Prezerwatywy/ ich średnica

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

Żubr
Zaglądający
Zaglądający
Prezerwatywy/ ich średnica

Postautor: Żubr » 04 lip 2007, 11:26

Witam!

Mam pytanie odnośnie prezerwatyw.

Moglibyście mi napisać które z prezerwatyw maja większe średnice od UNIMIL BLUE.

Ostanio chciałem użyć tych prezerwatyw jednak nie było szans aby włożyć ją na mojego penisa.

Nie jest on długi (15cm) ale widocznie zbyt gruby na te gumki, i było po seksie. Nie znam się na tych produktach :D bo dopiero zaczynam swoją przygodę z seksem Pytam się ponieważ nie chcę wydawać kolejnych 6-7zł na prezerwatywy które będa dla mnie za ciasne.

Z góry dzięki za informacje
Awatar użytkownika
tank girl
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: tank girl » 04 lip 2007, 11:34

Zbyt ciasne prezerwatywy..? :|
Przecież standardowy kondom nawet na kolano wchodzi :D
Może rzecz w tym, że Unimil Blue to typ ze zwiększoną grubością? <niewiem>
I niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda, dla katów, szpiclów, tchórzy... :] (Zbigniew Herbert)
Żubr
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Żubr » 04 lip 2007, 11:39

Wiesz, w prezerwatywe wleje sie hektolitry wody i na kolano moze też wejdzie.
Chodzi tu o to żeby była o większej średnicy, jeżeli jest za ciasna to tak jak napisałem może nie wejsc, a jak się nawet ją założy(z ogromnymi trudnościami) to krew nie dopływa do penisa.
Czekam na konkrety ;)
Awatar użytkownika
tank girl
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: tank girl » 04 lip 2007, 11:45

A jaką mają szerokość te Unimil Blue? Bo np. Unimil XXL - 53 mm :)

Ogólnie, tym, dla których zwykła prezerwatywa jest za ciasna, poleca się oprócz wyżej wymienionych: Durex Komfort XL, RFSU Okeido, Pepino XL, Contex Extra Large i Benetton XL.
I niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda, dla katów, szpiclów, tchórzy... :] (Zbigniew Herbert)
Stormy

Postautor: Stormy » 04 lip 2007, 12:23

Żubr pisze:Wiesz, w prezerwatywe wleje sie hektolitry wody i na kolano moze też wejdzie.
Chodzi tu o to żeby była o większej średnicy, jeżeli jest za ciasna to tak jak napisałem może nie wejsc, a jak się nawet ją założy(z ogromnymi trudnościami) to krew nie dopływa do penisa.

szczerze mowiac niektoere kondomy xxl wcale xxl nie sa.l bodajze takie pepino sa moze i dluzsze ale srednica jest 53mm,
mojego chlopaka tez strasznie cisnelo (i jego penis wygladal jakby mial zaraz zsiniec, plus ten slad jak po gumce od wlosow, przez kilka dobrych minut po)
nam podeszly durexy plessure max cz jakos tak - prazkowane, w czerwonym opakowaniu - prazki sie rozciagnely a gumka juz nie uciskala :)
Żubr
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Żubr » 04 lip 2007, 12:54

Sprawdziłem te UNIMILE BLUE maja [szerokość] 52 mm.
Więc od XXL jak podajesz różnią się 1mm :P ale pewnie duż dłuższe są(co mi jest niepotrzebne)
Dzięki Lilian, macie jeszcze jakieś szersze do zaoferowania?
Stormy

Postautor: Stormy » 04 lip 2007, 13:29

wiesz, co, poszukaj na jakiejs stronie sex schopow i porownaj wymiary, nie wszedzie podaja srednice w opisie ;/ ja szczerze mowiac szukalam w geantie i aptece samoobslugowej, bo pani w jednej chyba nigdy gum na oczy nie widziala - nie, nie ma podanej srednicy, tylkodlugosc <zalamka> a to z boku z napisem srednica to co niby....
jeszcze jakies niebiesko-zielone durexa byly ciut wieksze, ale te pleassure max najlepsze - aczkolwiek w pewnym momencie prazki zaczely mnie drapac, a po innych cos pieklo, inne jego cisnęły wiec zarzucilismy gumki - z tabsami mniej problemu i mimo ze kosztuja 40zl wychodza taniej :)
Fonsik
Bywalec
Bywalec
Postautor: Fonsik » 05 lip 2007, 11:53

