Spiskowa Teoria ...

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Spiskowa Teoria ...

Postautor: eng » 05 sty 2006, 10:39

Ostatnio sporo tu na forum polityki, spraw związanych z swiatopoglądem ...
Zaskakują mnie wypowiedzi niektórych osób, które wszędzie doszukują się zmowy, spisku, prezentują inne od pozostałych poglądy na relacje społeczne itd.

Czytam sobie więc o "złych kapitalistach", "spisku żydów" ,"dominacji USA", "wyzysku" i temu podobne kwiatki ...

Zastanawia mnie skąd to obsesyjne podejście, doszukiwanie się wszędzie 'trzeciego dna' ... ba ! w każdym prawie topiku pojawiają się sformułowania i poglądy śmierdzące nacjonalizmem i dość dziwnym jak na ten wiek (forumowiczów) poglądami ...
W efekcie moim zdaniem prezentowane poglądy i opinie pachną lekką manią przesladowczą, obsesją i widzeniem w każdym miejscu skutków działalności spiskowej jakiejś bliżej nieokreslonej organizacji ...

Co wy na to ? czy ktoś może ma podobne obserwacje, wrażenia :)
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 05 sty 2006, 11:38

No tak <aniolek2> Eng uwaza zapewne, ze unia nas wzieła w swe szeregi by nam dogodzic , taki swoisty twór miłosierny! <browar>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 05 sty 2006, 11:48

Andrew, nie uważam ...
Interesuje mnie niespotykany fenomen poglądów społeczno-ekonomicznych na tym akurat forum u stosunkowo młodych ludzi...
Jakoś nie pasuje mi to do pokolenia MTV, subkultur młodzieżowych, zinformatyzowanej 'globalnej wioski' i tego typu klimatów w których niedawno jeszcze ja sam się wychowywałem ...
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 05 sty 2006, 11:58

eng pisze:Zaskakują mnie wypowiedzi niektórych osób, które wszędzie doszukują się zmowy, spisku, prezentują inne od pozostałych poglądy na relacje społeczne itd.

eng pisze:Zastanawia mnie skąd to obsesyjne podejście, doszukiwanie się wszędzie 'trzeciego dna' ... ba ! w każdym prawie topiku pojawiają się sformułowania i poglądy śmierdzące nacjonalizmem i dość dziwnym jak na ten wiek (forumowiczów) poglądami ...
W efekcie moim zdaniem prezentowane poglądy i opinie pachną lekką manią przesladowczą, obsesją i widzeniem w każdym miejscu skutków działalności spiskowej jakiejś bliżej nieokreslonej organizacji ...

Dokladnie mam to samo wrazenie, juz od jakiegos czasu. I przez to czesc tematow omijam szerokim lukiem, bo juz zaczyna mnie to irytowac.
Tolerancja tolerancja, ale niektorych rzeczy nie jestem w stanie pojac/przetrwac.

Nie mowiac jeszcze o wszechpanujacej agresji i silowych propozycjach rozwiazywania problemow.
Ja dziekuje za takie spoleczenstwo... <pijak>
cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 05 sty 2006, 12:01

Na forum mamy kilku indywidualistow, ktorzy muszą się wyróżniać, swoimi poglądami :)
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 05 sty 2006, 12:06

Tylko ze tych indywidualistow robi sie coraz wieksza ilosc :>
Oczywscie nie popieram zupelnego konformizmu, jednak sa granice. Zwlaszcza, gdy idzie o rady typu "nastrasz", "przywal" itd :>
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 05 sty 2006, 12:32

Wydaje mi się że można zaobserwować w naszym kraju dość duże róznice w poglądach - wieksza część goni za karierą, kasą, ogólnie pojętymi dobrami materialnymi, inni żyją bardziej ideologicznie, większą wagę przywiązując do wykształcenia i wartości "wyższych" a jak tu widać trafiają się jeszcze ideowcy trochę jakby 'nie z tej bajki' ...
To forum traktowane jako próba statystyczna pokazuje pewne proporcje ... :)

