TedBundy pisze:"Zegarmistrza Światła" Woźniaka
uwielbiam ta piosenke
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

jabłoń pisze:Wspomniany dr Paul Pearsall

jabłoń pisze:Wygląda na to, że świadomość nie jest pomieszczona wyłącznie w mózgu, ale istnieje w każdej komórce ciała. Znaczy to, że każda komórka ma pamięć, zawiera emocje ciała i jest naznaczona "stemplem" naszej tożsamości!

jabłoń napisał/a:
Wygląda na to, że świadomość nie jest pomieszczona wyłącznie w mózgu, ale istnieje w każdej komórce ciała. Znaczy to, że każda komórka ma pamięć, zawiera emocje ciała i jest naznaczona "stemplem" naszej tożsamości!
W tym momencie wymiękłem...
jabłoń pisze:Wygląda na to, że świadomość nie jest pomieszczona wyłącznie w mózgu, ale istnieje w każdej komórce ciała. Znaczy to, że każda komórka ma pamięć, zawiera emocje ciała i jest naznaczona "stemplem" naszej tożsamości!
Dzindzer pisze:własnie obcięłam paznokcie wywalajac moje uczucia do kosz, cholera pamiec tez. a ja po wizycie u fryzjera, albo po okresie zapomne jak wyglada moja mamusia
Dzindzer pisze:cholera a mój facet osteplował mnie od srodka swoja tozsamoscia
lollirot pisze:Andrew pisze:Bzdura ! kazdy sie boi smierci , kto mówi inaczej , jest kretynem co nie wie co mówi
hamuj się trochę, bo jesteś niesmaczny.
nie boję się właśnie dlatego, że dla mnie po śmierci nic nie ma - więc nie ma czego się bać. z tego samego powodu uwielbiam życie, bo mam je jedno i w sumie jest fajne, dlatego chcę z niego jeszcze długo pokorzystać, jeśli już mam taką możliwość.
jabłoń pisze:A co powiecie na to ?
jabłoń pisze:To dla Robinho, który mnie dzisiaj na GG przeprosił za nazywanie moich poglądów jako "cienkie jak sik kormorana z rana" ale na forum to się wstydzi...
jabłoń pisze:Dr Pearsall uważa, że wraz z przeszczepionymi organami biorca "przejmuje" od swego dawcy także niektóre cechy jego osobowości - wrażenia i przeżyte emocje.
jabłoń pisze:wrażenia i przeżyte emocje.
Dzindzer pisze:wymiekajmy więc razem
własnie obcięłam paznokcie wywalajac moje uczucia do kosz, cholera pamiec tez. a ja po wizycie u fryzjera, albo po okresie zapomne jak wyglada moja mamusia
cholera a mój facet osteplował mnie od srodka swoja tozsamoscia
jak mam sie teraz odsteplować
a to mi sie przyda podczas zabaw w łożku.Dzindzer pisze:cholera a mój facet osteplował mnie od srodka swoja tozsamoscia

Andrew pisze:Nie bede sie hamował , gdzie trzeba ludzi sprowadzic do pionu ! gdzie ktos uwaza sie za lepszego od innych bo np. On nie boi sie smierci , co to jakies kozactwo !?Kazdy normalny człek sie jej boi , kto mówi inaczej mówi - bo papla co mu do głowy przyjdzie, albo co mu sie wydaje .Kazdy tez normalny człowiek ma instynkt zamozachowawczy który to podparty jest strachem i choć mozna zgrywac kozaka , gieroja , w obliczu smierci bedziesz sie czasła jak osika i prosiła Boga byś przezyła .Jezus Chrystus sie smierci bał , a Wy sie nie boicie , NIE WIECIE O CZYM MóWICIE !
i TAK JAK TU WIERZACY MOZE SIE JEJ BAC , TAK ATEISTA tak samo sie jej bac bedzie albo jeszcze bardziej .
Do postu Jabłon ...
Dzindzer pisze:Często bardzo cierpiacy ludzie chca by smierc juz nadeszła.

Andrew pisze:Nie bede sie hamował , gdzie trzeba ludzi sprowadzic do pionu !
Dzindzer pisze:Cytat:
jabłoń napisał/a:
Wygląda na to, że świadomość nie jest pomieszczona wyłącznie w mózgu, ale istnieje w każdej komórce ciała. Znaczy to, że każda komórka ma pamięć, zawiera emocje ciała i jest naznaczona "stemplem" naszej tożsamości!
W tym momencie wymiękłem...
wymiekajmy więc razem
własnie obcięłam paznokcie wywalajac moje uczucia do kosz, cholera pamiec tez. a ja po wizycie u fryzjera, albo po okresie zapomne jak wyglada moja mamusia
cholera a mój facet osteplował mnie od srodka swoja tozsamoscia
jak mam sie teraz odsteplować
robinho pisze:1. uzasadniłaś tylko że przeszczepy się często nie przyjmują (cii jest prawdą) ale w miarę rozwoju medycyny będą sie przyjmowały częsciej. Mam nadzieję że kiedyś przeszczep będzie jak wizyta u dentysty.
robinho pisze:2. A skolonowany z komórek macierzystych człowiek, co z jego duszą czyja duszę bedzie miał Czy będzie miał duszę?
robinho pisze:3. Czym z ideologicznego punktu widzenia różnią sie przeszcepy od leczenia za pomocą komórek macierzystych? Mi sie wydaje że żadna.
W komórki macierzyste wzięte z zarodka jeszcze dusza nie weszła a z przeszczepów po zmaryłm jeszcze do końca nie wyszła....

jabłoń pisze:Facetowi zmieniła się krew !
jabłoń pisze:z zawodu jestem prawnikiem i nie znam się na biologii

jabłoń pisze:Zwierzęta zaś maja duszę wspólną - gatunkową - rozwija się tylko gatunek.
ale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gumpfish pisze:jabłoń napisał/a:
Zwierzęta zaś maja duszę wspólną - gatunkową - rozwija się tylko gatunek.
Ale smucisz kobieto. Nie widziałaś różnych zachowań u zwierząt? To samo co u ludzi.
Sir Charles pisze:Większość ludzi boi się znieczulenia. Ja przeżyłem je juz trzy razy. Dają Ci w żyłę, robi Ci się wszystko jedno, zasypiasz. Różnica w porównaniu ze śmiercią, którą ludzie nazywają "dobrą" polega tylko na tym, że się więcej nie budzisz. Czego mam się bać?
fish pisze:
Znałem taką jedną co w miesiączce dopatrywała się wpływu Marsa. Omijam już takie sztuki szerokim łukiem.
ale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gumpfish pisze:Nie chciałbym Cię mieć w rodzinie jakby potrzebowała tak wielkiej pomocy jak przeszczep

jabłoń pisze:Jakie różnice między zwierzętami ? Że jedno drapie się w dupę a drugię lubi skakać i żreć marchewkę ? Daj przykład istotnych różnić między poszczególnymi egemplarzami zwierzęt.

Andrew pisze:Powiem Ci tak kiedy umierasz nie czujesz nic ! nie czujesz ze nie masz nogi , ze masz zmiazdzoną miednicę , połamane rece itd, tego wszystkiego nie czujesz , czujesz jedynie paniczny strach przed tym, ze mozesz umrzec , i to ten strach wpływa na brak czucia bółu !
Jezus bał sie smierci?Andrew pisze:Jezus Chrystus sie smierci bał , a Wy sie nie boicie , NIE WIECIE O CZYM MóWICIE !
fish pisze:...
cubasa pisze:Jezus bał sie smierci? Gdzie jest to napisane?
Wróć do „Wszystkie inne tematy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 579 gości