PO CO FORUM??

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 24 lut 2006, 16:19

tanebo pisze:Zapewne 90% piszących nie otrzymało tu żadnego rozwiązania problemów.

yu sie dostaje, rady sugestie a nie gotowe rozwiazania. Problemy rozwiazuje sie samemu, inni moga doradzic
unick
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: unick » 24 lut 2006, 19:17

Sir Charles pisze:
unick pisze:,kiedys w Newsweek Polska//16.01.2005// niejaki pan Antoni Pawlak red naczelny portalu literatura.net.pl napisal artykul ,,www.forum.szambo.pl''-

Ma ktos dostęp? Chętnie bym przeczytał :)

sir, mam ten artykul jesli chcesz, scanowanie przewyzsza moje umiejetnosci w mikroprocesorowym swiecie ale je nieustannie draznie i sie staram <hahaha> , podesle jak z nimi wygram <regulamin>
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 24 lut 2006, 19:47

Ciekawski pisze:Nie powiedziałbym, że ludzie stąd są mi bliźsi niż większość w realu,ale z pewnością darzę ich (w większości) bardzo dużym szacunkiem

a ja powiedzialabym :). A to z tego wzgledu,ze ludzie na forum wydaja mi sie o wiele madrzejsi i dojrzalsi niz "moje" towarzystwo :).
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 24 lut 2006, 20:24

Yasmine pisze:Ciekawski napisał/a:
Nie powiedziałbym, że ludzie stąd są mi bliźsi niż większość w realu,ale z pewnością darzę ich (w większości) bardzo dużym szacunkiem

a ja powiedzialabym . A to z tego wzgledu,ze ludzie na forum wydaja mi sie o wiele madrzejsi i dojrzalsi niz "moje" towarzystwo .

moje poczatkowe wrazenie natomiast bylo super pozytywne, fajnie sie poczulam bo od dawna "utknelam monotowarzysko". no nie ma co kryc, ale dosc wybredna sie zrobilam jesli chodzi o dobor towarzystwa, nie kreca mnie jalowe rozmowy, co nie znaczy ze o p.ierdolach nie moge pogadac , ale niestety zawiodlam sie ostatnio , zaufalam i okazalo sie nieslusznie :( dlatego jesli chodzi o forum to tak, jesli chodzi o forumowiczow - to niekoniecznie :(
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 24 lut 2006, 20:36

Wstreciucha pisze:dlatego jesli chodzi o forum to tak, jesli chodzi o forumowiczow - to niekoniecznie :(

Wstreciucha nie poznaje cie, co to za smutny ton <przytul>
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 24 lut 2006, 20:38

Dzindzer pisze:Wstreciucha nie poznaje cie, co to za smutny ton

Dzin czlowiek smutnieje gdy zaczyna nabierac przymusowego dystnasu bo juz nie wierzy :/ od takie tam dziwne doswiadczenia sie zbieraja i nie maja ujscia , ale nie bede szukac solidnego sznurka jak agna <pijaki> szacunek zyciu sie nalezy, i zdrowa komitywa z "losem". Nie narzekam <browar>
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 24 lut 2006, 21:25

Wstreciucha pisze:niestety zawiodlam sie ostatnio , zaufalam i okazalo sie nieslusznie ..., jesli chodzi o forumowiczow ...

Chyba o forumowicza? Czyżby zła lokacja?
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 24 lut 2006, 21:31

Wstreciucha pisze:ale nie bede szukac solidnego sznurka jak agna

ale taki sznurek sie bardzo przydaje, mozna sobie drabinke zrobić
zdrowie i jedziemy do przodu <browar>
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 24 lut 2006, 21:35

Chyba o forumowicza? Czyżby zła lokacja?

zlepiasz wyrwane z kontekstu wyrazy i tworzysz zupelnie pozbawione "mojego" sensu zdanie :/ z pelnym powazaniem dla wszystkich forumowiczow , bo szanuje nawet tych na ktorych sie zawiodlam - dobrze napisalam i nie jest przejezyczeniem nawet liczba mnoga , co nie znaczy ze uciekne stad z podkulonym ogonem i zrobie szumne pozegnanie . Dobrze mi tu a oznaki slabosci niestety okazaly sie takie a nie inne. Jedno z drugim nie ma zwiazku , na niewalsciwe osoby moge natknac sie wszedzie, a osobiste sito kazdy robi sobie funkcja "ignoruj" w razie potrzeby . Nie widze problemu, tematyka ktora tu poruszylismy pozwolila mi sie tylko wypowiedziec, przeciez chyba o to tu chodzi .

