Witam!
pytanie: Czy pracodawca ma prawo nakazac pokazania zawartosci plecakow, toreb itp w celu stwierdzenia kradziezy??
pytanie 2: czy w 8 godzinnym dniu pracy sa przewidziane ustawowo przerwy
Z gory serdecznie dziekuje
Kermit
Pytanie
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Pytanie
So understand;
Don't waste your time always searching for those wasted years,
Face up...make your stand,
And realise you're living in the golden years.
- ksiezycowka
- Weteran

Ustwowo masz pol h przerwy. Mozesz miec wyznaczone godziny sam se robic mozesz se robic np 3 po 10 minut czy jak chcesz. MAsz prawo do toalety na fajka zjesc obiad czy sie napic czegos.Kermit pisze:pytanie 2: czy w 8 godzinnym dniu pracy sa przewidziane ustawowo przerwy
Tak ale z tego co wiem musi przy tym byc mundurowy.Kermit pisze:Czy pracodawca ma prawo nakazac pokazania zawartosci plecakow, toreb itp w celu stwierdzenia kradziezy??
moon dzi9eki za szybka odpowiedz, moj poprzedni zaklad pracy ze tak powiem heheh splajtowal i mam prace ktora szczytem moich marzen nie jest - magazynier
ale zadna praca nei hanbi narazie bedzie. Ale od 2 tygodni nei mialem ani jednej przewy zasowam jak szalony, leje sie ze mnie kierowniczka wymysla coraz to nowe zadania a ja nawet nei mam czasu sie po .... poskrobac
masakra. Jestem w szoku tak ogolnie,pozatym zasowam CALY tydzien bez dnia wolnego. Jutro mam pierwszy dzien wolny od 2 tygodni, ktory zreszta wykorzystam na prace ale u siebie i za dobre pieniadze (400 zl za dzien ;] )
prosze jak ktos zna odpowiedni paragraf dot. tych 2 problemow o przedstawienie go tutaj.
Mysle ze problemy, ktore mnei trapia dotyczka wiekszej ilosci ludzi tak wiec bylo by to uzyteczne
Dzieki
wykonczony Kermit
prosze jak ktos zna odpowiedni paragraf dot. tych 2 problemow o przedstawienie go tutaj.
Mysle ze problemy, ktore mnei trapia dotyczka wiekszej ilosci ludzi tak wiec bylo by to uzyteczne
Dzieki
wykonczony Kermit
So understand;
moja babcia ma sad peeeelen jablek przemyslowych, skocze do niej na wies, caly dzien bede ooostro zbieral jablka ktore sa po 25-32 gr za kg i spokojnie 400 zl uzbieram. Babcia ma duuuzy sad mozna by zbierac z tydzien.Ale bede pracowal tyle na ile mi czas pozwoli, w 3 dni uzbieram swoja pensje miesieczna heeheheh
kocham swoja babcie
kocham swoja babcie
So understand;
- ksiezycowka
- Weteran

Tu juz zalezy. Ale pracujac zwyczajnie na etet to 5 dniw tygodniu po 8 h. A jak nie jak dluzej musisz zostawac czy pracujesz w te pozostale 2 dni to za nadgodziny Ci powinni zaplacic. Ale watpie. Na 8 h mozesz sobie przez pol siedziec i grzebac w nosieKermit pisze:pozatym zasowam CALY tydzien bez dnia wolnego.
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Wróć do „Wszystkie inne tematy”