ja :-)

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
extraho
Entuzjasta
Entuzjasta
ja :-)

Postautor: extraho » 03 maja 2007, 12:08

Mam 20 lat, mój chłopak jest rok młodszy. Jesteśmy razem od ponad 3 lat. Od ponad 2. pieścimy się, uprawiamy petting, seks oralny. Jesteśmy dla siebie pierwszymi poważnymi partnerami. Nie uprawiamy seksu – z różnych powodów. Muszę przyznać, że są takie miesiące, kiedy: „nie wytrzymam, zrobimy to” (obydwie strony to czują), potem jednak to przechodzi, znowu jest w miarę spokojnie i wystarcza nam to, co jest. Nie robimy tego – a może powinnam pisać za siebie – z powodu braku odpowiedniego miejsca, strachu, trochę z powodu wiary /nie jestem jakąś fanatyczką religijną! Jest ona na poziomie „umiarkowanym” – powiedzmy, że tak zinterpretowałam sobie pewne fragmenty Biblii /którą uważam za wyznacznik/, iż wychodzi, że dla Boga seks przedmałżeński jest zły. I cały czas rozważam w sobie jak bardzo :)/. Chwile gotowości przeplatają się z takimi, w których jej brakuje.

Ja kocham jego, on mnie. Uważam, że jesteśmy dobrą parą – nie mamy tematów tabu, żadnych zahamowań, nie krępujemy się siebie. Nawet jeśli coś wywołuje zakłopotanie, czy czegoś się wstydzimy, to prędzej czy później zawsze o tym pogadamy /mnie zajmuje mniej-więcej dzień, żeby się przełamać w jakiejś super-hiper krępującej sprawie/. Nie wstydzimy się swojej nagości. Mój chłopak kręci mnie, pociąga fizycznie. Myślę, że ja jego też. Nie uważam siebie za osobę oziębłą. Czuję pożądanie, czuję fascynację moim chłopakiem, potrafimy się nawzajem „nakręcić”.

W czym więc problem? Zastanawiam się, czy nie jest ze mną coś nie tak. Podczas pieszczot jest mi przyjemnie ale... nie jakoś wyjątkowo. Nie mam nic do zarzucenia mojemu chłopakowi – skupiamy się na sobie po równo, każdy jest biorcą i dawcą. On jest czuły, wiem, że mnie akceptuje i odczuwam to. Pokazujemy sobie, co lubimy, jak jest dobrze, a jak gorzej. Kierujemy sobą. Jesteśmy na siebie otwarci. On za każdym razem ma orgazm, czasem 2, nawet 3. Ja... jak pisałam – jest miło ale nie super. Przypuszczam, ze raz miałam coś zbliżonego orgazmowi – podobno wie się od razu, że to orgazm, ja nie jestem pewna więc stąd to "zbliżonego". Tylko raz było SUPER.
Lubię, gdy mój facet mnie rozbiera, dotyka. Przy pieszczeniu łechtaczki odczuwam coś dziwnego, jest to przyjemne ale z drugiej strony mam ochotę, by przestał – nie sprawia mi to bólu, bardziej odczuwam chęć „zrobienia siku” ;-) /brzmi lepiej niż „oddanie moczu”/.
Nigdy się „zawodowo” nie masturbowałam – próbowałam, ale nie sprawiało mi to przyjemności. Gdy zajmujemy się z moim facetem sobą, czasem skupiam się trochę nad tym, czy ktoś nie wróci do domu – nie zobaczyłby nas /jest to niemożliwe - taki mój chłopak ma pokój i takie mieszkanie, poza tym jego rodzina po wejściu do domu zajmuje się sobą/ ale sama obecność mi przeszkadza: że ktoś chodzi w pokoju obok, wejdzie do kuchni zrobić sobie herbatę, jakieś dźwięki, które są w każdym domu obecne, gdy buszują w nim domownicy. Może to przeszkadza mi się wyluzować? A może za dużo oczekuję po tych pieszczotach, może za dużo sobie wyobrażam?
Awatar użytkownika
shaman
Weteran
Weteran
Postautor: shaman » 03 maja 2007, 12:37

[ Dodano: 2007-05-03, 12:39 ]
extraho pisze:powiedzmy, że tak zinterpretowałam sobie pewne fragmenty Biblii /którą uważam za wyznacznik/, iż wychodzi, że dla Boga seks przedmałżeński jest zły. I cały czas rozważam w sobie jak bardzo :)

Jak na standardy tego forum - jesteś fanatyczką. Poszukaj tematu "seks a wiara".

extraho pisze:bardziej odczuwam chęć „zrobienia siku”

Norma.

extraho pisze:Nigdy się „zawodowo” nie masturbowałam – próbowałam, ale nie sprawiało mi to przyjemności.