[ Dodano: 2006-02-24, 21:37 ]
Czyżby zła lokacja?

tak - jakby tego nie nazwac , ale zdarza sie ze nie zawsze ludzie okazuja sie takimi na jakich pozuja
Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 24 lut 2006, 21:41

Nie unoś się, Wstręciuszko :>
Wiem słowo jak krem
krem na zmarszczki w mojej głowie.
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 24 lut 2006, 21:44

Koko pisze:Nie unoś się, Wstręciuszko

kiedy wlasnie spokojniejsza nie bylam , i nie chce juz drazyc tematu bo widze ze zaczyna sie dyskusja ktorej po prostu nie chce prowadzic z uwagi na - dla mnie personalnie - temat zamkniety i zakopany
Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 24 lut 2006, 21:45

Wystarczy prosta odpowiedź na proste pytanie.
Chodź, nie biadol <przytul>
Wiem słowo jak krem

Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 24 lut 2006, 21:53

Koko pisze:Chodź, nie biadol

ja nigdy nie biadole, nie marudze i uciekam od prob filozofowania :> moje frustracje sie gromadza i daje im upust w "byciu niemila" :>

a po co forum ? z prostej przyczyny - z innych powodow zaczelam tu przebywanie i z innych kontynuuje - oba zupelnie zyciowe - bo zycie mnie interesuje
Koko pisze:Wystarczy prosta odpowiedź na proste pytanie.

no do uslug :>
Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 24 lut 2006, 22:02

Nie zrozumiałyśmy się <hahaha> Ale ok.

Topic: Podobny temat już był.
O tutaj: http://agnieszka.com.pl/forum_php/viewt ... ight=forum
Wiem słowo jak krem

Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 24 lut 2006, 22:08

Koko pisze:Topic: Podobny temat już był.
O tutaj: http://agnieszka.com.pl/forum_php/viewt ... ight=forum

pamietam doskonale i sie wypowiedzialam , tyle ze tutaj nie chcialam offtopa stworzyc stad wtracenie <wazne>
Jagienka06
Weteran
Weteran
Postautor: Jagienka06 » 24 lut 2006, 22:09

weszlam tu pierwszy raz w dzien po smierci dziadka. nie chcialam myslec o tym, zajac sie czymkolwiek innym. czymkolwiek.....
Awatar użytkownika
Bash
Weteran
Weteran
Postautor: Bash » 24 lut 2006, 22:17

Forum pozwoliło mi poznac ludzi, którzy mają podobne problemy do moich. Ziomki z "złamanymi sercami" nie chodzą po ulicach, afiszując się: "ja mam problem, pomocy".
Pozwala to lapiej zrozumieć istotę sprawy, a także skłonic do przemyśleń:)
Prawdę trzeba wyrażac prostymi słowami.
Awatar użytkownika
sadi
-#
-#
Postautor: sadi » 26 lut 2006, 11:10

Wszystko ładnie piszecie, ale ja mam inne pytanie:
Czy nie przeszkadzałoby wam jakby wasza duga połówka pisala tutaj na forum o waszych problemach [zarowno natury psychicznej i fizycznej] tak otwarcie i bez zachamowań jak to robią niektórzy?
Ja wolałbym to załatwiać osobiście, w cztery oczy, niż roztrząsać na pół Polski, że mam problem...
<zmieszany> -> uwielbiam tę mordę
<sex> -> ta też jest fajna
<hahaha> -> często sie śmieję...ze wszystkiego...
<fuckoff> -> jak mnie ktos wku$%^&!
;DD -> jeszcze ta mi lezy
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 26 lut 2006, 11:13

Ja wolałbym to załatwiać osobiście, w cztery oczy, niż roztrząsać na pół Polski, że mam problem...

