Lina pisze:NIE znaczy K..rwa NIE
Roznie z tym bywa droga KOBIETO. U facetow Nie znaczy nie, a tak znaczy tak. Podaj chleb znaczy podaj chleb a nie idz dokroich chleba. To u Was - kobiet slowa maja czesto inne znaczenie. Wy nas tego uczycie. Czasem u Was NIE znaczy NIE a czasem znaczy, "chce ale sie boje" lub jeszcze innym razem "pokaz jak bardzo ci zalezy".
Miltonia pisze:A swoja droga, jako obserwacja socjologiczna, to ciekawe emocje ten temat wywoluje wsrod niektorych panow. Taka ledwo pohamowana agresje w stosunku do kobiet
Emocje u panow? Przeczytaj posta Liny: "NIE znaczy K..rwa NIE" Tam to dopiero sa emocje

Co do ubioru, to podobno czesciej sa gwalcone - na ulicy - kobiety zwykle, niczym nie wyrozniajace sie. Co nie zmienia faktu ze nalezy uwazac na siebie i nie prowokowac innych do jakichs zachowan, nawet nieumyslnie. Dziewczyny ubieraja sie w mini, bluzki z odslonietym brzuchem, kozaczki itd zeby zwrocic na siebie uwage facetow. Jak taka zostanie zgwalcona to musze powiedizec ze sztuke zwracania na sienie uwagi opanowala do perfekcji

