nauczono mnie by domyślać się co podmiot liryczny miał na myśli
więc albo ze mnie kiepski podmiot liryczny, albo Cię kiepsko nauczyli

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

a nam kazali wiedziećMati pisze:nauczono mnie by domyślać się co podmiot liryczny
Ja im nie kibicuję, jak wygrają Włochom będzie ciężkoMati pisze:HOLANDIA!!![]()

Dzindzer pisze:więc albo ze mnie kiepski podmiot liryczny, albo Cię kiepsko nauczyli
unlucky_sink pisze:a nam kazali wiedzieć

no co Ty powiesz ;DDMati pisze:.to co Ty się domyślasz, wcale nie musi oznaczać prawdy.
naprawdęMati pisze:na prawdę
który ułożył ktoś mądrzejszy od CiebieMati pisze:wg. zasranego klucza ...
lollirot pisze:Smolik
unlucky_sink pisze:I kupiłam sobie nowe zupełnie niepraktyczne cienie do powiek
unlucky_sink pisze:Mati napisał/a:
na prawdę
naprawdę

unlucky_sink pisze:który ułożył ktoś mądrzejszy od Ciebie
Mati pisze:a tak właśnie jest teraz...
Mati pisze:to, że ma pełno jakiś skrótów przed nazwiskiem nie oznacza, że jest ode mnie mądrzejszy...co najwyżej bardziej wykształcony.

lollirot pisze:Najczęściej jest jedna
lollirot pisze:I paradoksalnie jest trudniej, bo nauczyć sie ich nie umiecie. W ogólnym rozrachunku po szkole średniej większość wychodzi bez znajomości i zrozumienia podstawowego kanonu lektur, bez umiejętności pisania wypracowań [bo skąd, skoro nawet na polskim wymaga się typowej pamięciówy], a najczęściej bez umiejętności pisania w ogóle, bo uczyć tego nie ma kiedy.

Mi się podoba na kimś, ale jak na sobie mam to czuję się jak przed występem w cyrku...Nola pisze:nie wiem co mnie naszło, żeby to kupić![]()
dobrze, od Ciebie może nie, ode mnie takMati pisze:to, że ma pełno jakiś skrótów przed nazwiskiem nie oznacza, że jest ode mnie mądrzejszy..
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
...Mati pisze:na prawdę
lollirot pisze:Nola, łączy nas jednakowy poniedziałkowy problem.
Marissa pisze:bo tak nieśmiało powiem, że kiedy zdobędzie się "skróty" przed nazwiskiem, to taka osoba nie kończy na tym pracy, ani nie spoczywa na laurach.
unlucky_sink pisze:ale jak na sobie mam to czuję się jak przed występem w cyrku...
unlucky_sink pisze:Mati napisał/a:
na prawdę
...
unlucky_sink pisze:dobrze, od Ciebie może nie, ode mnie tak
Mati pisze:nie moja wina, że przyzwyczaiłem się robić spację po "na"
Mati pisze:nie moja wina, że ja inaczej rozumiem dany tekst, inaczej go interpretuje i co innego widzę
lollirot pisze:A czyja? Spacji?
idę sobie wymierzyć karę klęczenia na grochu 
lollirot pisze:Czy wziąłeś pod uwagę, że może NIE rozumiesz i dlatego inaczej (błędnie) interpretujesz?

lollirot pisze:A czyja? Spacji?
Prosze nie znieslawiac 

Nie umiem kogoś. Siebie nawet średnio umiemunlucky_sink pisze:to mnożesz na mnie![]()
Mniejsze mam w nosie. Europejskie mistrzostwa, świata - to i obejrzę, a reszta to mi merdaDzindzer pisze:a w mniejszych mistrzostwach![]()
Dlatego nienawidziłam poezji w szkoleMati pisze:ak można kazać wszystkim uczniom identycznie interpretować ten sam tekst?? przecież to jest chore...
W moim odczuciu to ludzie niezbyt bystrzy. Nie zawsze i nie wszyscy, bo widywałam kluczem z sensem nawet, ale większość?unlucky_sink pisze:który ułożył ktoś mądrzejszy od Ciebie

lollirot pisze:To może Entera?

księżycówka pisze:TFA skoroś wolny to ja męża szukam, wiesz?![]()

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 182 gości