Ty masz polowke z ktora mozesz to zalatwic, inni nie . A Ci ktorzy sa naprawde anonimowi, rowniez funduja anonimowosc swojej polowie, zatem w czym problem ? nikt nie skojarzy problemu z osoba, a mozna liczyc na rozwiazanie klopotu .
Awatar użytkownika
sadi
-#
-#
Postautor: sadi » 26 lut 2006, 11:38

Ty masz polowke z ktora mozesz to zalatwic, inni nie.

Ależ mi chodzi tylko o problemy w związkach ;)
A Ci ktorzy sa naprawde anonimowi, rowniez funduja anonimowosc swojej polowie, zatem w czym problem ? nikt nie skojarzy problemu z osoba, a mozna liczyc na rozwiazanie klopotu.

Nie chodzi mi o anonimowość tylko o sam fakt tego że prywatne [a czasem bardzo intymne] sprawy są rozwiązywane przy pomocy obcych ludzi <aniolek>

Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 26 lut 2006, 11:48

Nie chodzi mi o anonimowość tylko o sam fakt tego że prywatne [a czasem bardzo intymne] sprawy są rozwiązywane przy pomocy obcych ludzi

bo wtorny analfabetyzm rozrosl sie nie tylko w sferze czytania tekstow ,ale rowniez i takiego przekazu informacji jakim sa ludzkie zachowania. Czesto zyjemy w zwiazkach w ktorych nie umiemy odczytac sygnalow zlego samopoczucia lub dreczacych nas problemow, nei poswiecamy sobie odpowiedniej ilosci czasu i uwagi . Rowniez jest czesto tak, ze my o problemach chcemy rozmawiac, ale nasza druga polowa to charakter introwertyczny i nie ma sily zeby z niej cos wyciagnac - do cholery znam mnostwo takich kobiet w- wlasnie sobie uswiadomilam - ktore paplaja ze mna na temat swoich niepowodzen w lozku /przyklad!/, a z partnerem ani mru mru :/ Wg mnie jesli problem jest nie sztuczny a zawily i rodzacy frustracje, to uwazam ze szukanie pomocy jak to okresliles - u polowy Polski - w niczym nie przeszkadza . Licza sie checi jego rozwiazania a sztuka konwersacji czasami wychodzi nam latwiej w grupie nie znajacych sie ludzi niz z bliskimi . Zwyczajny strach .
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 26 lut 2006, 13:26

sadi pisze:Nie chodzi mi o anonimowość tylko o sam fakt tego że prywatne [a czasem bardzo intymne] sprawy są rozwiązywane przy pomocy obcych ludzi

Czesto jest tak,ze problemu nie mozna rozwiazac, bo za duzo w nas emocji, nie potrafimy na wszystko popatrzec z dystansu. Czlowiek sie gubi. Ja tak mam. Potrzebuje sie czasem wygadac i poznac opinii osob z boku. Oni potrafia obiektywnie osiadzic problem. To nie tak,ze oczekuje rozwiazania problemu na tacy.
Pocieszajace jest to,ze wiesz,ze w tym problemie nie jestes sam. Ze sa ludzie, ktorzy cos podobnego przezywaja. Dowiadujesz sie jak sobie z tym radza. A niektorzy juz poradzili.
Dla Ciebie te Forum to zabawa i rozrywka. Dla mnie nie. Bo niesamowicie mi forum pomoglo.
Awatar użytkownika
sadi
-#
-#
Postautor: sadi » 26 lut 2006, 13:34

Yasmine pisze:Dla mnie nie. Bo niesamowicie mi forum pomoglo.

Bo zamiast usiaść i spróbować samej walczyć z problemami poszłaś na łatwizne jak to wcześniej zostało napisane...wiekszość tak tu robi ... <aniolek>

Ktoś wcześniej też napisał bardzo fajnie, że kiedyś nie było internetu i człowiek musiał sobie sam radzić...w pełni się z tym zgadzam bo wtedy przynajmniej każdy szybko się uczył jak sobie w życiu radzić, a teraz wiekszość leci z byle pierdułkiem na forum <aniolek>

Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 26 lut 2006, 13:38

sadi pisze:Bo zamiast usiaść i spróbować samej walczyć z problemami poszłaś na łatwizne jak to wcześniej zostało napisane

