Jaka jest wasza definicja milosci?
Moderator: modTeam
Jaka jest wasza definicja milosci?
Wiecie co to takiego? Milosc? KAzdy ma swoja definicje, jednej dobraj nie ma. Ponoc najlepiej oddaja ja wiersze...
A jaka jest wasza definicja milosci? Co to jest wg was??
A jaka jest wasza definicja milosci? Co to jest wg was??
Wiem, ze rzeka dlatego tak sobie pomyslalem, ze moze by tak wspolnymi silami forumowiczow zawezic troche to pojecie
Natomiast co do pragnienia sczescie, to owszem, tylko ze bym to zmodyfikowal. Mozna pragnac szczescia kogos innego, ale swego rowniez (choc szczescie tej drugiej osoby bedzie na 1 planie).
Kurcze nie wiem czemu, ale tak jakos zaden opis tej milosci mi do glowy nie przychodzi mimo iz kocham... Moze dlatego, ze milosc nie jest caly czas taka sama. Zmienia sie w zaleznosci od okolicznosci, ewoluuje. W kazdej chwili przeciez czlowiek czuje sie inaczej, to i milosc postrzega inaczej. Jest jakby - dynamiczna. I to by sie zgadzalo, bo dynamizm w naturze gwarantuje przetrwanie gatunku, a w tym przypadku - milosci
A tak poza tym to co to milosc najlepiej wiem jak jestem blisko tej osoby
Natomiast co do pragnienia sczescie, to owszem, tylko ze bym to zmodyfikowal. Mozna pragnac szczescia kogos innego, ale swego rowniez (choc szczescie tej drugiej osoby bedzie na 1 planie).
Kurcze nie wiem czemu, ale tak jakos zaden opis tej milosci mi do glowy nie przychodzi mimo iz kocham... Moze dlatego, ze milosc nie jest caly czas taka sama. Zmienia sie w zaleznosci od okolicznosci, ewoluuje. W kazdej chwili przeciez czlowiek czuje sie inaczej, to i milosc postrzega inaczej. Jest jakby - dynamiczna. I to by sie zgadzalo, bo dynamizm w naturze gwarantuje przetrwanie gatunku, a w tym przypadku - milosci
A tak poza tym to co to milosc najlepiej wiem jak jestem blisko tej osoby
Ale dokładnie, Stary! To miałem napisać! Definiowanie tak dynamicznego cosia jak miłość jest troszkę szalone, gdy się jest "w środku" uczucia.
A z zewnatrz to różniaście wygląda... czasem paskudnie :572: cholera - książkę o psychologii miłości czytałem i sie załamałem.... wszystko tam po funkcjach leci. Straszne
A z zewnatrz to różniaście wygląda... czasem paskudnie :572: cholera - książkę o psychologii miłości czytałem i sie załamałem.... wszystko tam po funkcjach leci. Straszne
Jeśli umrzesz zanim umrzesz, to nie umrzesz kiedy umrzesz.
nie w chemię... W statystykę i badania długofalowe
No wiesz - kiedy spada namiętność a jeszcze jest przywiązanie, kiedy mija tamto a zostaje obowiązek... Moż esie odechcieć - tym bardziej, ze to wszystko tak uzasadnione
naukowo. Dóóóół. Nie czytajcie.
No wiesz - kiedy spada namiętność a jeszcze jest przywiązanie, kiedy mija tamto a zostaje obowiązek... Moż esie odechcieć - tym bardziej, ze to wszystko tak uzasadnione
naukowo. Dóóóół. Nie czytajcie.
Jeśli umrzesz zanim umrzesz, to nie umrzesz kiedy umrzesz.
-
Bańka
Nigdy nie byłam zakochana, dopiero nie dawno doznałam tego uczucia, może nawet musiałam nauczyć się tego, pomógł mi w tym on. Zanim pokochałam spytałam mojej obecnej miłości ,,co to jest miłość" odpowiedział: ,,Miłość to tratwa z dwojgiem ludzi którzy próbują ocaleć". Kiedyś mi te słowa bardzo pomogły...
-
Alicja
co to jest milosc? wiele rayz probowalam sobie na to odpowiedziec....i nie umiem...ale jak jestem przy kochanej osobie to wtedy to czuje....najmocniej...
gdy mnie nie ma przy tej kochnaej osobie te zto czuje...bo czuje jej brak...czuje tesknote...
milosc jest jak narkotyk...kocham ten narkotyk jak zaden inny...
niech zostanie wiecznie w mojej krwi...a antidotum zdepcze....
gdy mnie nie ma przy tej kochnaej osobie te zto czuje...bo czuje jej brak...czuje tesknote...
milosc jest jak narkotyk...kocham ten narkotyk jak zaden inny...
niech zostanie wiecznie w mojej krwi...a antidotum zdepcze....