Dzindzer pisze:Mozna w takim przypadku mówic o nieodpowiedzialnosci kobiety która pod silnym wpływem alkoholu idzie gdzies z nieeznajomym. ale nie o tym, ze to tego faceta w jakims stopniu usprawiedliwia.
Dzindzer - Cynik juz to tlumaczyl. Nie usprawiedliwia a tlumaczy jego zachowanie. I moze byc okolicznoscia lagodzaca wg mnie.
Miltonia pisze:Taka osoba jest chora, zezwierzecona i zawsze powinna byc odizolowana. I nie interesuje mnie czy kobieta byla pijana, czy on ja znl czy nie, czy mowila mu, ze nie bedzie jej nigdy mial czy nie. Nie interesuje mnie czy szla w mini czy w spodniach (ale obcisle przeciez tez podniecaja!), czy ciemna uliczka czy glowna ulica.
Dzieki Bogu nie jestes sedzia, bo z tego co widze za gwalt dawalabys kazdemu dozywocie albo najlepiej kare smierci. Ale widelki 2 do 12 lat sa lwasnie dlatego ze nie kazdy gwalt jest taki sam, sa gorsze i lepsze gwalty, bardziej brutlane, mniej brutalne, bardziej wytlumaczone i mniej wytlumaczone. Wsadzanie wszystkich do jednego wora jest krzywdzace dla tych ktorych czyn byl mniejj szkodliwy od czynow innych ludzi a bedzie skazany tak samo.
Gdyby Twoje rozumowanie przelozyc na prawo o ruchu drogowym, to bez wzgledu czy sie predkosc przekroczylo o 20km/h czy o 200km/h kara powinna byc jednakowa i powinna byc mozliwie najsurowsza. A to by bylo idiotyczne.Miltonia pisze:Czy wiecie, ze dostanie mniejsza kare niz gdyby ona nie wypila tego piwa i nie rozmawiala z nim?
Miltonia, doprowadzenie twierdzenia do absurdu nie jest jego obaleniem, wiec odpusc sobie te semantyke.
Dzindzer pisze:a widok nagiego, a własciwie prawie nagiego tylka nie uprawnia do gwałtu
Oczywiscie ze nie, ale moze stanowic wytlumaczenie tego gwaltu.
Dzindzer pisze:No cyba, że mówiła mu "ty impotencie masz mniejszego członka niż antena w mojej komórce".
a to jakie ma miec znaczenie. moze to go usprawiedliewi
Z pewnoscia byloby to okolicznoscia lagodzaca sprawce. Bo go obrazila, wrecz sprowokowala do pokazania ze jednak ma wiekszego penisa, ze jest meski itd. Urazila jego meska dume takim tekstem wiec sprowokowala ten gwalt.
Dzindzer pisze:prowokacja w jego mniemaniu, sprowokowała napisałam w " "
Kiedys ogladałam program w którym sie wypowiadał taki jeden, wiesz co to była ta prowokacja, to, ze ona tak seksownie tańczyła z innymi, ale czasami na niego patrzyła, ze ona go tym pewno szczuła, on chcial z nia ale ona odmówiła i dalej tańczyła i gdała z innymi facetami i widzial, ze sie smiała, wiec musiała smiac sie z niego. On nie wytrzymał, bo zadna kur.wa nie bedzie drwiła z niego, wiecjej pokazła kto rzadzi.
Ten z poczuciem misji tez sie wypowiadał.
Wiec czy to co napisałam tez jest prowokacja
Moim zdaniem nie. Po prostu facetowi sie przewidzialo pare rzeczy. Oczywiscie to jest wytlumaczeniem jego postepowania. Ale nie usprawiedliwieniem.
Dzindzer pisze:grzebiac w jej przeszłości
Czyli co w przypadku podobnych gwałtów wiecej dostanie ten kto zgwałcił dziewice niz ten kto zgwałcił kobiete kór miała 10 partnerów z czego 5 tak bez zobowiazan
A w czym chcesz grzebac? W pochwie jej juz grzebal lekarz. Tylko w przeszlosci mozna. Bo moze sie okazac, ze np panna ma tak nietypowy sposob bycia ze w ciagu np 4 lat zgwalcono ja 2 razy a 6 razy probowano. Czyli ze ona to w jakis sposob prowokuje.
Andrew pisze: chocby z nagą cipą latała - jesli powie nie chcę , to facet ma odejsc , inaczej to zawsze bedzie gwałt !
Oczywiscie ze bedzie to gwalt. Ale bedzie karany mniej surowo. Bo go sprowokowala.
Miltonia pisze:7 lat za gwalt z pobiciem? Przeciez wyjdzie szybciutko i bedzie sobie cudownie zyl. Gorzej z ta dziewczyna, ona juz nigdy zyc normalnie nie bedzie.
Ale przynajmniej bedzie bardziej na siebie uwazala
Jak to sie mowi: dla tych co mieli pierwszenstwo jest osobna czesc cmetarza wydzielona.
Dzindzer pisze:no i na te randke musze sie jakos dostac, czyli musze przez osiedle iśc, a moze nawet koło parku
czy jak by mnie tak na osiedlu obezwładnili w samochód wpakowali to czy moja mini była by tu prowokacja podobna do mini w parku
I takie wlasnie rzeczy sa pewnie przez sad badane i oceniane.
Dzindzer pisze:ale dlaczego, na parwde nie rozumiem.
rozumiem, ze jak komus nawrzucam to w konsekwencji moge bo gebie oberwac, i to w jakims stopniu jest usprawiedliwione, bo obraziłam, bo wzbudziłam agresje to udezył
ale dlaczego w przypoadku obrazy fiuta gwalt ma bys w jakims stopniu uzasadniony. Przywalenie w gebe w takim przypadku nie bedzie równe przywaleniu od tag. ale gwałt jako forma odwetu
Bo po takim tekscie obrazasz dume i meskosc faceta, to on sila udowadnia ze nie masz racji a jednoczesnie w ramach odwetu miesza Cie z blotem na polu na jakim bedzie Cie to najbardziej bolalo.
Elspeth pisze:w ogóle uważam, że za gwałt nie powinno być "zawiasów". Co facet przypadkowo kogoś zgwałcił? Obudził się z jakiego śnu i okazało się, że posuwa jakąś panienkę? Nosz dajcie spokój.
ŻADNYCH "ZAWIASÓW" dla gwałcicieli
Tylko ze czasem moze sie okazac, ze wina gwalciciela naprawde nie jest duza. Myslac gwalt zaraz myslicie ze ktos Was dopada w parku i brutalnie gwalci. A to moga byc sprawy bardzo dyskusyjne czasem czy to byl gwalt czy nie byl, jesli byl to jak bardzo szkodliwy itd.
Sasetka pisze:gwalt jest zawsze wina tylko gwalciciela. w szczegolnych wypadkach uwazam,ze powinien byc karany nawet kara smierci
Nie tylko. Ofiara moze sie zachowywac bardzo lekkomyslnie, moze zle sie ubrac, obrazac faceta, moze go celowo prowokowac po czym odstawiac itd. Oczywiscie nie robi niczego niedozwolonego taka kobieta, ale jak to sie mowi - sama sie prosi o gwalt.
A mysl trzezwo i logicznie, bo gdyby mi za gwalt na Tobie grozila kara smierci, to wiesz co bym zrobil? Zgwalcil Cie jeszcze ze 3 razy a potem zabil. Gdyby mi grozilo 2 do 12 lat to po pierwszym razie bym Cie puscil. Bo skoro mam isc na stryczek to czemu sobie nie pouzywac wiecej? Brutalniej? Czemu sie nie poznecac dodatkowo? A pozniej zabic - trup nie zeznaje. Taki efekt bys miala po wprowadzeniu kary smierci za gwalty.
Sasetka pisze:Powiem ci tak... zgwalcona kobieta jesli jest wyjatkowo upodlona i skrzywdzona fizycznie wolalaby umrzec. Zreszta niekazdy gwalciciel jest od razu morderca. Chce zaostrzenia kar. A ty tak bronisz tych zwierzakow bo inaczej o gwalcicielach powiedziec sie nie da jakbys sam mial cos na sumieniu....
JAkim prawem skazujesz na smierc niewinne kobiety ktore mialy nieszczescie zostac zgwalcone? Za wprowadzenie takiego przepisu powinnas pojsc siedziec po pierwszym gwalcie zakonczonym morderstwem, bo krew na rekach bys miala Ty.
Sir Charles pisze:A różnica zdań nie przebiega wedle podziału płci, co niektórzy bezczelnie sugerują, ale najwidoczniej wedle faktu ukończenia/nieukończenia uniwersyteckiego kursu z prawa materialnego
Ja nie ukonczylem, a sie z Wami zgadzam

Wystarczy logiczne myslenie, przewidywanie skutkow i nie poddawanie sie zbednym emocjom