Spróbuj, dowiesz się wiele o swoim ciele, reakcjach. Chyba wszyscy tutaj to powiedzą.

extraho pisze:Gdy zajmujemy się z moim facetem sobą, czasem skupiam się trochę nad tym, czy ktoś nie wróci do domu

Sama sobie odpowiedziałaś. Postarajcie się o swtarzanie bezpiecznych warunków. Nie w jednym celu, ale ku zrobieniu sobie możliwości, komfortu. Wypady poza dom, kalkulowanie kiedy rodziny nie będzie itp.
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 03 maja 2007, 12:41

shaman pisze:Jak na standardy tego forum

To forum ma jakieś standardy? :>

extraho pisze:Nigdy się „zawodowo” nie masturbowałam

A jak jest zawodowo? :D A tak naprawdę, to masturbacja ułatwiłaby Ci pewnie sprawę, bo pozwala poznać własne reakcje (nie mówiąc już o tym, że orgazm nauczyłabyś się rozpoznawać bez wahania).
Awatar użytkownika
shaman
Weteran
Weteran
Postautor: shaman » 03 maja 2007, 12:43

pani_minister pisze:shaman napisał/a:
Jak na standardy tego forum

To forum ma jakieś standardy?

A ilu jest tu katolików praktykujących, uznających wszelkie dogmaty etc. ?
A teraz ilu jest ateistów lub bardzo liberalnych katolików?
Z punktu widzenia podejścia do seksu głównie.
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 03 maja 2007, 12:48

A liberalny katolik już nie może uznać prawa nieliberalnego katolika do postępowania jak mu się chce? A extraho ma chyba całkiem nieźle poukładane swe poglądy i działania.

A poza tym polecam ten post Miltonii:
http://agnieszka.com.pl/forum_php/viewt ... ht=#368857
i całą resztę topiku też.
Awatar użytkownika
extraho
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: extraho » 03 maja 2007, 13:17

shaman pisze:Jak na standardy tego forum - jesteś fanatyczką. Poszukaj tematu "seks a wiara".

Nie uważam się za takową. Nad innymi aspektami życia nie zastanawiam się tak bardzo. Poza tym, moja "mała wiara" jest jednym z kilku powodów.
Temat ten kiedyś przeglądałam pobieżnie. Przejrzę jeszcze.
shaman pisze:Spróbuj, dowiesz się wiele o swoim ciele, reakcjach. Chyba wszyscy tutaj to powiedzą.

Próbowałam parę razy. Sprawiało mi to jeszcze mniej przyjemności niż pieszczoty z moim chłopakiem. Nie wiem, może za krótko, może "źle" to robiłam. Popróbuję jeszcze raz :-)
pani_minister pisze:A jak jest zawodowo? :D

;-) tak, żeby coś z tego wyszło. Wiele razy, z efektem.
shaman pisze:A ilu jest tu katolików praktykujących, uznających wszelkie dogmaty etc. ?

Jeśli chodzi o mnie, to nie jestem katoliczką /chociaż mam "katolickie korzenie" - wychowanie, przyjęłam pewne sakramenty/. Nie uznaję wszystkich dogmatów. Nie mówię, że nie będę uprawiała seksu przed ślubem, na razie jednak trwam w zawieszeniu - zdaję sobie sprawę z tego, co sądzi Bóg /o ile to do końca możliwe.../, z drugiej strony wiem, czego chcę, na co mam ochotę i jak silna jest moja wola. Grzeszenie w innych sferach mojego życia nie jest dla mnie problemem (dziwnie to brzmi :)) - jednak seks to nie jest takie hop-siup, nie mam aż tak ogromnej chęci /znaczy się, jak pisałam - przychodzi falami ale zawsze z różnych powodów odchodzi/ i są tez inne rzeczy, które mnie powstrzymują.
Sądzę jednak, ze to wątek na inny temat, ja ot tak, po prostu chciałam w pewien sposób uzasadnić brak współżycia.