Swoją droga zastanawia mnie co robią na codzień ... czy jest to tylko forumowa poza czy może w zyciu codziennym np. działają aktywnie zgodnie z prezentowanymi tu poglądami ...
przykładowo nie wyobrażam sobie zaciętego wroga kapitalizmu chodzącego do centrum handlowego w niedzielę na zakupy :D
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 05 sty 2006, 15:41

Chyba również dla mnie i również o mnie powstał ten topic:)

eng pisze:Zastanawia mnie skąd to obsesyjne podejście, doszukiwanie się wszędzie 'trzeciego dna' ... ba ! w każdym prawie topiku pojawiają się sformułowania i poglądy śmierdzące nacjonalizmem i dość dziwnym jak na ten wiek (forumowiczów) poglądami ...

nie podobają Ci się nacjonaliści??? Nacjonalizm to pochodna patriotyzmu i walki, sprymityzowana w dzisiejszych czasach przez środowiska lyberałów....a zrobił wiele dobrego (złego również, ale w mniejszym stopniu) m.in w Ameryce Południowej, gdy rewolucje narodowe zmiatały kolejne reżimy.

eng pisze:Czytam sobie więc o "złych kapitalistach", "spisku żydów" ,"dominacji USA", "wyzysku" i temu podobne kwiatki ...

może nie żydowski spisek (chociaż fundacja Bilderberg i jej rola jest mocna podejrzana) lecz potężne waszyngtońskie lobby żydowskie, silnie wspierające neokonserwatystów..Spisek??? jaki spisek??? Bracie, to są fakty! Dominacja USraju, wyzysk - nikt rozsądny nie będzie silił się w obalanie aksjomatów, które widać na codzień..
Jest takie religijne powiedzenie: Największym zwycięstwem Szatana jest przekonanie ludzkości, że nie istnieje...
Ja je strawestuję: największym zwycięstwem ośrodków propagandy i lobby jest przekonanie do cna zindoktrynowanych ludzi, że nie mają oni na nich żadnego wpływu i są "wolnymi" ludźmi...To manipulacja najdoskonalszego poziomu, najnowocześniejsza propaganda, istny "Michtrix", którym większość daje się manipulować, gdyż nikt ich nie nauczył krytycyzmu w odbiorze treści....przykre.

eng pisze:Interesuje mnie niespotykany fenomen poglądów społeczno-ekonomicznych na tym akurat forum u stosunkowo młodych ludzi...
Jakoś nie pasuje mi to do pokolenia MTV, subkultur młodzieżowych, zinformatyzowanej 'globalnej wioski' i tego typu klimatów

czyli pokolenia bezideowych troglodytów, karmionych medialną papką i łykających ją bez cienia chociażby jednej refleksji...zmanipulowanych, zindoktrynowanych, nie mających własnych poglądów, jedynie mniemania, dających się dowolnie urabiać....żałosne....na szczeście są tacy na tym forum, którym to przeszkadza. Którzy z tym walczą. Którzy pokazują alternatywę. Dla nich ode mnie chwała i szacunek!

eng pisze:przykładowo nie wyobrażam sobie zaciętego wroga kapitalizmu chodzącego do centrum handlowego w niedzielę na zakupy

nie chodzę z reguły do centrów handlowych, nie podoba mi się ich jarmarczna atmosfera. Bywam tak wyłącznie przed Wigilią, a to i tak tylko raz w roku....:)
Nie lubię wielkich sklepowych przestrzeni, gdzie nic nie można znaleźć. Wolę małe sklepiki. Raz że POLSKIE, dwa że obsługa o niebo lepsza i milsza.
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 05 sty 2006, 15:42

A mnie ciekawi ktore osoby masz na mysli :) Zaczelo sie od teorii spiskowej, teraz juz mamy temat indywidualistow. O ile do pierwszej grupy sie nei zaliczam, to nad druga mozna sie powaznie zastanowic.

