Zahir...

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 05 cze 2006, 23:46

[quote="Wstreciucha":censored]Ci ktorzy autora krytykuja, to nieoswieceni na temat posiadania wiedzy - ktora sie wlasnie posiada a nie zdobywa. Jak sobie uswiadomimy ze wszystko co wiemy to nie kwestia nauki tego a kwestia przypomnienia sobie czegos co wiemy - czasem modyfikujacych sie doswiadczen i obserwacji swiata - to dojdziemy do wniosku , ze czytamy glupoty tylko dlatego ze juz to wiemy.[/quote:censored]A jednak cywilizacja zaczyna się i kończy na Platonie <hahaha> Tylko jakim prawem jakiś bęcwał taką herezję tworzy na bazie Platona? <boje_sie>
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 06 cze 2006, 08:55

mrt - wybór autora co i na jakiej podstawie tworzy. Bo przede wszystkim tworzy na podstawie własnej wyobraźni i osobowości :)
OnlyJusti
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 06 cze 2006, 09:09

Jasne, tylko nie róbmy z niego od razu guru, jak to się dzieje dookoła.
Awatar użytkownika
Kubek
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Kubek » 06 cze 2006, 12:12

Eee- mi się system filozoficzny Platona tak średnio podoba... tym bardziej jego pochodna, katolicyzm... a jeszcze mniej Cohelo bawiący się archetypami i robiący sobie "copy&paste" z wartości, żeby się czytelnikiem wydawało, że coś wielkiego czytają.
Wraz z końcem ostrzeżenia, niski poziom moderacji uprawiany przez użytkownika Maverick będzie napiętnowany w delikatniejszej już formie.
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 06 cze 2006, 18:10

mrt - nie robie z tego autora guru, Mnie on szczególnie przypadł do gustu, bo jego powiesci są oparte na wartościach dla Mnie wyjatkowo ważnych a przy tym pisze bardzo ciekawie! Ale każdy ma swój gust literacki i upodobania.
Kubek - widać tak lubi pisać, w ten sposób wyraża siebie w książkach, a ze ma taką psychologię życia to chyba tym lepiej dla czytalnika poszukującego sensownej treści.
OnlyJusti
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 08 cze 2006, 23:40

mrt pisze:Tylko jakim prawem jakiś bęcwał taką herezję tworzy na bazie Platona? <boje_sie>

ja nie wiem
to byla druga ksiazka tego autora jaka przeczytalam, zajmuje mnie jednak inna literatura, napisalam tylko co mysle.... co nieznaczy oczywiscie ze mi sie nie podobalo
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 09 cze 2006, 00:02

Kubek pisze:Eee- mi się system filozoficzny Platona tak średnio podoba... tym bardziej jego pochodna, katolicyzm...
Wszystko można podciągnąć pod Platona - komunizm, New Age - ale katolicyzm?! <hahaha>

No dobra, koniec z OT. Już widac, że topik nie wyszedł, a szkoda, bo sam problem niegłupi.

A Coelho mnie po prostu zanudził na smierć :)

Wróć do „Wszystkie inne tematy”