edit: przeczytałam 'seks a wiara". W czym mógłby mi ten temat pomóc?
Awatar użytkownika
shaman
Weteran
Weteran
Postautor: shaman » 03 maja 2007, 15:30

Nie chciałem robić OT ani urazić Cią, extraho. Szanuję wielce każdego bez względu na wszystko. Mówiłem tylko o charakterze tego forum, że trzeba brać małą poprawkę, bo niektórzy zostają tu zawaleni jednoznacznymi poglądami sprzecznymi z ich światopoglądem i różnie sobie o tym myślą.

Oczywiście że wszyscy tu wszystkich szanują i starają się zrozumieć (zaraz wam zdejmę te uśmieszki co-po-nie-którym ;>)

extraho pisze:shaman napisał/a:
Spróbuj, dowiesz się wiele o swoim ciele, reakcjach. Chyba wszyscy tutaj to powiedzą.

Próbowałam parę razy. Sprawiało mi to jeszcze mniej przyjemności niż pieszczoty z moim chłopakiem. Nie wiem, może za krótko, może "źle" to robiłam. Popróbuję jeszcze raz :-)

Spróbuj na spokojnie, bez przymusu, bez oczekiwań względem siebie, na luzie. I tylko jak będziesz chciała, nikt nie mówi, że masturbacja to jedyna słuszna droga do poznania swojego ciała <browar>
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 03 maja 2007, 16:06

shaman pisze:jedyna słuszna droga do poznania swojego ciała

Jedyna słuszna nie - ale jedna z łatwiejszych.
Awatar użytkownika
extraho
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: extraho » 03 maja 2007, 17:35

shaman pisze:Nie chciałem robić OT ani urazić Cią, extraho

Za OT przeproś modów :P A ja się nie uraziłam. Chciałam tylko wyjaśnić jak to jest ze mną, co by nieporozumień nie było.
shaman pisze:Oczywiście że wszyscy tu wszystkich szanują i starają się zrozumieć (zaraz wam zdejmę te uśmieszki co-po-nie-którym ;>)

Czytuję to forum od jakichś plus-minus 2 lat i wiem, jak to tutaj naprawdę wygląda, bez ściemy, shaman :)
shaman pisze:nikt nie mówi, że masturbacja to jedyna słuszna droga do poznania swojego ciała <browar>
pani_minister pisze:ale jedna z łatwiejszych.

Proszę o wymienienie większej ilości tych łatwiejszych i paru innych dróg.
Awatar użytkownika
shaman
Weteran
Weteran
Postautor: shaman » 03 maja 2007, 18:32

extraho pisze:Czytuję to forum od jakichś plus-minus 2 lat i wiem, jak to tutaj naprawdę wygląda, bez ściemy, shaman

Nie trzeba było tak od razu? -_-

extraho pisze:Proszę o wymienienie większej ilości tych łatwiejszych i paru innych dróg.

Kontynuacja zabaw czy pieszczot z facetem. Eksperymentowanie.
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 03 maja 2007, 19:40

shaman pisze:Kontynuacja zabaw czy pieszczot z facetem. Eksperymentowanie.

i oczekiwanie na efekt. bo skoro sama nie wiesz, co sprawia Ci przyjemność, Twojemu facetowi [zwłaszcza, że sam jest począkujący] odgadnięcie tego może trochę zająć.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 03 maja 2007, 21:13

I w teorii się podciągnąć przed praktyką: filmy, książki, prasa, inni ludzie, fora netowe <aniolek> Inspiracje do eksperymentowania tropić wszędy.
Awatar użytkownika
extraho
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: extraho » 03 maja 2007, 21:18

pani_minister pisze:I w teorii się podciągnąć przed praktyką: filmy, książki, prasa, inni ludzie, fora netowe <aniolek>

W filmach zazwyczaj wszystko trochę za pięknie, za łatwo wygląda :-)
Książki czytuję, prasę również. Forum - wiadomo :-)