Ja nie widze nigdzie spisku, bo po co komplikowac sobie zycie. Zreszta jaki to by mial byc spisek, nie mam pojecia. Moze to wynika z tego ze dla mnie spisek to nie to samo co dla innych.

Andrew poruszyl temat UE, ze chce na nas zarobic. Jasne ze chce, ale bylby to spisek, gdyby nasi politycy o tym nie wiedzieli. Ale oni o tym doskonale wiedza, na dojeniu sie znaja jak nikt inny. Bardziej zatem mamy do czynienia ze zdrada stanu. A to co mowia w TV mozna miedzy bajki wlozyc. Ciekawe kiedy Romek G. sie przyzna ze swego czasu startowal z list UPRu. Jak zreszta dosc spora czesc politykow. Bo my nie wiemy co oni naprawde mysla, jakie maja poglady. Ba, smiem twierdzic, ze oni sobie doskonale zdaja sprawe z tego co trzeba zrobic by bylo lepiej, ale po co skoro wowczas uschnie zrodelko pieneidzy? A wiedza to wlasnie po to, by przez przypadek tego nie zrobic :)

No chyba zeby wrocic do tematow Teda ktory jest antykapitalista (na niby oczywiscie). Bo na swiecie malo kto moze byc antykapitalista, kazdy chce miec cos dla siebie. I chce by mu to bylo zagwarantowane, ze jak kupi dom, to bedzie on jego, a nie ze urzedas go z niego wywali i wsadzi na jego miejsce bezdomnych. Wiec moze spisek ideologiczny, zaklamanie ideologiczne?

Spiskiem moznaby nazwac okragly stol, ale tez nie do konca.
No i chce na koniec zaznaczyc kiedy mozna mowic w ogóle o teorii spiskowej. Otoz istotne jest tu slowo "teoria". Znajduje ono zastosowanie tylko wowczas, gdy niema chocby najmniejszego dowodu na poparcie jakiejs tezy. Jesli jakis dowod jest, to jest to wowczas "mozliwosc".
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 05 sty 2006, 16:02

No własnie to mam na mysli :)
Tego typu poglądy skądś się wzieły, nie 'z sufiitu', najczęsciej wynosi się je z domu ...
Czyli od rodziców, dziadków, środowiska w którym się dorasta ...

Skąd np. u człowieka w twoim wieku Ted takie poglądy ?

TedBundy pisze:nie podobają Ci się nacjonaliści??? Nacjonalizm to pochodna patriotyzmu i walki, sprymityzowana w dzisiejszych czasach przez środowiska lyberałów....a zrobił wiele dobrego (złego również, ale w mniejszym stopniu) m.in w Ameryce Południowej, gdy rewolucje narodowe zmiatały kolejne reżimy.

Nacjonalizm nie kojarzy mi się dobrze ... głownie z prześladowaniem każdej inności ('polska dla polaków' itd) skrajnościami w poglądach i zaślepieniem tylko w jednym kierunku ...

TedBundy pisze:może nie żydowski spisek (chociaż fundacja Bilderberg i jej rola jest mocna podejrzana) lecz potężne waszyngtońskie lobby żydowskie, silnie wspierające neokonserwatystów..Spisek??? jaki spisek??? Bracie, to są fakty! Dominacja USraju, wyzysk - nikt rozsądny nie będzie silił się w obalanie aksjomatów, które widać na codzień..

To nazywam obsesyjnym doszukiwaniem się spisku...
Ja ze swojej strony moge powiedzieć że UFO istnieje, a dowody sa skrzętnie tuszowane od lat, ośmieszane przez środowsko naukowe, media itd...

