TedBundy pisze:a to żałuj, żałuj.... Mądry i piękny film....
Nawet "Ziemia obiecana" nie jest w stanie zmienić mojego spojrzenia na Wajdę za scenę zdychania na śmietniku. Chociaż uważam, że "Ziemia obiecana" to najlepszy film, jaki jakikolwiek Polak zrobił.
Sir Charles pisze:Ale widziałem za to ten film o WTC, który ktoś tu gdzieś kiedyś zamieścił. "Otworzył mi oczy"
Nie oglądałam. Ale obejrzyj tę "Nocną zmianę". Ja nie mogłam dojść do siebie przez 3 dni. Odchorowałam długo. Tym bardziej, że manipulacji, jak sam zobaczysz, to tam nijak być nie mogło. Troszku zmieniło to mój światopogląd. Tak delikatnie mówiąc. Wyleczyło mnie z Unii, Platform potem, na wieki.
Mav, tak. Już mam w dupie partie. Głosuję na człowieka. I mam w dupie historię. Przyszli ci, co mieli historię ok, a za nimi tabuny złodziei i przeważyły kwestie ideologiczne tam, gdzie było to zbędne, bo nikt nie kradł, a zepsuć - psują, ile wlezie. Mam już gdzieś historię. Już wiem, że o niczym nie świadczy. Na tyle znasz człowieka, na ile go sprawdzisz. Ci już ode mnie szansę dostali. Więcej nie dostaną.
Charlie> Mij kolejną satysfakcję po Enzie. Ja za nim, zupełnie niezależnie. Ale na Platformę - nigdy!!!