Mam wrażenie, ze w ogóle siebie nie znam. To dziwne, nie wiedzieć co się właściwie lubi, nie mieć niczego, co dawałoby jakąś większą przyjemność. Generalnie wiem gdzie, wiem mniej-więcej w jaki sposób ale nie trafiam/nie trafiamy w to, co trzeba.
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 03 maja 2007, 21:26

extraho pisze:W filmach zazwyczaj wszystko trochę za pięknie, za łatwo wygląda :-)

No to może programy przyrodnicze? :D Discovery i cykl Wszystko co chcielibyście wiedzieć o seksie? Choć raczej w stronę psychologii powinno to chyba iść, bo przecież wszytko w głowie siedzi właściwie.
Awatar użytkownika
shaman
Weteran
Weteran
Postautor: shaman » 03 maja 2007, 23:07

extraho pisze:Mam wrażenie, ze w ogóle siebie nie znam. To dziwne, nie wiedzieć co się właściwie lubi, nie mieć niczego, co dawałoby jakąś większą przyjemność. Generalnie wiem gdzie, wiem mniej-więcej w jaki sposób ale nie trafiam/nie trafiamy w to, co trzeba.

pani_minister pisze:No to może programy przyrodnicze? Discovery i cykl Wszystko co chcielibyście wiedzieć o seksie? Choć raczej w stronę psychologii powinno to chyba iść, bo przecież wszytko w głowie siedzi właściwie.

Autorce chyba chodzi o bardziej konkretne, rzeczywiste rzeczy, jak np. odczuwanie przyjemności, orgazm. Z książek to Michalina Wisłocka pomaga. A, i to nie dziwne. Jesteś młoda, każda kobieta dojrzewa w swoim tempie, wszystko jest w porządku :-)
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 03 maja 2007, 23:31

shaman pisze:Autorce chyba chodzi o bardziej konkretne, rzeczywiste rzeczy, jak np. odczuwanie przyjemności, orgazm

Konkrety jej właśnie nie wychodzą, więc a nuż teoria się przyda? I jakby było tak zajefajnie i w porządku, to chyba tematu by nie zakładała? :> Nie jest to jakiś kataklizm, ale zawsze jakiś dyskomfort i poczucie niespełnienia.
Awatar użytkownika
extraho
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: extraho » 04 maja 2007, 15:49

pani_minister pisze:No to może programy przyrodnicze? :D

o słoniach? :D
pani_minister pisze:Discovery i cykl Wszystko co chcielibyście wiedzieć o seksie?

Oglądałam parę odcinków.
shaman pisze:Z książek to Michalina Wisłocka pomaga.

Jestem szczęśliwą posiadaczką :-)

Wygląda na to, że ja wszystko wiem, czytam, rozumiem, jestem strasznie obryta. A dalej nie wychodzi.
Jest w tym trochę racji, naprawdę, mam pojęcie o co chodzi [powoli, delikatnie, zgodnie z własnym tempem, rytmicznie, bez przerywania, z czułością, zwilżyć, pomasować, wycałować, wyszeptać coś miłego do uszka etc. :-)] i naprawdę nie wychodzi. Jakby to nie było o mnie, jakby orgazm i przyjemność była jedynie w książkach i filmach.
pani_minister pisze:Nie jest to jakiś kataklizm, ale zawsze jakiś dyskomfort i poczucie niespełnienia.

Dokładnie. Bo zaczynam sobie myśleć, że nam nigdy nie wyjdzie. Potem myślę, że nie powinnam tak myśleć bo mi się zakoduje w podświadomości i co będzie? Błędne koło i ogólnie paranoja :-) Za dużo myślenia jednym słowem :-)
Awatar użytkownika
shaman
Weteran
Weteran
Postautor: shaman » 04 maja 2007, 19:32

Przestań myśleć. Oprócz wielu przydatnych szczegółów fizjologicznych i psychologicznych chyba i Wisłocka o tym pisała. Czujesz - nie myśl. Myślenie o orgaźmie, przyjemności, rytmice ruchów, o czymkolwiek zaostawiasz w kieszeni spodni rzuconych gdzie bądź <diabel>
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 04 maja 2007, 20:31

