... Po prostu dzwonilo sie do klientow danego towarzystwa i proponowalo spotkanie z przedstawicielem, i tutaj nie ma zadnego proszenia o kontakt do znajomych. Ale to bylo u mnie - nie wiem jak jest u innych.

Wróć do „Wszystkie inne tematy”