Kobiety w swoim gronie :D

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Kobiety w swoim gronie :D

Postautor: Ted Bundy » 04 lut 2007, 22:27

yyyyy, co to miałem mówić :]
A więc tak, zgodnie z nazwą tematu, pewna myśl:

Kobiety w swoim gronie często mówią o swoich ideałach,(fizycznych), jak mają wyglądać, oceniają ich - a realia potem są inne? Podczas swoistego targowiska próżności, rzucania określeniami typu "ciacho", pewnego rodzaju lansu i brylowania (w towarzystwie); gdy podczas konfrontacji tych oczekiwań z realiami ich partnerzy często prezentują całkowitą odmienność od tego, co podczas tych rozmów jest poruszane :D?

Zatem:
czy zgadzacie się z tą tezą, czy bzdurna jest? :)
jeśli się zgadzacie, to PO CO te opowiastki? <diabel> Dla żartów? :) Lansu? Zabijania czasu?
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 04 lut 2007, 22:42

TedBundy pisze:Kobiety w swoim gronie często mówią o swoich ideałach,(fizycznych), jak mają wyglądać, oceniają ich - a realia potem są inne?
Przypomniają mi się wczesne czasy liceum. Owszem, wtedy czasem tak się gadało. Ale potem to minęło. A realia najczęściej właśnie były inne :)

TedBundy pisze:PO CO te opowiastki? <diabel> Dla żartów? :) Lansu? Zabijania czasu?
Dla zabicia czasu, dla pofantazjowania itd. Ale jak mówiłam, to było w wieku 14-16 lat. Potem i tak życie weryfikowało te marzenia :)
Awatar użytkownika
Zaq
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Zaq » 04 lut 2007, 22:46

Jeżeli partner kobiety odbiega na minus od jej wymarzonego ideału, to tylko dobrze świadczy o kobiecie, skoro wiąże się z kimś nie ze względu na wygląd.
"Znacznie lepiej poruszać się po tej drodze z piwem i chipsami w ręku, z dużą ilością seksu i nad grób dotrzeć wycieńczonym i zużytym, ale z okrzykiem: Było warto! Cóż to była za wspaniała podróż!"
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 04 lut 2007, 22:50

Nie przypominam sobie, zebym przez ostatnie 10 lat, co najmniej, poruszala takie tematy w rozmowach z przyjaciolkami. A wczesniej tez sie to odbywalo w innej konwencji. Nie wiem skad Ted masz takie wyobrazenie o konwersacji kobiet??? To juz chyba czesciej faceci o tym mogliby mowic, ale tez jacys tacy z podstawowki albo na takim poziomie rozwoju...
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 04 lut 2007, 22:54

Miltonia pisze:wczesniej tez sie to odbywalo w innej konwencji
O tym zapomniałam napisać. Żadne "ciacha", ani brylowanie itp się nie pojawiały. Ot opisanie ideału, ew. w przypadku kumpeli zafascynowanych chwilowo jakimś aktorem lekkie wzdychanie do takiego typu faceta. Ale tak naprawdę nic więcej...
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 04 lut 2007, 22:54

Zaq pisze:Jeżeli partner kobiety odbiega na minus od jej wymarzonego ideału, to tylko dobrze świadczy o kobiecie, skoro wiąże się z kimś nie ze względu na wygląd.
Niby dlaczego ??
TedBundy pisze:Kobiety w swoim gronie często mówią o swoich ideałach,(fizycznych), jak mają wyglądać, oceniają ich - a realia potem są inne? Podczas swoistego targowiska próżności, rzucania określeniami typu "ciacho", pewnego rodzaju lansu i brylowania (w towarzystwie); gdy podczas konfrontacji tych oczekiwań z realiami ich partnerzy często prezentują całkowitą odmienność od tego, co podczas tych rozmów jest poruszane
a dlaczego faceci oceniają kobiety ?? w ocenie płci przeciwnej liczy się i wygląd <evilbat> dlaczego fantazje i realia często niespotykają się. pamiętajmy że nasza ocena czyjejś urody może odbiegać od gustów zainteresowanej. Poza tym uroda nie jest jedynym czynnikem...
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 04 lut 2007, 22:58

Miltonia pisze:Nie wiem skad Ted masz takie wyobrazenie o konwersacji kobiet???