Masz dopiero lat 20 -cia wszystko jeszcze przed tobą . Nie czekaj na orgazm , nie pozwól by twój partner to zauwazył - bo bedzie tak , ze zacznie sie obwiniac , ze jest kiepski i dopiero bedzie cyrk !
Wiecej czasu poswiecajcie na zabawy swymi cialami , mniej na samą penetracje , wiecej nich on zajmuje sie sexem oralnym wzgledem Ciebie (chyba ,ze tego nie lubisz ) niż - penetracją .łatwiej dojsc kobiecie do orgazmu podczas dobrze zrobionch pieszczot oralnych , niz - przez penetracje .Jak juz sie nauczysz orgazmu , bedzie łatwiej go dostac podczas - penetracji .Mozliwosci wiele - trzeba ciagle próbowac
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 05 maja 2007, 12:16

extraho pisze:Za dużo myślenia

Alkohol wyłącza myślenie :>
Awatar użytkownika
shaman
Weteran
Weteran
Postautor: shaman » 05 maja 2007, 18:37

pani_minister pisze:Alkohol wyłącza myślenie

<mlotek> U Wisłockiej tego nie było.
Awatar użytkownika
jamaicanflower
Maniak
Maniak
Postautor: jamaicanflower » 06 maja 2007, 15:40

<browar> Eh, extraho, mamy ten sam problem <glaszcze> Polecam Ci również książkę z linka pani m., którą podała Miltonia. Od siebie poradzę Ci, byś była cierpliwa i wyrozumiała dla siebie i by nigdy w życiu nie przyszło Ci do głowy postępować, jak ja - czyli odpychać partnera, nie pozwalać mu na pieszczoty, gdy po jakimś czasie nic nie wychodzi, z myślą, że Twój orgazm to sprawa drugorzędna, że najlepiej byłoby o nim zapomnieć i kwestii nie poruszać, bo jego brak to tylko hańba dla Ciebie, a wspominając o nim dodatkowo sprawiasz przykrość chłopakowi. <regulamin>
Ucz się swego ciała i jego reakcji, doszkalaj się praktycznie i teoretycznie. Trzymam za Ciebie kciuki! <przytul>
// Life is...
zatraconyŚwiatNagichSłów,PudłoStarychMyśli,
WysypiskoLudzkichSił
iZałzawionyKrzakPytań
międzyMarzeniami,ASnem
chcęWiedziećPierwszaJakiJestŚwiatBezNocy
jakiŚwiatBezNocy
więcWyjęSzeptemDoWieczornegoMilczenia
...but a dream //
Awatar użytkownika
Nemezis
Weteran
Weteran
Postautor: Nemezis » 22 maja 2007, 01:50

hmm... Podobnie jak Ty mam 20 lat i ten sam problem... :( Walcze z tym od dluzszego czasu, ale bezskutecznie :( Mam kilka teorii co do przyczyn:

1. nerwowosc, stres. Czasami wydaje mi sie, ze jestem jednym wielkim klebkiem nerwow i nie moge poddac sie takiemu 'blogiemu niemysleniu' :) zawsze cos mi w glowce siedzi. (U Ciebie - ktos wejdzie czy nie wejdzie do pokoju, jakies kroki, dzwieki itp.)

2. skupianie sie na tym, zeby bylo przyjemnie, zeby byl orgazm. Okropnosc! Orgazm mialam tylko raz w zyciu i to w sytuacji, gdy Partner piescil moja lechtaczke, a ja mialam w glowie tylko jedno "przestan wreszcie" (bo podobnie jak u Ciebie, wywoluje to u mnie takie dziwne uczucie... :|) I koniec koncow odplynelam tak jakbym na jakis czas stracila przytomnosc :D Ale nigdy wiecej nie udalo mi sie tego powtorzyc...

3. brak dojrzalosci seksualnej - bo to nie jest to samo co dojrzalosc psychiczna czy fizyczna. To przychodzi z czasem - etap po etapie. Dlatego zgadzam sie z reszta forumowiczow - czas czas i jeszcze raz czas! :) (w to wierze, tym sie pocieszam ;) )

4. kompleksy. Z doswiadczenia wiem, ze potrafia byc tak duze, ze wszystko moga zepsuc :( Przyklad - jestem osoba szczupla (52kg na 1.70m), ale niestety mam male piersi i w sytuacji, gdy moj Mezczyzna je piesci, nie sprawia mi to przyjemnosci. A gdy sie zdarzy, ze sie zapomne (tzn. o tym kompleksie) wtedy jest naprawde przyjemnie!