Oj miałem podobny problem... Z tym ze mnie sie udało założyć i odbyć stosunek, juz w trakcie bolało ale zbyt podnieceni byliśmy... a potem ponad dzien mnie ptaszek bolał i piekl :(
Głupi byłem kupiłem nie patrząc na średnice nie wypróbowany towar...
Mnie wystarczają durex elite bodajże sie 54mm, nie pamiętam które maja więcej ale ja dobrałem w ten sposób ze weszlem na stronę durexa i unimila i przeglądałem ofertę.
Vestax
Początkujący
Początkujący
Postautor: Vestax » 05 lip 2007, 22:25

Ja stosuje Durex Extra Safe i tez sa problemy z nałożeniem, ale nie zawsze. Zależy chyba od serii, bo z niekórymi są większe problemy a z innymi już nie. Faktem jest, ze troche grube są.
Nie wydostaniecie się stąd, drzwi zamknięte!!!
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 06 lip 2007, 15:46

Kod: Zaznacz cały

Comfort XL Durex
Prezerwatywy o powiększonym rozmiarze, easy-on, średnica 57mm, bez środka plemnikobójczego.
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Żubr
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Żubr » 06 lip 2007, 23:02

Dzięki wam wszystkim za porady, ale jak macie jeszcze coś do napisania to na pewno się przyda ;D
chochol
Początkujący
Początkujący
Postautor: chochol » 14 lip 2007, 00:58

ja mialem podobny problem, polecam Durex performa maja - szerokość 56 mm, długość: 205 mm, kupisz np tutaj: http://www.allegro.pl/item214940541__du ... j_ce_.html
Awatar użytkownika
papewa
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: papewa » 14 lip 2007, 12:26

z tego co wiem to moj chlopak tez kupil te unimil blue ostatnio i naprawde byly ciasne...ale jakos ja nalozylismy...i
najlepsze i najpewniejsze sa durexy:)
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem
Żubr
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Żubr » 14 lip 2007, 13:30

Pleasurmax jakoś tak się nazywają prezerwatywy firmy Durex pasują idealnie. Dzięki za porady :)
aniołek88
Bywalec
Bywalec
Postautor: aniołek88 » 14 lip 2007, 14:42

papewa pisze:unimil

moj chlopak uzywal tych ale zolte z dotakiem plemnikobojczym... przyznam szczerze ze za 3 czy 4 kochaniem sie w ciagu dnia bola zenskie narzady po tych gumkach... dlatego przerzucamy sie na rozne bym mogla nie odczuwac zadnych podraznien....
Miłość jest najbardziej dzwieczna ze wszystkich harmonii:)
Awatar użytkownika
Neco
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Neco » 08 sie 2007, 03:34

eee tam... dziwne problemy macie.

Po prostu czasem się zdarza, że niektóre prezerwatywy są "felerne". Dziwnie to brzmi ale tak jest. Ostatnio gdy kochałem się ze swoją dziewczyną próbowaliśmy nałożyć prezerwatywę... była ciasna, nieforemna i ogólnie do bani. Męczyliśmy się z tym jakieś 5 minut, ale nie chciała się nałożyć. Z tego samego opakowania wzięliśmy drugą sztukę i była idealna. Po prostu ten egzemplarz był jakiś wadliwy. Jednak nie był to przypadek odosobniony. Któryś raz nam się to przytrafiło. Fakt. Dużo uprawiamy seksu, i sporo tych gumek zużywamy i może dlatego mieliśmy tyle pecha :).

Pozdrawiam i życzę samych "dopasowanych" gumek :D
... bo przecież Kocha się tylko dwa razy.
Mój limit się wyczerpał :)

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”