Dlaczego on nie chce? :(

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

paddy
Maniak
Maniak
Dlaczego on nie chce? :(

Postautor: paddy » 20 paź 2006, 09:54

tak, i zaczęły się problemy..
mój chłopak chciałby żebym zaczęła brać tabl antykoncepcyjne. wszystko ok.
ale chce je tylko dlatego żeby mieć większą pewność z prezerwatywą
Mi się w głowie to nie mieści.. Myślałam że skoro antykoncepcja działa już od 4-5. tabletki, a ja bym je brała już miesiąc, to pod koniec cyklu, dzień lub dwa przed regularnym okresem moglibyśmy spróbować juz bez. Ale nie
On chce i prezerwtywy, i tabletki i i tak dochodzi na zewnątrz
to jest chore :(
Boi się tego dziecka jak diabli. Boi sie przerwać studia i być już do końca związanym ze mną. On mnie chyba jednak nie kocha :/
Poradźcie, czy to sie da jakoś wyjaśnić? Coś z tym zrobić? Czuję się potwornie
Najchętniej w ogóle by nie próbował nic żeby tylko nie było wpadki.
Czy to jest normalne? Kązdy sie boi, ale chyba jak się już kocha to wtedy strach staje się mniejszy prawda? Mozna go przekonać? Ale nie chce go znów zmuszać.
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 20 paź 2006, 10:02

Moze niech wiecej poczyta na temat antykoncecji? Wiedza zmniejsza strach, zwykle.

A to, ze on chce, nie znaczy wcale, ze Ty masz tak robic. To powinna byc Wasza wspolna decyzja. Jesli on sie upiera i nie bierze Twojego zdania pod uwage, to moze warto sie zastanowic nad jakoscia tego zwiazku.
Rozumiem, ze on sie moze bac. Ale kiedy zaczyna sie wspolzyc, trzeba sie liczyc z ewentualnymi konsekwencjami. Jak widze, dla niego to by byla straszna tragedia. I co by wtedy zrbil? Pytalas go? Mysle, ze warto to wiedziec.
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 paź 2006, 10:06

bac sie trzeba czegoś ! kolejny objaw głupoty ludzkiej i pewnie znowu mnie zjadą , iz nie mam racji , tak jak w temacie o smobojcach . <aniolek>
Mnie sie tam wydaje , ze coś nie jest tak - dlaczego ? bo wstawiam sie w sytuacje chłopaka twego i co widze ?? jesli Cie kocha to i co wielkiego sie stanie jak bys zaszła w ciaze ? dzis to juz nie sredniowiecze ! zatem ? <zalamka> po drugie moze jeszcze ci kaze zazywac mimo tego co juz bierzesz i zamierzasz brac globulki dopochwowe ! <aniolek>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
paddy
Maniak
Maniak
Postautor: paddy » 20 paź 2006, 10:06

Miltonia pisze:I co by wtedy zrbil?

powiedział że musiałby pójść do pracy i studia rzucić. A jak spytałam po co, to powiedział:"no chyba powinienem" :/ czyli że dlatego bo tak trzeba.
Najgorsze, że nawet jak widzi że żartuję coś o bejbusiu jakimś to dostaje gęsiej skórki. :/
Kiedyś jak poznałam go na imprezie, to słyszałam jak gadał z kumplami (nie znając mnie jeszcze) że dla niego to jest nie do pomyślenia żeby jakaś np. mała dziewczynka była od niego zależna itd, że w życiu by nie mógł mieć dziecka teraz itd.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 paź 2006, 10:09

teraz jest - teraz, potem bedzie ....tez teraz , wiec kiedy ! ? mysle ze on ma cie za zaspokajaczke potrzeb i przyjaciółkę - nic wiecej

Mona - Ci okresli Twojego faceta <aniolek> :* moniu
Awatar użytkownika
_normalna_
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: _normalna_ » 20 paź 2006, 10:11

paddy pisze:Boi się tego dziecka jak diabli. Boi sie przerwać studia i być już do końca związanym ze mną. On mnie chyba jednak nie kocha

ano chyba Cię nie kocha...zresztą co to za paranoja, gdzie w tym wszystkim jesteś Ty :? Jak chce być pewny na 100 % niech się wysterylizuje i po problemie...
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 paź 2006, 10:15

sterylizacja zbedna , wystarczy inny zabieg u specjalisty całkowicie odwracalny , skutecznosc 100% w niemczech ma tak wielu zrobione , znajomy tak ma kosztowało go to 400 marek jeszcze i trwało 20 minut <aniolek>
kknd
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: kknd » 20 paź 2006, 10:16

Najchętniej w ogóle by nie próbował nic żeby tylko nie było wpadki.

mysle ze on ma cie za zaspokajaczke potrzeb i przyjaciółkę

zaspakajanie potrzeb, raczej nie, moze sproboj calkowicie zrezygnowac z sexu (no bo jeszcze w ciaze zajdziesz) przetrzymaj go tak z tydzien dwa i zobaczymy jak zareaguje
http://aneta.ulotka.biz/ Salon Fryzjerski Aneta W Olsztynie
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 paź 2006, 10:17

mało ! z dwa miesiace potrzeba mninimum ,a wyjdzie szydło z worka .
paddy
Maniak
Maniak
Postautor: paddy » 20 paź 2006, 10:17