Co do rady z alkoholem, to nie wiem, czy to jest takie dobre - fakt - mozna sie calkiem rozluznic, ale tez przy okazji i 'znieczulic'... :| Polecam male ilosci a najlepiej czerwonego wina :D

Pozdrawiam i zycze powodzenia! :)
Awatar użytkownika
extraho
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: extraho » 22 maja 2007, 22:28

jamaicanflower pisze:odpychać partnera, nie pozwalać mu na pieszczoty, gdy po jakimś czasie nic nie wychodzi, z myślą, że Twój orgazm to sprawa drugorzędna, że najlepiej byłoby o nim zapomnieć i kwestii nie poruszać, bo jego brak to tylko hańba dla Ciebie, a wspominając o nim dodatkowo sprawiasz przykrość chłopakowi.

eeee, nigdy :D to, że nie mam orgazmu, nie oznacza, że nie odczuwam przyjemności, że mnie mój facet nie kręci, że nie lubię się z nim pieścić. wręcz przeciwnie.
powiedziałabym nawet, że jestem bardzo okej ;-) jeśli chodzi o sprawy łóżkowe [nie mówię o seksie, bo go nie było ale nawet myśląc o nim, planując go niejako, nie mam zahamowań, nie ma spraw, które absolutnie wykluczam /anal, pissing, seks w nietypowych miejscach, z nietypowymi gadżetami etc./] - nic mnie nie brzydzi, nic mnie nie zawstydza, nic mnie nie krępuje. wszystko lubię, jestem zawsze chętna ;-)
Mój facet właściwie nic o tym nie mówi, ja poruszałam tę kwestię bardziej w formie żartu, bez pretensji. Czytałam trochę i wiem, że trzeba czekać [tylko ile? :))]. Nie jest to jakiś nasz wspólny problem, nie jest tak, że skupiamy się na tym i za wszelką cenę dążymy do jego osiągnięcia.
jamaicanflower pisze:Trzymam za Ciebie kciuki!

I również życzę powodzenia :-) :*
Nemezis pisze:ktos wejdzie czy nie wejdzie do pokoju, jakies kroki, dzwieki

dźwięki rzeczywiście mi przeszkadzają ale jeśli chodzi o to, czy ktoś wejdzie - nie boję się tego. bardziej bym powiedziała, że nie czuję się z tym komfortowo [z dźwiękami też nie].
Nemezis pisze:skupianie sie na tym, zeby bylo przyjemnie, zeby byl orgazm. Okropnosc!

Mnie się teraz w głowie włączyło: "no, wyluzuj się, skup się na tym, co robicie, relaks, relaks, oddychaj, nie myśl o niczym, jest fajnie, jest fajnie, no skup się na odczuwaniu!" :) I nie powiem, żeby pomagało ;P
Nemezis pisze:Orgazm mialam tylko raz w zyciu

Raz w życiu było mi megaprzyjemnie [po czułam się jak kotka :D] - najpierw dłuuugie przytulanie, całowanie, powolne nakręcanie się, ocieranie - i trafił palcem na ten odpowiedni punkt, że wszystko wyraźnie czułam [bo czasem mam wrażenie, że moja łechtaczka nie reaguje, jakby mnie nie dotykał w ogóle /zwłaszcza przy oralu/] i że było super. raz w życiu ;-)
Nemezis pisze:brak dojrzalosci seksualnej - bo to nie jest to samo co dojrzalosc psychiczna czy fizyczna

nie wykluczam.
Nemezis pisze:kompleksy

raczej nie. tzn. no wiadomo, nie jestem zadowolona do końca z siebie, z tego jak wyglądam ale wiem, ze mój partner mnie akceptuje i w łóżku raczej nie zaprząta mi głowy dodatkowa fałdka czy nie za duży biust.
Nemezis pisze:Pozdrawiam i zycze powodzenia!

ja również! :)

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”