"szczescia nie kupisz gdy klopoty pietrza sie po sufit"
-
Alicja
odp
Po mojemu to ... można myśleć że się kocha, mówić że się kocha ale sprawdzić to można tylko w nielicznych sytuacjach. Kochać to znaczy poświęcić się sobie do końca, to znaczy nie móc żyć bez ukochanej osoby, chcieć być, mieszkać kochać się, mieć dzieci z Tym Wspaniałym Kimś. Jeśli znajdzie się ktoś kto fizycznie nas bardzo pociąga bardziej nawet niż ukochany bo człowiek to dziwne stworzenie, to ... kochać to umieć się opanować i wrócić do ukochanej osoby, kochać to umieć rezygnować z przyjemnych skoków w bok. Kochać to nie wiązać, kochać to ufać.
Mógł bym duzo pisać, po jakimś czasie sam bym zaprzeczył niektórym szczegółom ... wydaje mi się że jest to uczucie doskonalsze niż w pełni pojmuję. Za głupi jestem by całe je móc opisać, ogarnąć.
Nigdy mnie nikt tak chyba nie kochał. Ja kochałem tak ... i następstwem było niewypowiedziane cierpienie gdy okazało się że to uczucie nie zostało nigdy odwzajemnione.
Mógł bym duzo pisać, po jakimś czasie sam bym zaprzeczył niektórym szczegółom ... wydaje mi się że jest to uczucie doskonalsze niż w pełni pojmuję. Za głupi jestem by całe je móc opisać, ogarnąć.
Nigdy mnie nikt tak chyba nie kochał. Ja kochałem tak ... i następstwem było niewypowiedziane cierpienie gdy okazało się że to uczucie nie zostało nigdy odwzajemnione.
Tu był by dobry taki znany mi cytat - bardzo go lubie !
"W życiu nie ma nic cudowniejszego niż widok dwojga ludzi, których związek z nikłego żołędzia uczucia przeistacza sie w olbrzymie ,ukorzenione debowe drzewo ,którego kazda gałąż z rozlicznymi odroslami,pokonując zmienne koleje losu - zachowuje swoją własną wazność."
Vita Sackwille-West
pozdrawiam ...
"W życiu nie ma nic cudowniejszego niż widok dwojga ludzi, których związek z nikłego żołędzia uczucia przeistacza sie w olbrzymie ,ukorzenione debowe drzewo ,którego kazda gałąż z rozlicznymi odroslami,pokonując zmienne koleje losu - zachowuje swoją własną wazność."
Vita Sackwille-West
pozdrawiam ...
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
-
Angel21
Miłość to:
- pustka gdy nie widzisz ukochanej osoby
- bezgraniczne poświęcanie się dla dobra drugiej osoby z nie przymuszonej woli.
- myślenie na każdym kroku od drugiej osobie
- wielokrotne przeżywanie w wyobraźni chwil razem już spędzonych
- kojarzenie sobie z druga osobą wszystkiego co możliwe, nawet rzeczy mało istotnych
- monotematyczność o ukochanej osobie w własnym pamiętniku
...i wiele innych
- kojarzenie sobie z druga osobą wszystkiego co możliwe, nawet rzeczy mało istotnych
- monotematyczność o ukochanej osobie w własnym pamiętniku
...i wiele innych
Maverick pisze:Typowa kobieta! Wewnetrznie sprzeczna! Wpierw pisze ze milosc nie ma definicji, a zaraz potem wali jak z encyklopedii:Miłośc nie ma definicji! To jest czyste uczucie, które się rodzi pod natchnieniem wspólnego KochaniaTo jest czyste uczucie, które się rodzi pod natchnieniem wspólnego Kochania
Co to miało znaczyć typowa kobieta? I zadna encyklopenia tylko wlasne odczucia
Buuu...What can you see
on the horizon?
Why do the white gulls call?
Across the sea
a pale moon rises
The ships have come to carry you home.
on the horizon?
Why do the white gulls call?
Across the sea
a pale moon rises
The ships have come to carry you home.
Sorecer pisze:Miłość to:
Czyzby to oznaczalo, ze sie zakochalem?:) A tak serio to rzeczywiscie z tych powyzszych rzeczy praktycznie kazda jest u mnie objawem uczucia do drugiej osoby. Tyle ze ja nie mam pewnosci, czy to jest milosc - nigdy nie bylem tak naprawde zakochany to nie mam z czym tego porownac. I wiem, ze ta druga osoba tez cos do mnie czuje. Tyle ze jest "malutki" problem - ona jest starsza o prawie 20 lat i jest mezatka:( Co byscie zrobili w takiej sytuacji?
Per Aspen Ad Astra - Przez ciernie do gwiazd
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”