Tylko jakim prawem jakiś bęcwał taką herezję tworzy na bazie Platona? <boje_sie>Zahir...
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
[quote="Wstreciucha":censored]Ci ktorzy autora krytykuja, to nieoswieceni na temat posiadania wiedzy - ktora sie wlasnie posiada a nie zdobywa. Jak sobie uswiadomimy ze wszystko co wiemy to nie kwestia nauki tego a kwestia przypomnienia sobie czegos co wiemy - czasem modyfikujacych sie doswiadczen i obserwacji swiata - to dojdziemy do wniosku , ze czytamy glupoty tylko dlatego ze juz to wiemy.[/quote:censored]A jednak cywilizacja zaczyna się i kończy na Platonie
Tylko jakim prawem jakiś bęcwał taką herezję tworzy na bazie Platona? <boje_sie>
Tylko jakim prawem jakiś bęcwał taką herezję tworzy na bazie Platona? <boje_sie>Eee- mi się system filozoficzny Platona tak średnio podoba... tym bardziej jego pochodna, katolicyzm... a jeszcze mniej Cohelo bawiący się archetypami i robiący sobie "copy&paste" z wartości, żeby się czytelnikiem wydawało, że coś wielkiego czytają.
Wraz z końcem ostrzeżenia, niski poziom moderacji uprawiany przez użytkownika Maverick będzie napiętnowany w delikatniejszej już formie.
mrt - nie robie z tego autora guru, Mnie on szczególnie przypadł do gustu, bo jego powiesci są oparte na wartościach dla Mnie wyjatkowo ważnych a przy tym pisze bardzo ciekawie! Ale każdy ma swój gust literacki i upodobania.
Kubek - widać tak lubi pisać, w ten sposób wyraża siebie w książkach, a ze ma taką psychologię życia to chyba tym lepiej dla czytalnika poszukującego sensownej treści.
Kubek - widać tak lubi pisać, w ten sposób wyraża siebie w książkach, a ze ma taką psychologię życia to chyba tym lepiej dla czytalnika poszukującego sensownej treści.
OnlyJusti
- Wstreciucha
- Weteran

mrt pisze:Tylko jakim prawem jakiś bęcwał taką herezję tworzy na bazie Platona? <boje_sie>
ja nie wiem
to byla druga ksiazka tego autora jaka przeczytalam, zajmuje mnie jednak inna literatura, napisalam tylko co mysle.... co nieznaczy oczywiscie ze mi sie nie podobalo
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Wszystko można podciągnąć pod Platona - komunizm, New Age - ale katolicyzm?!Kubek pisze:Eee- mi się system filozoficzny Platona tak średnio podoba... tym bardziej jego pochodna, katolicyzm...
No dobra, koniec z OT. Już widac, że topik nie wyszedł, a szkoda, bo sam problem niegłupi.
A Coelho mnie po prostu zanudził na smierć
Wróć do „Wszystkie inne tematy”