Cisza nocna

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
sadi
-#
-#
Cisza nocna

Postautor: sadi » 24 cze 2006, 01:34

Czy gdy ktos zglasza na policje zakłócenie ciszy nocnej to tozsamosc osoby zglaszajacej jest ujawniana osobie oskarzonej o zakłocenie spokoju?
Gdzie to zglaszac? Na policje?
Dzieki za jak najszybsze info

[ Dodano: 2006-06-24, 01:46 ]
nom ludziki czekam i odswierzam :P
<zmieszany> -> uwielbiam tę mordę
<sex> -> ta też jest fajna
<hahaha> -> często sie śmieję...ze wszystkiego...
<fuckoff> -> jak mnie ktos wku$%^&!
;DD -> jeszcze ta mi lezy
Awatar użytkownika
Haro
Weteran
Weteran
Postautor: Haro » 24 cze 2006, 13:26

Nie jest podawana. W trakcie nalotu policji mowia jedynie "Sasiedzi sie skarza na zaklocenie spokoju i ciszy nocnej". That's all...
megane
Maniak
Maniak
Postautor: megane » 24 cze 2006, 13:31

Zgłaszać policji albo straży miejskiej. Przyjeżdżają, dają upomnienie, spisują, za kolejnym razem wypisują mandat, za kolejnym to juz (jeszcze) nie wiem co robią :P
Awatar użytkownika
sadi
-#
-#
Postautor: sadi » 24 cze 2006, 15:13

Dziekowac ;DD
Jak mi jeszcze raz beda spiewac u sasiada "czarne oczy" i cos o jarzebinie o 2 w nocy to bede zamiatal :P

Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 24 cze 2006, 15:21

sadi, mi spiewaja "kwaśniewska kur.wa jest". :/
I po moich doswiadczeniach - policja przyjdzie upomni i zabawa trwa dalej. I tak jest zawsze :/
Awatar użytkownika
sadi
-#
-#
Postautor: sadi » 24 cze 2006, 15:27

Moje szczescie polega na tym ze nie zalezy mi na sasiedzie ;DD
A na wlasnym snie :>

Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 24 cze 2006, 15:39

sadi pisze:Moje szczescie polega na tym ze nie zalezy mi na sasiedzie
Moi tez. Nadety bufon jełop i wszystkich ma w dupie. W TV taki elokwentny a przez okno mi do ogrodka rzyga :/ Prostak normalnie :/
megane
Maniak
Maniak
Postautor: megane » 24 cze 2006, 15:47

I po moich doswiadczeniach - policja przyjdzie upomni i zabawa trwa dalej. I tak jest zawsze

A to akurat prawda :P. Czasem każą jeszcze opuścić lokal, to się idzie dookoła bloku i wraca, heh.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 24 cze 2006, 15:51

megane pisze:A to akurat prawda
Chyba w Krakowie :] U nas nic sie takiego nie odbywa. Bardziej ingeruja jesli sie np leja na imprezie czy rozróba jest, ale jak samo zakłócanie - w życiu... :P
Choc Kraków też ma udaną straż miejską. Jak pomyslę o tym facecie na plantach to mimowolnie mi usmiech na twarz wyskakuje. Z rozmowy to chyba ja trzeźwiej i konkretniej gadałam od niego <lol>
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 24 cze 2006, 15:56

Sadi - tozsamosci nie mowia, ale zdaza sie ze powiedza nr mieszkania :D
Ja w ten sposob sie dowiedzialme co za k... zadzwonila na policje jak wlasnie o 1 w nocy sobie spokojnie puszczalem na max glos Traffic Tiesta. Wredna gruba baba.
megane
Maniak
Maniak
Postautor: megane » 24 cze 2006, 15:57