Po północy Tedzik zamienia się w kobietę, nie wiedziałaś? :> ;DD

TedBundy pisze:jeśli się zgadzacie, to PO CO te opowiastki? <diabel> Dla żartów? :) Lansu? Zabijania czasu?

Dla żartów, lansu, zabijania czasu, w czasie przerwy na faję, w gimnazjum tudzież liceum - to między dziewczynami pewnie, a jeśli chodzi o kobiety, to... nie wiem :|
TedBundy pisze:czy zgadzacie się z tą tezą, czy bzdurna jest? :)

Bzdurna :)
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
OneLove
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: OneLove » 04 lut 2007, 23:17

Mona pisze:Po północy Tedzik zamienia się w kobietę, nie wiedziałaś?

Dobrze by mu to zrobiło <diabel>

Poza tym ja sie zawsze w meskim gornie obracałam i raczej z tego co widziałam to panowie o wyglądzie kobiet gadali. A jak opisywali kolegą swoją nową panne to zachowywali sie jak rybacy,którzy opowiadają,że złowlil metrowa rybe <hahaha> Oczywiście potem się okazywało,że rzeczywostośc odbiega "troche" od tych opowieści :P Ciekawe po co oni to robili? Dla lasnu? <hahaha>
Prosiaczek wspiął się na paluszkach i szepnął:
- Puchatkuuu...
- Tak Prosiaczku...?
- Nic, nic - rzekł Prosiaczek, biorąc Puchatka za
łapkę... - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś...
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 04 lut 2007, 23:36

Ta teoria równie dobrze pasuje do facetów.. ile to gadania jaką to jeden z drugim za censored stą laseczke wyrw(IE)ał.. a później oprowadza się z dziewczyną jak dratewka ze smokiem po wawelu..
I nic w tym złego.. ideały z tv to jedno a życie to drugie.. :)
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 04 lut 2007, 23:39

TedBundy pisze:Kobiety w swoim gronie często mówią

Moje znajome kobiety jakoś nie bardzo. Na pewno nie często, choć zdarza się, że jedna z drugą po obejrzeniu jakiegoś filmu chociażby z Ironsem tudzież Gabrielem Byrnem zachwyci się jednoznacznie jednym lub drugim. Ale żeby to mianem "targowiska próżności" określać? :|
Stormy

Postautor: Stormy » 04 lut 2007, 23:52

a ja w takim wieku jestem ze o facetach w podobnym kontekcie sie nadal gada: od wygladu po cechy charakteru: ale to juz jest raczej typ czlowieka w ktorym sie zakochuje... wszystkie moje milosci, niespelnione i spelnione mialy pewne cechy wspolne... ale od wysnionego idealu z przedszkola odbiegaja i to daleko (ciezko znalezc na miescie robin hooda ;p) <hahaha>
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 04 lut 2007, 23:52

Jeżeli partner kobiety odbiega na minus od jej wymarzonego ideału, to tylko dobrze świadczy o kobiecie, skoro wiąże się z kimś nie ze względu na wygląd.

czyli jesli brzydszy niz by chciala to nie jest z powodu wygladu, jesli trafi sie tak samo przystojny to co od razu jest z nim dla wygladu ??
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 05 lut 2007, 00:16

Podsumowując: czas wyjść z tej piaskownicy i przenieść się do innej :D
Bo uczestniczki zabawy w tamtej jeszcze nie zmieniły pampersów.
Czas zmienić grono :)
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Cold Princess
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Cold Princess » 05 lut 2007, 00:25

Pegaz pisze:Ta teoria równie dobrze pasuje do facetów.

szczerze powiedziawszy to z rzadka zdarza mi sie slyszec od moich dziewczynek haslo 'ciacho' etc. a jesli juz to chyba dla zartu. Dla mnie wlasciwie wyglad zewnetrzy odgrywa drugorzedna role (ale i tu sapewne granice)
Pegaz pisze:ideały z tv to jedno a życie to drugie.. :)

a ze zycie pragnie sie do TV dostosowac to potem mamy taka sytuacje, ze po miescie chodzi grono identycznie ubranych kolesi (panienek) sadzac, ze sa ciachami <zalamka>
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 05 lut 2007, 13:41

