Coraz młodziej!!!

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

Gość

Postautor: Gość » 20 lis 2004, 18:52

Haribo pisze:uwazam ze teraz jest dokladnie tak samo, znaczy po rowno... w koncu kobieta musi z kims zdradzic i odwrotnie, ale co do niestalosci uczuc to ludzie juz tacy sa (nie wszyscy)...

No wlasnie, uwazam Haribo ze troche za bardzo generalizujesz. Fakt, zdrada to cos, co ostatnio zdarza sie chyba coraz czesciej rowniez wsrod mlodych ludzi a wiec moze warto zastanowic sie nad przyczynami? I czym przypadkiem fakt, ze teraz coraz mlodsi ludzie i coraz latwiej chodza do lozka nie jest tego powodem. Skoro tak latwo poszli do lozka z jedna osoba to rownie latwo pojdzie im to z kims innym. Oczywiscie to troche przejaskrawione ale moim zdaniem te dwie sprawy sie lacza.
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 22 lis 2004, 11:07

A zdradza się coraz częściej dlatego iż jednorazowy seks nie jest już tak potępiany jak kiedyś. Teraz po prostu robi się to a potem nie myśli się o tym (no chyba że ktoś ma słabe nerwy). To jest chyba powód tego, że coraz częściej się zdradza.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 22 lis 2004, 11:25

A ja mysle iz powód tak zwanych zdrad jest całkiem inny ! :547:
po prostu ludzie zaczynają myslec też o sobie o własnych potrzebach sexualnych , nie godza sie tak jak kiedys , ze tak musi być , ale też walcza o swoje szczescie , o własna miłosc jak i własne przyjemnosci ,i też nie koniecznie musi to być brak miłosci ! :564:
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Gość

Postautor: Gość » 22 lis 2004, 17:12

Dlatego w dobrym zwiazku powinna byc i milosc i dopasowanie fizyczne. Bo nie oszukujmy sie, ze sex nie jest wazny.
Awatar użytkownika
szopen
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: szopen » 22 lis 2004, 20:40

w Polsce i tak nie jest źle, zauważcie ze u nas jak na razie raczej nieprzychylnym okiem patrzy się na 15- 16 latki uprawiajace sex, a na zachodzie wręcz na odwrót, i nie wydaje mi się żeby to się miało aż tak prędko zmienić, bo jakby nie było to nie jest tak że większość piętnastolatkow ma to już za sobą, raczej są to odosobnione przypadki, więc nie ma co dramatyzować , a tak w ogóle to wg. mnie nie jest takie ważne kiedy, ale najważniejsze jest z kim
Cuda się zdarzają. Co potwierdzi każdy programista :)

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 22 lis 2004, 20:45

szopen pisze:najważniejsze jest z kim

No i chyba z jakiego powodu... a moze to tylko dla mnie jest wazne ;)
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 22 lis 2004, 23:27

Ja mam 15-toletnią córkę,które notabene została poczęta chwilę po utracie cnoty :P .na pewno nie chciałabym tego,aby Ona zaczęła wsółżycie zbyt szybko.Z tego co mi wiadomo,to jej niektóre koleżanki z klasy mają już za sobą ten pierwszy raz.Sądzę,że obecnie młodzież szybciej zaczyna "bawić się w sex",gdyż jest łatwy dostęp do antykoncepcji(całe szczęście).Wszędzie się o tym mówi przecież.Młodzież jest zabezbieczona,czują się wolnymi ludźmi i obecne bezstresowe wychowanie czyni ich na pewno odważniejszymi.
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
Haribo
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Haribo » 23 lis 2004, 01:16

kathrin pisze:
Haribo pisze:uwazam ze teraz jest dokladnie tak samo, znaczy po rowno... w koncu kobieta musi z kims zdradzic i odwrotnie, ale co do niestalosci uczuc to ludzie juz tacy sa (nie wszyscy)...

No wlasnie, uwazam Haribo ze troche za bardzo generalizujesz. Fakt, zdrada to cos, co ostatnio zdarza sie chyba coraz czesciej rowniez wsrod mlodych ludzi a wiec moze warto zastanowic sie nad przyczynami? I czym przypadkiem fakt, ze teraz coraz mlodsi ludzie i coraz latwiej chodza do lozka nie jest tego powodem. Skoro tak latwo poszli do lozka z jedna osoba to rownie latwo pojdzie im to z kims innym. Oczywiscie to troche przejaskrawione ale moim zdaniem te dwie sprawy sie lacza.

ostatnio wyczytalem w jakiejs gazecie, ze zostalo naukowo udowodnione, ze kobiety zdradzaja przez jakis tam hormon wydzielany w jajnikach, ktory powoduje, ze sa napalone na maxa i szukaja samca, ktory jest silny i przystojny, aby jej dzieci byly silne itp. a inny hormon ponoc dziala zupelnie odwrotnie, ze szukacie przytulenia itp... i wtedy nie macie ochoty na zaden sex... to ponoc ma zaleznosc z okresem... nie wiem w sumie czy to prawda ale tak napisali... napisali tez ze faceci zdradzaja bo probuja zapewnic gatunkowi przetrwanie i zaplodnic jak najwieksza liczbe samic... hehe... ponoc zakodowane to jest przez nature... hehe... tylko cholera skoro tak jet to po kiego sie zabezpieczac??
"moim grzechem, ze nie wlaze w dupe innym...sam wiec widzisz ojcze, ze jestem winny..."
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 23 lis 2004, 09:29

Po to byś nie usiał utrzymywac tych wszystkich dzieci !! m byś nie musiał ich tez szukać pop swiecie ! albo one Ciebie ! i kto powiedział iz kobieta podczas okresu nie ma ochoty na sex??? to nie jest regółą!!
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Gość

Postautor: Gość » 23 lis 2004, 16:29

Haribo pisze:ponoc zakodowane to jest przez nature

Ehh nie podoba mi sie wersja, ze wszystko zalezy od chemii, hormonow i natury. Moim zdaniem przede wszystkim czlowiek ma wplyw na to co z kim, gdzie i kiedy robi. Dlatego nie jest to dla mnei zadnym wyjasnieniem dla zdrady.

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”