smaczne czy niesmaczne, piękna
tradycja
Targanie zwierza w reklamówce, wrzucanie do wanny a potem ubijanie. no pięęęękna ta tradycja

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Dzindzer pisze:Targanie zwierza w reklamówce, wrzucanie do wanny a potem ubijanie. no pięęęękna ta tradycja
Pegaz pisze:A co to takiego?
Pegaz pisze:A co to takiego?
Leśny Dziadek pisze:nie zabijam karpi, wolę kupić gotowe filety.
księżycówka pisze:Aż mnie dreszcz niesmaku przeszedł.
księżycówka pisze:Powstała w PRLu, bo za dużo karpi wtedy było.
Dzindzer pisze:Moja jest ładniejsza niz na tamtej fotce
Pegaz pisze:Ja tam preferuje barszcz z uszkami
Pegaz pisze:no i byłbym zapomniał o przepysznej kapuście z grzybami

lollirot pisze:Też nie lubię. Tłuste i mułem pachną.
ale ...
ale tak jak ja pisze przygotowana - pycholandia !księżycówka pisze:jakiś kluchach z tym okropieństwem zwanym makiem
Andrew pisze:ale tak jak ja pisze przygotowana - pycholandia!

lollirot pisze:Aż tak mi nie zależy, żeby myśleć tak wcześnie o karpiu. Mało to smaczniejszych ryb?
bo i niby co ? pstrag ? losos ? ....? wszystko nie ma takiego smaku jak smarzony na masle KARP . MUSISZ MI NA SŁOWO UWIERZYUĆ - choć swiadom jestem , ze gusta są rózne.
Dzindzer pisze:Ja robiłam po grzańcu nieco później. było idealnie
i nie pamiętam, że pisałem z kumpelą smsy
heheh...a co dopiero, że zakupy zrobiłem...i najlepsze jest to, że kupiłęm wszystko co miałem kupić Dzindzer pisze:Hoł hoł Młody
Dzindzer pisze:kutie
księżycówka pisze:A jeśli ktoś wspomni jeszcze o jakichś kluchach z tym okropieństwem zwanym makiem to na bank doczekam 16stej bez wcześniejszego jedzenia czegokolwiek
Andrew pisze:Dla karpia bardzo wane jest tez to - z jakich łowisk go masz , czyli - skad pochodzi ! To chyba jest najwazniejsze
Andrew pisze:polecam spróbowac ....

Chyba dla jakichś królików.pracocholik pisze:Ale brokuły są dobre

Dzindzer pisze:Karpie sa niesmaczne
lollirot pisze:Ja też, to moja ukochana potrawa, na którą czekam cały rok
Po to wlasnie jest owa w oku plamka zółta , która zmienia barwe (tak najprosciej piszac) owego swiatła niebieskiego. Teraz - jesli plamka zółta nie jest zółta wystepuja problemy z wzrokiem - szpinak wlasnie zawiera to cos co powoduje , ze owa plamka jest zółta .Badania pzreprowadzone na ludziach wykazały , ze jedzenie pzrez pół roku szpinaku - dodawanego badanym do potraw , znacznie poprawiły wzrok badajacym
Sory. To nie jest celowe. Wiem, że powinno być jakichś.lollirot pisze:JakiCHś. Błagam!
I ja tak robię. Przy stole jedząc spędzam max. 15minut.Mijka pisze:Jakby mi nie smakowały potrawy Wigilijne, to bym gwizdała na tradycje i nie jadła
O to jest koszmar właśnie! Ja nic w galarecie nie przełknę. Ani mięsa, ani ryb, ani jarzyn, ani nic. Galaretki są ok, ale tylko owocowe.Mijka pisze:w galarcie
To się cieszę, że nie mam z nim problemówAndrew pisze:znacznie poprawiły wzrok badajacym
księżycówka pisze:I ja tak robię. Przy stole jedząc spędzam max. 15minut.
księżycówka pisze:O to jest koszmar właśnie! Ja nic w galarecie nie przełknę. Ani mięsa, ani ryb, ani jarzyn, ani nic. Galaretki są ok, ale tylko owocowe.

Wróć do „Wszystkie inne tematy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 747 gości