Masz na myśli rozmowę ze strażnikiem miejskim? Phehe, powiem szczerze, że miałam kiedyś dokładnie takie samo doświadczenie ze strażą miejską w parku skaryszewskim :P. Oboje byli tak rozgarnięci, że nieźle się uśmiałam. Na końcu powiedzieli nam, żebyśmy następnym razem poszły na to piwko gdzies, gdzie oni nie patrzą.... 'a gdzie panowie nie patrzą' on: 'eee... no wszędzie patrzymy!'.
lol
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 24 cze 2006, 15:59

megane pisze:. Na końcu powiedzieli nam, żebyśmy następnym razem poszły na to piwko gdzies, gdzie oni nie patrzą.... 'a gdzie panowie nie patrzą' on: 'eee... no wszędzie patrzymy!'.
Nam na koncu ze jakas kobita bedzie nas z kamerki obserwowac <lol>
megane pisze:Masz na myśli rozmowę ze strażnikiem miejskim?
Niom :]
Maverick pisze:tozsamosci nie mowia, ale zdaza sie ze powiedza nr mieszkania
Bywa.

[ Dodano: 2006-06-24, 15:59 ]
Albo np "sasiedzi z dolu". Mieszkam na parterze....
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 24 cze 2006, 16:03

A najlepsze bylo to ze jak przyjechali to akurat zamiast Traffic leciala barka :D I niech mi skocza w sadzie grockim ze za glosno slucham ulubionej piosenki Ojca Sw.
Jak sproboja to odpis wyroku i do Urbana :D
Awatar użytkownika
Kubek
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Kubek » 24 cze 2006, 21:50

Zakłócanie ciszy nocnej (22:00-6:00)- telefon na Policję lub Straż Miejską, podajesz swoje dane i czekasz.
Przyjadą i za pierwszym razem upomną... jak przyjazdu niebieskich imprezowicze nie zauważą i nadal będą darli japy, to wejdą na imprezę i zaczną spisywać "gości"... poproszą też niezamieszkałych o opuszczenie lokalu. Twoich danych nie ujawnią, bo po pierwsze nie wiedzą (mają od dyspozytora tylko namiar lokalu z imprezą) po drugie nie wolno im.
Jak będą mieli następny telefon po pierwszym, to przyjadą i poczekają na opróżnienie lokalu. Do tego skierują sprawę do Sądu Grodzkiego, lub przynajmniej wypiszą mandat (minimum 150Zł zdaje się).
Wraz z końcem ostrzeżenia, niski poziom moderacji uprawiany przez użytkownika Maverick będzie napiętnowany w delikatniejszej już formie.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 24 cze 2006, 23:12

Kubek, najbardziej mnie zastanawia ten fragment z wejsciem do lokalu. Ciekawe w jaki sposob :D Teleportuja sie? A poza tym nie maja prawa nakazywac gosciom opuszczenie lokalu.
Awatar użytkownika
Kubek
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Kubek » 24 cze 2006, 23:16

Wolno im wejść w ramach interwencji... jak zechcą to i z drzwiami.
Wolno im nakazać opuszczenie miejsca, ze względu na zakłócenie porządku publicznego. Nie wolno im jedynie wyprosić osób zameldowanych w danym lokalu. Całą resztę spiszą a agresywnych wolno im odstawić na "48" do ochłonięcia.
Wraz z końcem ostrzeżenia, niski poziom moderacji uprawiany przez użytkownika Maverick będzie napiętnowany w delikatniejszej już formie.
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 24 cze 2006, 23:35

Przyklad interwencji na imprezie u rune, miejscowosc: Monki kolo Bialegostoku, kraj: Polska, kolo Niemiec...
Pinda z gory/ dolu/ boku dzwoni na policje.
Swiatla, muzyka, halas i chaos ogolny.
Dzwoni policja przez domofon.
W mieszkaniu rune gasna swiatla, cichnie muzyka, wszyscy na podloge i cicho ma byc, jedna osoba zwisa z balkonu (pierwsze pietro ale swoja droga nie mam pojecia czemu ona az tam zwiala)
P. podchodzi cichaczem do okna i stwierdza, ze woz dalej stoi (po tej stronie bloku, z ktorej zwisa sobie swobodnie moja kumpela, policja slepa jest)
Pukanie do drzwi slysze. Raz, drugi, trzeci. Potem slyszymy tekst oficera nr 1 do oficera nr 2: "Ale tam nikogo nie ma"
Po dwoch minutach P. znow podchodzi do okna i stwierdza, ze policja sobie odjechala.
Impreza toczy sie dalej do siodmej rano.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
megane
Maniak
Maniak
Postautor: megane » 24 cze 2006, 23:36