_normalna_ pisze:niech się wysterylizuje

proszę nie żartujcie, ja tu naprawdę już ryczę :(
co mam mu powiedzieć, napisać.. ?
Awatar użytkownika
_normalna_
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: _normalna_ » 20 paź 2006, 10:17

Andrew pisze:sterylizacja zbedna
zaproponowałam sterylizacje bo jeśli kolo ma takie schizy to tylko ta metoda powinna go w pełni usatysfakcjonować :]

[ Dodano: 2006-10-20, 10:19 ]
paddy pisze:proszę nie żartujcie, ja tu naprawdę już ryczę
co mam mu powiedzieć, napisać.. ?

nie płacz bo nie ma o co <glaszcze> , powiedz mu grzecznie, że nie będziesz brać tabletek bo nie widzisz potrzeby i tyle...
paddy
Maniak
Maniak
Postautor: paddy » 20 paź 2006, 10:23

_normalna_ pisze:nie będziesz brać tabletek bo nie widzisz potrzeby i tyle

ja bym chciała je brać, ale spróbowac w końcu bez. Nie chce mieć jakiejś gumy w sobie tylko jego jego jego :(
Awatar użytkownika
_normalna_
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: _normalna_ » 20 paź 2006, 10:26

no to problem rozwiązany, bierzesz tabletki a gumkom mówisz stanowczo NIE <nie>
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 20 paź 2006, 10:27

paddy pisze:co mam mu powiedzieć, napisać.. ?

jak to co to co myslisz i czujesz. Ze nie bedziesz sie bedziesz łykac chemii po to by on i tak w gumce seks uprawaiał, ze to Ci nie odpowiada, że albo prezerwatywa albo pigułki. Forma w jakiej to powiesz to juz Twoja sprawa.

Jak Ci sie sytuacja nie podoba to zaprotestuj
Chociaz marnie to wszystko widze, skoro on z Twoim zdaniem sie nie liczy. Zreszta nie tylko dlatego marne sa szanse tego zwiazku
paddy
Maniak
Maniak
Postautor: paddy » 20 paź 2006, 10:28

_normalna_ pisze:no to problem rozwiązany, bierzesz tabletki a gumkom mówisz stanowczo NIE

no własnie tu jest ten problem. on chce i tabletki i gumki, a ja go przenać nei moge :(
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 paź 2006, 10:32

paddy pisze:
_normalna_ pisze:no to problem rozwiązany, bierzesz tabletki a gumkom mówisz stanowczo NIE

no własnie tu jest ten problem. on chce i tabletki i gumki, a ja go przenać nei moge :(

i jeszcze pewnie bedzie uciekał ? <hahaha> daj sobie spokój z takim facetem ! on bedzie takim zawsze ! Myslisz , ze lepszego nie znajdziesz ? myslisz , ze go kochasz ? byc moze , ale mozesz też sie mylic , co to za facet ze doprowadza dziwczyne to sytuacji gdzie Ona pomocy na forum musi szukac , ja bym go pogonił
Wy kobiety młode macie jeden problem ! nie widzicie iż tego kwiatu pół swiatu , a wybrany wydaje sie wam wyjatkowym i najlepszym , zapewniam iż tak nie jest !!
Awatar użytkownika
_normalna_
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: _normalna_ » 20 paź 2006, 10:33

paddy pisze:no własnie tu jest ten problem. on chce i tabletki i gumki, a ja go przenać nei moge
to go kopnij w dupsko i po problemie <walka> a czy on liczy się z Twoim zdaniem :?
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 paź 2006, 10:33

paddy pisze:on chce(

on i on i on a kuzwa gdzie Ty ?

Branie srodków antykoncepcyjnych u młodej kobiety wywołuje w znacznej wiekszosci kłopoty z bezpłodnoscią , co bedzie jesli u ciebie takowe potem wystapią ? bedzie dalej przy tobie ? skoro liczy sie "On" wtedy powie ja - chce dziecka i cie ostawi
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 20 paź 2006, 10:36

Andrew pisze:on i on i on a kuzwa gdzie Ty ?

no jak to gdzie ona ma wykonywac, spełniac to chcenie i sie ładnie usmiechac.
Powazna rozmowa, albo sie liczy z Twoim zdaniem albo niehc szuka innej, która mógłby ustawiać
paddy
Maniak
Maniak
Postautor: paddy » 20 paź 2006, 11:02