TedBundy pisze:czyli pokolenia bezideowych troglodytów, karmionych medialną papką i łykających ją bez cienia chociażby jednej refleksji...zmanipulowanych, zindoktrynowanych, nie mających własnych poglądów, jedynie mniemania, dających się dowolnie urabiać....żałosne....na szczeście są tacy na tym forum, którym to przeszkadza. Którzy z tym walczą. Którzy pokazują alternatywę. Dla nich ode mnie chwała i szacunek!

Zaraz się dowiemy, że komputery i internet wynaleźli żydzi żeby zniewolić cały świat :)

Daj spokój Ted...
<browar>
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 05 sty 2006, 18:09

Bo wszelkie teorie spiskowe, zwlaszcza te dotyczace obiektow lub ludzi nie lubianych przez plebs, sa przez plebs pozadane. Tak samo jak pozadany przez plebs jest socjal, bo plebs lubi jak im sie moi ze "im sie nalezy", ze "im sie da" oraz (tu sie lechce syndrom psa ogrodnika) ze zabierzemy tym bogatym kapitalistycznym wyzyskiwaczom. To wszystko jest pod plebs robione, a plebs jest jak wiadomo glupi i durny. Ale jest go w spoleczenstwie wieksozsc... niestety.
Awatar użytkownika
Kermit
Weteran
Weteran
Postautor: Kermit » 05 sty 2006, 18:27

żydy...... wszedzie zyyyyyyydy hahaahaha :D
So understand;
Don't waste your time always searching for those wasted years,
Face up...make your stand,
And realise you're living in the golden years.
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 06 sty 2006, 08:37

Rozdrabiacie się :)
Jestem ciekaw czy jakieś własne doświadczenia życiowe np. to że 'podły kapitalista' zwolnił waszego ojca z fabryki, albo matkę spowodowało prezentowane dziś poglądy, a moze jest to zwykły przejaw buntu bananowej młodzieży wobec otaczającego świata ?

Zamiast powtarzać te same co w innych topikach poglądy spodziewałem się bardziej osobistych wypowiedzi ... :)
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 06 sty 2006, 08:55

MNIE zwolniono z pracy nie słusznie , bezpodstawnie w sposób zenujacy ! sady pracy nie pomogły bo mozliwosci nie było , długo by pisac .Pracodawca zwolni cie w trybie przysługujacym ci , czyli da ci wypowiedzenie trzy miesieczne i kapa ! zadne zwiazki ci nie pomogą , a byłem w dwóch ! nikt , pracodawca ma władze absolutna , dyrektor zakladu dopiero !Jeden ma wpływ na drugiego , raczka raczke myje ! za komuny w zyciu by im sie to nie udało Partia by nie pozwoliła i wcale nie musiał bym do niej nalezec i tu wiem co mówię ! <browar>
Dodam iż ja to nie jeden przypadek w tym zakładzie , ale tak to jest jak sie za duzo wie !i widzi ! <browar>
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 06 sty 2006, 09:10

eng pisze:Jestem ciekaw czy jakieś własne doświadczenia życiowe np. to że 'podły kapitalista' zwolnił waszego ojca z fabryki, albo matkę spowodowało prezentowane dziś poglądy, a moze jest to zwykły przejaw buntu bananowej młodzieży wobec otaczającego świata ?

Niekoniecznie trzeba doświadczyć czegoś na własnej skórze (chociaż ja doświadczyłem niedostatku, byłem na finansowym dnie), by patrzeć na problem globalnie i dalej niż koniec własnego nosa. A co do Twej definicji "buntu", bunt się skomercjalizował..stał się swoistym wentylem bezpieczeństwa, przejętym przez System....stał się idealny dla wszelakiej maści pozerstwa i innych bezideowców....Protest prawdziwy, argumentowany, bardziej dojrzały to dużo wyższa szkoła jazdy...nie każdemu to dane...

Andrew pisze:za komuny w zyciu by im sie to nie udało Partia by nie pozwoliła i wcale nie musiał bym do niej nalezec i tu wiem co mówię !

