Magiczna pisze:Kochani, to nie temat co lubicie jesc miesnego!

Chcialam wiedziec czy sa tu jacys wegetarianie...
Przecież wypowiedziałam się jako była wegetarianka, raczej tego nieświadoma, ale zawsze...
Żeby było bardziej na temat, to chciałam sie dowiedzieć czy weganizm, a więc, jak rozumiem, rezygnacja z wszelkich produktów odzwierzęcych, jest samowystarczalnym modelem żywieniowym

Czy weganie nie muszą dodatkowo dostarczać organizmowi witaminowych preparatów, która to konieczność wynika z braku białka zwierzęcego w ich diecie

Dzindzer pisze:Tak samo mam z innymi np. mocno pachnacymi rzeczami, jak ktos takiej nie je to ja przy nim tez nie zamówie, zeby mu nie smierdziało
Chyba niewychowana jestem, bo w akademiku mieszkałam ze swoją przyjaciółka, która nie znosi zapachu czosnku i cebuli, a ja zupełnie się tym nie przejmowałam, wręcz nadużywałam jej cierpliwości
OneLove pisze:O ile liczymy tylko cierpienie fizyczne w momencie smierci,bo przecież zanim ona nastąpi stado facetów z psami goni jednego biednego zwierzaka po lesie a to raczej szczytem przyjemności nie jest. Zwierze jest ledwo zywe ze strachu przez pare godzin.
Albo we wnykach wiele godzin cierpi katusze
A jeśli zwierzątko umiera w miarę bezboleśnie i w jednej chwili

Tego też nie akceptujesz

OneLove pisze:Zabijanie zwierząt dla kaprysu i zabawy (polowanie np),dla zaspokojenia jakichś chorych ambicji (futro) itd.
Zgadzam się

A jedzenie mięsa, bo jest zdrowe, bo się je lubi, a bez niego nie umiałoby się żyć, bo jedzenie jest jak przeżycie zmysłowe, jest delektowaniem się i nie wyobraża sobie ktoś, by jego posiłki były niemiłym przymusem, a wegetarianizm wnosiłby to ryzyka też nazwiesz kaprysem
OneLove pisze:Magiczna, straszne po prostu,juz to chyba widziałam albo podobne fotki
Potworne, ale podawanie tu tych linków to nie jest najmądrzejszy pomysł według mnie. Nikomu nie jest obcy ten widok, a jeśli jest, to wyciąganie tak drastycznych argumentów w kampani antymięsożerczej uważam za cios poniżej pasa...
Generalnie - jeśli ktoś nie przepada za mięsem, a ja jestem taka osobą, to przejście na wegetarianizm nie jest jakimś wielkim wyrzeczeniem. Mimo to, uważam, że mięsko jest potrzebne do prawdłowego rozwoju, a zjadam go tak niewiele, iż mogę sobie na nie pozwolić od czasu do czasu

No i nigdy nie wiem, w jaki sposób pozbawiono życia moje jedzenie!
// Life is...
zatraconyŚwiatNagichSłów,PudłoStarychMyśli,
WysypiskoLudzkichSił
iZałzawionyKrzakPytań
międzyMarzeniami,ASnem
chcęWiedziećPierwszaJakiJestŚwiatBezNocy
jakiŚwiatBezNocy
więcWyjęSzeptemDoWieczornegoMilczenia
...but a dream //