Naprawdę myślę i myślę i nie mogę sobie przypomnieć takiej rozmowy z koleżankami... Może dlatego że ja nigdy tak dużo z koleżankami nie przesiadywałam, prędzej z kolegami. I tutaj ich rozmowy pamiętam ale też nie jakieś szczegółowe - może dlatego że ja właśnie z nimi byłam.
TedBundy pisze:jeśli się zgadzacie, to PO CO te opowiastki? Dla żartów? Lansu? Zabijania czasu?
Ted już nie udawaj że nie wiesz i nigdy nie słyszałeś takich rozmów w męskim towarzystwie. Jeśli wiesz po co są w męskim to i tak samo jest w damskim.
Obrazek
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 05 lut 2007, 15:58

zdarza mi się wymienić uwagi dot. aparycji znanego sobie albo tylko widzianego gdzieś osobnika, uwielbiam patrzyć na ładnych ludzi, to czemu o tym nie rozmawiać? nie przypominam sobie natomiast fantazjowania na temat wyimagowanego idealnego fizycznie mężczyzny.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 05 lut 2007, 16:05

lollirot pisze:zdarza mi się wymienić uwagi dot. aparycji znanego sobie albo tylko widzianego gdzieś osobnika, uwielbiam patrzyć na ładnych ludzi, to czemu o tym nie rozmawiać? nie przypominam sobie natomiast fantazjowania na temat wyimagowanego idealnego fizycznie mężczyzny.

w zasadzie lepiej bym tego nie napisała.
Tez lubie ładnych ludzi, ludzi czyli facetów równiez. Skoro moge mówic o pieknie kwaiatów to o pieknie ludzi również. Na szczescie mam dośc szerokie kryteria tego co mi sie podoba i w zwiazku z tym podoba mi sie wiele osób, nie koniecznie wygladajacych podobnie.
O wyimaginowanych ludziach nie marzyła, co najwyzej o takich dobrach materialnych.
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 05 lut 2007, 16:07

O wyimagowanych też sobie nie przypominam. Bardziej "typ" faceta, jaki się podoba. No ale to dawne czasy były.
Choć rzecz jasna zdarza się czasem stwierdzić, że ktośtam świetnie wygląda albo ma niezły styl (jak kumpel z roku np :) )
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 05 lut 2007, 16:08

No jak zobacze u kogos np. cudne oczyska a jestem np. z matka to musze sie podzielic tym faktem niech i ona zobaczy ładne oczyska
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 05 lut 2007, 16:13

A ja dochodzę do wniosku, że o facetach rozmawiam podobnie jak o kobietach. Jak ktoś piękny i / lub z klasą i zauważyć to gołym okiem się daje, to dlaczego pomijać milczeniem? O wyimaginowanych cud-facetach chyba nigdy nie rozmawiałam, a nawet jeśli, to musiało być to tak dawno, że moja sklerotyczna pamięć tak daleko nie sięga.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 05 lut 2007, 16:20

pani_minister pisze:A ja dochodzę do wniosku, że o facetach rozmawiam podobnie jak o kobietach

jesli nie jestem na etapie łowów to patrze na facetów jak na ludzi. Czyli tak samo na facetów i na kobiety. Jesli jestem juz na etapie łowów i checi poznania faceta to patrze na mężczyzn tak troche z zabarwieniem erotycznym.
pani_minister pisze:to dlaczego pomijać milczeniem?

no ja własnie nie umiem, jezyk by mi chyba odpadł.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 05 lut 2007, 17:24

Ciekawe rzeczy piszecie :) Ja doskonale zdaje sobie sprawę,że faceci też takie rozmowy odbywają,ale temat nie dotyczy płci męskiej, zatem żaden argument :) Chodzi o przyczynę takiego stanu. A podczas babskich wieczorów, panieńskich etc takie zachowania są bardzo częste. I właśnie o przyczynę chodzi :)
Powtórzyło się parę razy "uwielbiam patrzeć na ładnych ludzi". Ale po co? :| Sztuka dla sztuki?

Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 05 lut 2007, 17:37

TedBundy pisze:Ja doskonale zdaje sobie sprawę,że faceci też takie rozmowy odbywają,ale temat nie dotyczy płci męskiej, zatem żaden argument

to, ze inny ktos cos robi nie jest nigdy argumentem.
TedBundy pisze:A podczas babskich wieczorów, panieńskich etc takie zachowania są bardzo częste.

bywałam nie raz i jakos tak nie byl to temat przewodni, czasem cos sie przewineło, ale zeby tak wzdychac to nie
A skad Ty Ted wiesz tyle o babskich wieczorkach ??
TedBundy pisze:Powtórzyło się parę razy "uwielbiam patrzeć na ładnych ludzi". Ale po co? :|

bo mi to przyjemnosc sprawia, tak samo jak patrzenie na ladne przedmioty.
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 05 lut 2007, 18:09

TedBundy pisze:Ale po co?

Bo mi się poziom endorfiny wtedy w mózgu podnosi :D Ted, no jak to po co? A po co Ty na buty ze skóry węża patrzysz? Przecież tu nie o logikę chodzi :D
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 05 lut 2007, 18:10

biedni faceci, tak uprzedmiotowieni, z rzeczami porównywani :D:D <diabel>

Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 05 lut 2007, 18:21

TedBundy pisze:biedni faceci, tak uprzedmiotowieni, z rzeczami porównywani :D :D <diabel>

do wyszukanej formy orzeszka pistacjowego im brakuje :P

Moze to jest kwestia pojmowania piekna i znaczenia tego piekna w zyciu konkretnego czlowieka ??
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 05 lut 2007, 18:31

TedBundy pisze:biedni faceci, tak uprzedmiotowieni, z rzeczami porównywani
ja jako przedmiot służący kobiecie do zaspokajania żądz ?? Do zimnego seksu?? YES YES YES <diabel> TedBundy, każdy ma gust i każdy lubi oceniać ludzi. nawet Mataka Teresa. Widzę że chcesz być świętszy od niej <zalamka> Czy ta kreacja własnego wizerunku nie idzie za daleko??
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.

I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.

/Konstanty Ildefons Gałczyński/
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 05 lut 2007, 18:39

TedBundy pisze:Chodzi o przyczynę takiego stanu.

Jeśli już zaistnieje taki stan, to pewnie po to, aby wymienić swoje spostrzeżenia i uwagi - po prostu :)
TedBundy pisze:Powtórzyło się parę razy "uwielbiam patrzeć na ładnych ludzi". Ale po co? :| Sztuka dla sztuki?

Dokładnie - sztuka dla sztuki, np. - nie oglądałeś nigdy aktów, Tedzik?
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 05 lut 2007, 19:42

TedBundy pisze:biedni faceci, tak uprzedmiotowieni, z rzeczami porównywani :D :D <diabel>

nie tylko faceci. na ładne kobiety też lubię patrzyć. tak samo, jak na ładne dzieci, ładne przedmioty, ładne obrazki, ładne pomieszczenia, ładne ubrania i milion innych, bo...
pani_minister pisze:Bo mi się poziom endorfiny wtedy w mózgu podnosi :D

Blazej30 pisze:a jako przedmiot służący kobiecie do zaspokajania żądz ?? Do zimnego seksu?? YES YES YES <diabel>

błażej, czasem aż żal Cię czytać <chory>
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
jamaicanflower
Maniak
Maniak
Postautor: jamaicanflower » 05 lut 2007, 20:21

A dlaczego o tym nie rozmawiać ?? O wszystkim fajnie jest pogadać :) Tak jak pisała Lolli i pani m. - zachwyty i oceny wyglądu nieznajomego faceta przypomina podziwianie obrazu. I żeby poprzeć to przykładem z życia - jako 16-latka uwielbiałam patrzeć w kościele na pewną kobietę, była piękna i odczuwałam zmysłową przyjemność, podziwiając jej urodę - nie nastoletnią, uroczą i trzpiotowatą, ale taką dojrzale piękną. Po prostu arcydzieło natury :)
// Life is...
zatraconyŚwiatNagichSłów,PudłoStarychMyśli,
WysypiskoLudzkichSił
iZałzawionyKrzakPytań
międzyMarzeniami,ASnem
chcęWiedziećPierwszaJakiJestŚwiatBezNocy
jakiŚwiatBezNocy
więcWyjęSzeptemDoWieczornegoMilczenia
...but a dream //

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”