To fakt...Toczyły się procesy przed sądami pracy, jednak jeżeli wówczas zakład w JAKIKOLWIEK sposób naruszył prawa pracownika, wystarczył jeden telefon do Komitetu Wojewódzkiego i takie indywiduum miało naprawdę poważne problemy...

Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 06 sty 2006, 09:17

Kto sie wtedy sadził w sadach ??? Tedi , kto ? to nie było konieczne ! <aniolek2> byles dobrym pracownikiem , miales w tym poparcie innych , byłes nie do ruszenia , jednostka nie była ci w stanie zaszkodzic , czy to kolega czy dyrektor zakładu <browar>
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 06 sty 2006, 09:47

TedBundy pisze:Niekoniecznie trzeba doświadczyć czegoś na własnej skórze (chociaż ja doświadczyłem niedostatku, byłem na finansowym dnie), by patrzeć na problem globalnie i dalej niż koniec własnego nosa. A co do Twej definicji "buntu", bunt się skomercjalizował..stał się swoistym wentylem bezpieczeństwa, przejętym przez System....stał się idealny dla wszelakiej maści pozerstwa i innych bezideowców....Protest prawdziwy, argumentowany, bardziej dojrzały to dużo wyższa szkoła jazdy...nie każdemu to dane...

Trochę bliżej, ale nie do końca ...
znów uciekasz w ogólniki i hasła ...
Interesuje mnie 'koniec własnego nosa' bo niesądzę abyś miał cokolwiek do powiedzenia (władza) lub zrobienia z skali makro ... jak zresztą ktokolwiek z nas ...

TedBundy pisze:Protest prawdziwy, argumentowany, bardziej dojrzały to dużo wyższa szkoła jazdy...nie każdemu to dane...

Każdy tak twierdził w okresie młodzieńczego buntu ... potem 'wszystko się zmienia' ;)
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 06 sty 2006, 09:58

Pewnie będzie truizmem to, co napiszę, ale uważam, że ludzie naprawdę nauczyli się za własne niepowodzenia obwiniać innych. Ba! Nie wskazują jednej odpowiedzialnej za brak sukcesów osoby, ale jakieś bliżej nieokreślone grupy, ew. grupy liczne, bo łatwiej zwalić na bliżej nieokreśloną grupę, wroga bez twarzy lub o twarzy rozmytej.

Mechanizm działa tak, że jeśli np. ktoś nie może znaleźć pracy, bo przyjmują tylko po znajomości, to nie powie, że np. ten a ten pracodawca to świnia, bo zatrudnia tylko znajomych, ale będzie psioczyć na wszystkich. Bo boją się przyznać, że skoro pracy nie dostali w kilku miejscach, tzn. że są mało atrakcyjni na rynku pracy. Wolą powiedzieć, że to inni są be, bo ich, genialnych, nie chcą.

I uważam, że nawet jeśli za jakimiś paskudnymi sprawkami stoi grupa osób, to nie jest to żadna "sekta" i wróg z nieokreśloną twarzą, ale po prostu grupa osób i nic ponadto.

Nasłuchałam się w swoim życiu różnych mitów: że jak nie dam łapówki, to nie zdam matury, że jak nie zapłace, to nie dostanę się na studia, że bez znajomości pracy na pewno nie znajdę. I że bez odpowiedniej kwoty prawa jazdy zdobyć się nie da. Poza określonymi przypadkami wszystko to stek bzdur. I bzdurą jest generalizowanie. Dla przykładu: kiedy obserwowałam na placu manewrowym zdających na prawo jazdy 12 osób i w konsekwencji zdały 2, to uwierzcie: tylko tym 2 się ono należało! Reszcie sama bym nie dała, bo to, co wyczyniali, to ludzkie pojęcie przechodzi!

