błonnik a tabletki

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Myszka1982
Zaglądający
Zaglądający
błonnik a tabletki

Postautor: Myszka1982 » 19 cze 2007, 10:06

Witam,
Mam pytanie odnosnie blonnika i tabletek. Czytalam ze duza dawka blonnika (ponad 30g dziennie) zmiejsza skutcznosc wiec trzeba zachowac 2-godzinny odste miedzy jedzeniem z blonnikiem, tabletkami z blonnikiem a tabletkami antykoncepcyjnymi. Ja jem dziennie zpozywienim 8-10g tyle tylo ze bez robienia tej 2-godzinnej przerwy, od razu po kolacji lykam tabletke, jestem w polowie pierwszego opakowania. Od drugiego chce zmienic godzine na 22 zeby w razie czego miec 4 godzinny odstepu. I jeszcze jedno. Czy to prawda ze Witamina C zwieksza stezenie hormonow we krwi i ze powinno sie ja zazywac godzine przed albo godzine po tabletce??? Czy sadzicie ze takie male ilosci blonnika moge rzeczywiscie zmiejszyc skutecznosc, czy ja po prostu znowu przesadzam. Bede wdizeczna za odpowiedzi. Myszka:-)

[ Dodano: 2007-06-22, 11:53 ]
Czy moze mi ktos odpwiedziec na powyzsze pytanie?? Prosze
Grace

Postautor: Grace » 22 lip 2007, 11:54

Myślę, że wydziwiasz. Najlepiej będzie jak zapytasz swojego lekarza, on Ci powie dokładnie. Zresztą jak chcesz zmienić godzinę przyjmowania tabletek, zrób to teraz, nie musisz czekać miesiąca.

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”