Leśny Dziadek pisze:nie. Z reguły do tych z postoju od strony widoku na Mariott.
No to sa tre pierwsze lepsze właśnie. Pytałam po prostu czy dzwonisz po jakąś, bo masz np zapisaną jakąś naszą sieć w komórce czy bierzesz pierwszą lepszą. Pierwsza lepsza zazwyczaj jest a) droższa b) te biorące podróżnych, zwłaszcza z lotniska i centralnego (szczególnie nieogarniętych cudzoziemców) kasują z 2 razy tyle co powinny.
Dzindzer pisze:Nie wiem jak daleko jest Rotunda ( znaczy kojarzę gdzie jest, ale nie odległość), ale kto kilometr idzie 15-20 minut i to z wywalonym jęzorem

Ale mniej sza o to, ja ci kasy i kondycji podsumowywać nie będe
Np w taką pogodę? Ja nawet minimalny jeden przystanek jadę, a nie łażę.

Odległość między dworcem i rotundą to jest jeden przystanek tramwajowy dokładnie
Leśny Dziadek pisze:Poza tym jadę w interesach, a nie podziwiać centrum miasta.
Nawet jakbyś był prywatnie - to w Wawie nie ma centrum do podziwiania

lollirot pisze:A metrem to przypadkiem nie są 2 stacje?
Metro jeździ wzdłuż Warszawy, a nie w poprzek
Leśny Dziadek pisze:w PKP IC faktycznie hołoty nie ma
Ojnie powiedziałabym. Ja korzystam jak coś najczęściej z EX albo IC, bo raz że czas, a dwa że i tak mam studencki, ale hołotę zdarza mi się tak samo widywać
Imperator pisze:jak wracałem z Wrocławia do Krakowa - dopłaciłem do pospiesznego i kupiłem bilet w 1 klasie.
Widzisz. Ja kupuję na 2 zawsze, a i tak jeżdżę w 1

I co było dopłacać?
A i Ted na początku wyraźnie napisał GWP, która jest 3 przystanki od dworca, a dwa za rotundą.
lollirot pisze:Nie wiem, taksówkarze sobie chcieli zyskać sympatyków poprzez zablokowanie miasta, czy o co chodzi

Na szczęście chyba im ktoś mądrzejszy wyjaśnił, że strajk w takiej sprawie jest nie do końca legalny.
Nie wiem co to iCar, ale u nas protest dokładnie taki ma być w marcu, bo sprzeciwiają się "przewozom osób". I jakoś normalnie to ma być i legalne zdaje się jest