Na jaka latwizne ? Czy ktos mi dal przepis na rozwiazanie problemu ? Nie. Chcialam tylko zostac wysluchana. Bo dla mnie niektorzy tutaj sa bliscy. A dla Ciebie, to obcy ludzie.
Nie probowalam walczyc z problemami ? Przepraszam, ale gowno o mnie wiesz.
Awatar użytkownika
sadi
-#
-#
Postautor: sadi » 26 lut 2006, 13:45

Dzindzer pisze:dla tego nie pisze. w chwili wzburzenia widze probl;em jako meeega wielki. Potem jakims dziwnym trafem sie baaardzo zmniejsza. Dziwia mnie niektóre "problemy" ludzi, moze dla tego, że jak ja byłam młoda to nie miałam netu i z problemami radziłam sobie sama. Teraz ludzie chca recepty na wszystko.

No niestety wiekszość ludzi nie potrafi zauważyćtej zależności...i stąd mamy wiele 'różnych' tematów...
To ostatnie zdanie najbardziej mi się podoba <regulamin> Większość myśli, że naciśnie magiczny przycisk i wszysyko będzie tak jak chcą :?
Chyba za mało mają styczności z rzeczywistością, a za dużo z kompem...

Wstreciucha pisze:to jest wlasnie to lenistwo i wygoda

+1 <regulamin>

Awatar użytkownika
Haro
Weteran
Weteran
Postautor: Haro » 26 lut 2006, 13:45

Ehh, zawsze mi sie smiac chcialo z takich ludzi. W dzisiejszych czasach twierdzenie, ze ktos nie idzie na latwizne i glowkuje, stara sie samodzielnie walczyc jest uznawane za cos dobrego. A jak dla mine w ten sposob mowia tylko Ci, ktorzy na latwizne isc nie moga z roznych wzgledow (brak przyjaciol ktorzy moga pomoc, znajomosci, kasy, czegokolwiek). Jak moge sobie ulatwic zycie to dlaczego mam tego nie robic? Bo ktos mi powie, ze ide na latwizne? Jasne, ze ide... latwiej mi bedzie, nie bede musial pozniej w przyszlosci pieprzyc mlodym w autobusie, zeby mi miejsce ustapili... bo zycie mialem zbyt ciezkie, ze teraz wlasnego ciala uniesc nie moge :)
Awatar użytkownika
sadi
-#
-#
Postautor: sadi » 26 lut 2006, 13:51

Yasmine pisze:Przepraszam, ale gowno o mnie wiesz.

Nie spinaj się tak Słodziutka bo z nerwów jeszcze wrzodów dostaniesz i bedzie ci źle... <aniolek>
Haro - 'łatwizną' dla mnie był np. ten twój ostatni temat o tym co powiedzieć kumplowi który boi się, że dziewczyna zaszła w ciążę... <aniolek>

Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 26 lut 2006, 13:57

zeby bylo jasne , poszukiwanie roznych punktow widzenia a czekanie na gotowe rozwiazania - to istotna roznica , chociaz granica malo dostrzegalna ;)
Awatar użytkownika
Haro
Weteran
Weteran
Postautor: Haro » 26 lut 2006, 14:07

sadi pisze:
Yasmine pisze:Przepraszam, ale gowno o mnie wiesz.

Nie spinaj się tak Słodziutka bo z nerwów jeszcze wrzodów dostaniesz i bedzie ci źle... <aniolek>
Haro - 'łatwizną' dla mnie był np. ten twój ostatni temat o tym co powiedzieć kumplowi który boi się, że dziewczyna zaszła w ciążę... <aniolek>

Bo co, bo nie wiedzialem co mam mu powiedziec bo nie wiem jak to wyglada od pewnej strony? Bo mam tutaj znajomych, ktorzy moga mi pomoc bo znaja sie lepiej ode mnie? Idz w censored :|
Awatar użytkownika
sadi
-#
-#
Postautor: sadi » 26 lut 2006, 14:09

Haro pisze:zeby bylo jasne , poszukiwanie roznych punktow widzenia a czekanie na gotowe rozwiazania - to istotna roznica , chociaz granica malo dostrzegalna

I zmierzam do tego, że niestety ta granica nie jest przez wiekszoć dostrzegana...

Wróć do „Wszystkie inne tematy”