Wiem, to wkurzające. Ale! I tak nie powinieneś dopuścić do takiej sytuacji tylko wstać wcześniej, zanim zacznie Ci sapaćMati pisze:dobre wychowanie nakazuje by nie sapać innym ludizom do ucha, a także nie wyzywać ich z inną babcią, a tym bardziej wpychać się na niego...
Bo niektórym jest niedobrze jak jadą tyłem do kierunku jazdy? Tak ciężko to zrozumieć?! A babcia może nie ma najlepszej już pamięci i nie pamięta, że zaraz zakręt?Mati pisze:dzisiaj jedna babcia siadła tyłem, wie, że zaraz będzie zakręt (bo jeździ tą trasą) to nie, wstaje i przesiada się by usiąść przodem...zakręt nadszedł, babcia poleciała na dupe na ziemie i wielka afera w busie, bo babcia upadła...pf
Mi szkoda starszych ludzi. Może dlatego, że bardzo kochałam swoich dziadków. I jak pomyślę, że jakaś młoda osoba nie ustąpiłaby im miejsca to

I matce nie pyskuj
styrała mnie
przykro mi ale kultura nakazuje wstawanie. ale za to możesz to sobie "wyrównać" ustępując miejsca młodej kobiecie. zobaczysz jaka będzie reakcja
usprawiedliwiałbym cię tylko w jednym przypadku - z życia. kiedyś widziałem jak w autobusie siedzą dwie laski. autobus wypełniony w 50%. są miejsca wolne. do tych lasek podchodzą dwie kobiety. tak się składa że to moje nauczycielki ze średniej. mają po 50 lat. i mówią że chcą siąść. dziewczyny na to że są jeszcze wolne miejsca. a one że wolą tutaj...