Nigdy nikomu za nic złotówki łapówki nie dałam, a udało mi się wiele rzeczy, o których krążyła plota, że "bez kasy nie załatwisz". Bo np. "Żydami obsadzone". Z Żydami zawsze sie dogadam (ok, pewnie kwestia pochodzenia). Z klerem się dogadam. I z komunistami też się dogadam. Nawet w szpitalu jakoś przeżyłam i bez łapówy mam cięcie po wyrostku minimalnej długości. I drzwi przede mną otwierają.

Owszem, mogę się wściekać na określone działania określonej grupy osób i spiski polityczne, ale doszukiwanie się spisków globalnych, spisków mas lub jakichś grup społecznych czy narodowościowych - nie rozumiem...
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 06 sty 2006, 10:09

Mało kasy, brak widoku na nią lub brak możliwości - dużo krzyku.
<pijak>
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 06 sty 2006, 10:11

Mysiorek pisze:brak widoku na nią lub brak możliwości - dużo krzyku.

I moze to po części jest przyczyną gówna, w jakim się znalazłem? <pijak>
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 06 sty 2006, 10:22

mrt pisze:Mechanizm działa tak, że jeśli np. ktoś nie może znaleźć pracy, bo przyjmują tylko po znajomości, to nie powie, że np. ten a ten pracodawca to świnia, bo zatrudnia tylko znajomych, ale będzie psioczyć na wszystkich. Bo boją się przyznać, że skoro pracy nie dostali w kilku miejscach, tzn. że są mało atrakcyjni na rynku pracy. Wolą powiedzieć, że to inni są be, bo ich, genialnych, nie chcą.
..

Ja tam genialny nie jestem , ale sie za to cenię, i mimo iż mnie chcą , bo posiadam kwalifikacje których dzis juz nikt nie zdowbywa , bo wszyscy sie kształcą by miec wykształcenie wyzsze , to jestem bezrobotny ...bo! za 850 zł to se mogą mnie w dupe pocałować ! a i nawet za 1500zł Pracuje chce zarobku , nie jałmuzny na przezycie , jestem zbyt bystry by sie tak dac ponizac <aniolek2> Zdobycie uprawnien kosztowało mnie prawie 6 tys sam za nie zapłaciłem , nie otrzymałem tego od Panstwa , skoro tak to mogę sie cenic <aniolek2> a co ! wolno mi !
za 850 zł mogę jedynie przeparkować ładowarkę , albo spychacza , dzwig , koparke itd,
Ostatnio zmieniony 06 sty 2006, 10:23 przez Andrew, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 06 sty 2006, 10:22

Wydaje mi się, że brak kasy, brak perspektyw, brak możliwości i wyłazi 'polska' natura czyli narzekanie na wszystko poza samym sobą, próba samousprawiedliwania ...
Łatwiej zwalić na 'spisek' lub kogokolwiek innego niż powiedzieć 'spieprzyłem'...
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 06 sty 2006, 10:27

Łatwiej zwalić na 'spisek' lub kogokolwiek innego niż powiedzieć 'spieprzyłem'...

Tak zawsze było i będzie :)

Kiedyś na tym forum było tak fajnie. Było ONO tematycznie związane ze stroną Agnieszki.

Za niedługo Agnieszka będzie musiała prawa sprzedać jakiejś "firmie" politycznej bo pojawiło się tylu "polityków" :) Nikt ich nigdzie czytać nie chce to się tu wyżywają :)
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 06 sty 2006, 10:41

eng pisze:Wydaje mi się, że brak kasy, brak perspektyw, brak możliwości i wyłazi 'polska' natura czyli narzekanie na wszystko poza samym sobą, próba samousprawiedliwania ...