Dokładnie, mogą wejść i wchodzą. Kiedyś byłam nawet na takiej imprezie, kazali wszystkim 'gościom' lokal opuścić i koniec bibki :].(tzn cześc się rozeszła, a cześc za parenaście minut wróciła, ale nikomu już do śmechu nie było heh).

Maverick, a myslisz, że możesz policjantom drzwi nie otworzyć i nie poniesiesz konsekwencji?
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 24 cze 2006, 23:59

megane pisze:Maverick, a myslisz, że możesz policjantom drzwi nie otworzyć i nie poniesiesz konsekwencji?

Jakies 5 razy mi do drzwi pukali i nigdy...To chyba od miasta zalezy. Nasi spisywali za przechodzenie przez jezdnie NA pasach.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 25 cze 2006, 00:19

Kubek pisze:Wolno im wejść w ramach interwencji... jak zechcą to i z drzwiami
W moim przypadku pozostaje im zyczyc powodzenia. Ewentualnie moge podpowiedziec ze prosciej bedzie im zrobic dziure w scianie niz drzwi rozwalic <hahaha>
Poza tym nawet jak drzwi beda z tektury to nie wejda gdyz beda bali sie konsekwencji.
Kubek pisze:Wolno im nakazać opuszczenie miejsca, ze względu na zakłócenie porządku publicznego. Nie wolno im jedynie wyprosić osób zameldowanych w danym lokalu
Tylko ze oni nie wiedza kto w nim jest zameldowany wiec mozna smialo powiedziec ze wszyscy sa zameldowani :)
runeko pisze: kraj: Polska, kolo Niemiec...
Odpusc sobie takie niepotrzebne ironie.
megane pisze:Maverick, a myslisz, że możesz policjantom drzwi nie otworzyć i nie poniesiesz konsekwencji?
Jasne :D A co mi zrobia?
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 25 cze 2006, 00:25

Maverick pisze:Odpusc sobie takie niepotrzebne ironie.

Ironia jest bardzo potrzebna. Wiesz ile osob nie wie, gdzie jest Polska?
Maverick pisze:Tylko ze oni nie wiedza kto w nim jest zameldowany wiec mozna smialo powiedziec ze wszyscy sa zameldowani

Nie pomyslales nawet sekundy przed napisaniem tego zdania, prawda?
Mandacik dostajesz albo ty albo osoba, ktora owe mieszkanie ci na impreze oddala. Skad policja ma wiedziec kto jest zameldowany...co za pytanie <hahaha>
Maverick pisze:A co mi zrobia?

To jest niezgodne z prawem bo przed policja otworzyc drzwi musisz i tyle.

Teoretycznie policja ma prawo wywazac drzwi tylko z nakazem sadu, ewetualnie naprawde ciezkiej interwencji (typu ktos kogos akurat morduje)
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 25 cze 2006, 00:33