Napisałam smsa:
"ZastanawiamSięGdzie"Ja"JestemWNaszymZwiązku.ICzyZwiązekBezUczućMożnaWOgóleNazwaćZwiązkiem.BoTwójPanicznyStrachPrzedCiążąIMyślŻeMiałbyśZeMnąCośWspólnegoNaZawszePrzerażaCię.WidzęŻeNieJesteśPewienSwoichUczuć(OIleWOgóleCokolwiekTakiegoKierujeszWMojąStronę).
SpytajLudziCzyChorymNieJestTwojeZachowanie:Tabletki,Gumka,DościeNaZewnątrzTużPrzedOkresem.MyślałamŻeSeksMaDawaćPrzyjemnośćANiePanicznyStrach.MożeLepiejWOgóleTegoNieRobićWtedyBędzieszMiałPrzynajmniej100%Pewności.NieBędęTracićOstatnichPieniędzyNaZbędneTabletki.
terazNie,PotemNie.TyNigdyNieZrobiszTegoNormalnieSpontanicznie.ŚredniowieczeJużMinęło.WidzęŻeJestemDlaCiebiePrzyjaciółko-spełniaczkąNajprostrzychPotrzeb.AlboPigułkiAlboGumki.WspółżycieZawszeŁączySięZKonsekwencjami.ZresztąWszystkoMaJakieśMinusy.NieLiczyszSię
zMoimiPotrzebami.NiePrzeszkadzaCiWidzęToŻeStaleDzieliNasJakiśLateksINiePotrzebujeszPoczuciaBliskościKtóreuzupełniaKażdyZwiązek.Spoko.NiePrzeszkadzajSobie.UczSięUcz.PoProstuZawszeBędzieJużTylkoPetting(oIleNaPalcachNieZostanieSperma),NoAlboMożeIWiatrZawieje.pa

Wysłać mu to? Zmienic coś może? Dodać?
Awatar użytkownika
_normalna_
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: _normalna_ » 20 paź 2006, 11:04

WYSŁAĆ !!
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 20 paź 2006, 11:15

1) ustnie a nie smsem, tak jest powazniej, nie jestescie chyba juz dziecmi by sie bawic w powazne rozmowy przez sms
2) nie pisac tak na forum bez spacji, bo sie rozjechał i mi sie cięzko czyta
paddy
Maniak
Maniak
Postautor: paddy » 20 paź 2006, 11:18

Dzindzer pisze:ustnie a nie smsem

ustnie bedzie, bo pewnie po tym smsie zadzwoni do mnie
Dzindzer pisze: nie pisac tak na forum bez spacji, bo sie rozjechał i mi sie cięzko czyta

sorki,ale wkleiłam prosto z bramki sms
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 20 paź 2006, 11:21

paddy pisze:ustnie bedzie, bo pewnie po tym smsie zadzwoni do mnie

to sa powazne tematy, tu trzeba na spokojnie najlepiej w czry oczy jak sie spotkacie a nie za pomoca telefonów i innych urzadzen. Ja bym nie chciała o tym przez telefon rozmawiac.
paddy
Maniak
Maniak
Postautor: paddy » 20 paź 2006, 11:22

to dopisac tam ze pogadamy jak wroci?
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 20 paź 2006, 11:29

jak juz tak bardzo chcesz mu tego smsa wysyłac to nie pisz wszystkiego co chcesz powiedziec w wielkim skrócie, ale napisz o czym chcesz pogadac. To wszystko mu powiesz jak sie spotkacie
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 20 paź 2006, 11:31

Ja mysle, ze przed podejmowaniem drastycznych krokow, warto go przekonac, a przynajmniej sprobowac. Moze pokazac mu podobne tematy na forum? Obgadac sprawe ewentualnej ciazy. on stara sie byc odpowiedzialny. Lepiej tak niz nie myslec o niczym i isc na zywiol. Warto skupic sie na jego plusach i je wykorzystac. Moze niech idzie z Toba do lekarza? Ty juz sama wiesz, co na niego moze podzialac i pomoc w przekonaniu go.
Nie ma co kierowac sie emocjami tylko. Dopiero jesli nie przyniesie skutku przekonanie go, bedziesz myslec co dalej. Teraz nie ma po co tak pisac i wymyslac mu. Zrozum go, ale tez wymagaj zrozumienia dla siebie i przedstawienia przez niego argumentow opartych na wiedzy, nie na strachu jedynie.
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać

przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 20 paź 2006, 11:36

Miltonia pisze:Ja mysle, ze przed podejmowaniem drastycznych krokow, warto go przekonac, a przynajmniej sprobowac.

co do tego to watpliwosci chyba nikt nie ma. Czesto ludzie maja troche skrzywione pojecie zwiazku, np. narzucaja swoja wole, czesto po rozmowach to sie zmienia, choc nie zawsze. Jednak jesli nie dociera to co sie mówi, to trzeba sie zastanowic, czy da sie rade w takim zwiazku.
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 20 paź 2006, 11:49

Andrew pisze:Mona - Ci okresli Twojego faceta <aniolek> :* moniu

A co to ja, specjalistka? <hahaha>
Ok, ok - rzekłabym, że makowa... <niepewny>
Jednak on jest młody i teraz może jeszcze mieć takie "strachy", ale jeśli to nie minie potem, to już na pewno to będzie makowiec i zawsze będzie bał się odpowiedzialności za drugiego człowieka.
Gdyby mi tak chłopak powiedział, to zwiałabym od niego, bo nie czułabym się przy nim bezpiecznie, wszycho <pijak>
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
toya

Postautor: toya » 20 paź 2006, 15:06

i co On na to ?

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”