Ech... <pijak> <pijak> <pijak>

Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 06 sty 2006, 10:49

Kasy nie mają tylko ci co są nieudolni , perspektywy sa zawsze !
pieniadze leza na ulicy , trzeba sie tylko umiec po nie schylić . Kiedys myslałem ,ze to bzdura , ale tak nie jest,i coś w tym jest <aniolek2>
wezmy takiego co to te działki na ksiezycu i na marsie sprzedaje ,, normalnie genusz! <aniolek2> widzicie jakie to proste trzeba tylko miec pomysł i wiare, ze sie uda <browar>
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 06 sty 2006, 10:59

Można się nawet dorobić sprzedając woreczki z zamkniętym powietrzem w środku. Wystarczy tylko się zająć tym odpowiednio. ;)

Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 06 sty 2006, 11:55

Nie no nie mogę, moja tolerancja się wyczerpuje ...
proletariat, klasa robotnicza, świadomość, podziały klasowe ...
Ted do cholery skąd tyś się wział ? Przeniosłeś się w czasie z początków XX wieku ? Czy wklejanie takich tekstów ma kogoś w/g ciebie uświadomić ?
Działalnośc polityczną ( edukacyjną ) tu prowadzisz ?

Człowieku ! weź się opanuj !

To jest forum o związkach, seksie, miłości, relacjach międzyludzkich a nie forum polityczne !!
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 06 sty 2006, 12:10

Jednak jest tu taki dział ! i w nim pisze , wiec jak by na to patzrec z drugiej strony , jest oki , po co taki dział na forum o sexie był zakładany , o to jest pytanie <aniolek2> mysle jednak by nie robic problemu , wszak wczodzic tam nie trzeba <browar>
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 06 sty 2006, 12:34

Andrew, ja nie mam na myśli dyskusji na tematy polityczne tylko wklejanie cudzych artykułów propagandowych rodem z gazetki rozdawanej na wiecu ...
Każdy ma jakiegoś konika, ale nie wkleja opracowań dotyczących swojego hobby, albo przedruków z gazet ...
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 06 sty 2006, 13:19

quote="eng"]Wydaje mi się, że brak kasy, brak perspektyw, brak możliwości i wyłazi 'polska' natura czyli narzekanie na wszystko poza samym sobą, próba samousprawiedliwania ...
Łatwiej zwalić na 'spisek' lub kogokolwiek innego niż powiedzieć 'spieprzyłem'...[/quote]

co to znaczy "spieprzyłem" geniuszu??? Ktoś, komu sie w życiu nie poszczęsciło ma z radością to zaakceptować i zdechnąć w imię liberalizmu???? uhehehehehehe......
Nie wiem, z czego wynika takie skażenie salonową mentalnością stanu psychicznego "warszafką" zwanego....taka pogarda, lekceważenie tych "innych". "gorszych"..to ujadanie na tych,którzy na własnej skórze odczuli dobrodziejstwa transformacji...
Tak jak napisała jedna z najiteligentniejszych polskich dziennikarek młodego pokolenia-Magda Ostrowska (którą miałem okazję poznać osobiście podczas listopadowych warsztatów zorganizowanych przez "Nowego Robotnika" w Chorzowie) istotą prawdziwej Lewicy jest klasowa świadomość i stanie zawsze po stronie pokrzywdzonych.

eng pisze:Ted do cholery skąd tyś się wział ?

z Czerwonego Zagłębia, przywiodła mnie tu dziejowa misja;)

eng pisze:Przeniosłeś się w czasie z początków XX wieku

rzeczywistość AD 2006 i kapitalizm z początków wieku niebezpiecznie zaczynają się upodabniać....historia się powtarza, ale zawsze jako farsa.

eng pisze:Czy wklejanie takich tekstów ma kogoś w/g ciebie uświadomić ?
Działalnośc polityczną ( edukacyjną ) tu prowadzisz ?

m.in również po to

eng pisze:ja nie mam na myśli dyskusji na tematy polityczne tylko wklejanie cudzych artykułów propagandowych rodem z gazetki rozdawanej na wiecu

prawda w nich zawarta, jak każdy truizm ma to do siebie, że obezwładnia i daje do myślenia. O pobudzenie do myślenia i refleksji głównie tutaj chodzi. To zdrowa alternatywa w obliczu reakcyjnych mediów.

Wróć do „Wszystkie inne tematy”