runeko pisze:Ironia jest bardzo potrzebna. Wiesz ile osob nie wie, gdzie jest Polska?
Tym gorzej dla tych osob. Zwlaszcza ze to pewnie amerykanie ktorzy Kosciuszce zawdzieczaja niepodleglosc.
runeko pisze:Nie pomyslales nawet sekundy przed napisaniem tego zdania, prawda?
Mandacik dostajesz albo ty albo osoba, ktora owe mieszkanie ci na impreze oddala. Skad policja ma wiedziec kto jest zameldowany...co za pytanie
Ale tu chodzilo o wyproszenie niezameldowanych osob. Wiec ja bym powiedzial policjii ze wszystkie osoby sa zameldowane :) OCzywiscie czysto teoretycnzie, bo ja bym im w ogóle nie otworzyl drzwi.
runeko pisze:To jest niezgodne z prawem bo przed policja otworzyc drzwi musisz i tyle.
No coz, to niech mnie za to ukaraja. W sadzie powiem ze mialem rozwolnienie i w wc siedzialem.
runeko pisze:Teoretycznie policja ma prawo wywazac drzwi tylko z nakazem sadu, ewetualnie naprawde ciezkiej interwencji (typu ktos kogos akurat morduje)
W tym przypadku moze i tez ma, ale nie zaryzykuja bo jak po wywazeniu nie dostana nakazu to ponosza konsekwencje za zniszczenie mienia :)
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 25 cze 2006, 00:35

Maverick pisze:W sadzie powiem ze mialem rozwolnienie i w wc siedzialem.

Podczas gdy 50 innych osob robilo sobie w twej chacie balange...I tak TY jestes za to odpowiedzialny bo to TWOJ dom.
Maverick pisze:ale nie zaryzykuja bo jak po wywazeniu nie dostana nakazu

Nakaz sie dostaje PRZED bo po to nie ma juz sensu.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 25 cze 2006, 00:39

runeko pisze:Podczas gdy 50 innych osob robilo sobie w twej chacie balange...I tak TY jestes za to odpowiedzialny bo to TWOJ dom
Formalnie to nie jest moj dom :D Wiec mi moga pomerdac.
runeko pisze:Nakaz sie dostaje PRZED bo po to nie ma juz sensu
W Polsce mzona dostac rowniez po.
Awatar użytkownika
Kubek
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Kubek » 25 cze 2006, 00:43

Nakaz dostaną po wyważeniu drzwi... najwyżej prokuratora wyciągną ze snu i podpisze...

miałem raz taką sytuację- towarzystwo wyproszono ode mnie, ale wrócili i impreza trwała nadal, po jakiejś 1,5 godzinie zawitał ten sam patrol, weszli z drzwiami, wywalili wszystkich a ja dostałem mandat.
Jeden mocno pijany kolega pyskował, to go skuli i zawieźli na komendę razem z drugim, który próbował ich powstrzymać... odpowiadali za napaść na funkcjonariusza i naprawdę niemiło się to dla nich skończyło (2.000,- grzywny i dozór).

Także porady Mavericka można uznać za dobre... do czasu.
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 25 cze 2006, 00:44

Maverick pisze:W Polsce mzona dostac rowniez po.

Ale jaki jest sens dostania nakazu wtargniecia do mieszkania PO wtargnieciu do mieszkania? Nosz nie rob z siebie jaj.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 25 cze 2006, 01:02

runeko, ale tak jest. Policja np moze zrobic Ci rewizje osobista i pprzeszukac a nakaz na to musi dostarczyc w ciagu 24 godzin... po zrobieniu przeszukania.
To ma zastosowanie w naglych przypadkach.

Kubek - grunt to dobre drzwi antywlamaniowe :)
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 25 cze 2006, 01:05

Maverick pisze:To ma zastosowanie w naglych przypadkach

Przeciez ja o tym powiedzialam x postow temu <chory>
Maverick pisze:Kubek - grunt to dobre drzwi antywlamaniowe

Nawet nie wiesz, jak sie mylisz.
Awatar użytkownika
Kubek
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Kubek » 25 cze 2006, 01:07

Gdybym wtedy miał drzwi antywłamaniowe, to wymieniałbym nie tylko zamek ale i drzwi i futrynę... więc dobrze, że na zamku i mandacie się skończyło.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 25 cze 2006, 01:12

Nie zartujcie, ze policja bedzie antyterrorystow wzywac aby drzwi wysadzac...

traktujecie zaklocanie ciszy nocnej na rowni z mordowaniem czlowieka. Policja tak nie dziala :)

Wróć do „Wszystkie inne tematy”